reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

To nie wiedzialam....
A co jakbys miala malucha w chuscie.... bez kombinezonu..... ale sa te kurtki zimowe..czy bluzy na jesien....specjalne dla mam co maja w srodku w chuscie malenstwo....
Ja mam polar na wiosne/jesien w sam raz, wlasnie z taka kieszenia na dziecko, ale kurtka sensowna dla dwojga to wydatek rzedu 500-800zl. Szczerze mowiac mialam kupić przy pierwszym mimo ceny. Tylko ja jestem wysoka, mam dlugie rece, zeby rekawy byly dobre musialabym celowac w rozmiary xxl, a pozniej bedzie problem zeby ja sprzedac, no i wygladalabym w niej jak w namiocie ;)

reklama
Ja mam polar na wiosne/jesien w sam raz, wlasnie z taka kieszenia na dziecko, ale kurtka sensowna dla dwojga to wydatek rzedu 500-800zl. Szczerze mowiac mialam kupić przy pierwszym mimo ceny. Tylko ja jestem wysoka, mam dlugie rece, zeby rekawy byly dobre musialabym celowac w rozmiary xxl, a pozniej bedzie problem zeby ja sprzedac, no i wygladalabym w niej jak w namiocie ;)
Ja będę nosić w polarze dla dwojga, na mnie jeszcze zwykła kurtka, mały w takich wysokich bucikach wełnianych/polarowych

Moj jest raczej drobny, bo na poltora roku ma 10,5 kg. Do dwoch lat dobije moze do 12-13(?) raczej nie wiecej, bo on ma caly czas scisla diete. On wie ze u mnie nie ma co liczyc na noszenie na rekach, wiec raczej tego sie nie obawiam. Mnie to uciekanie tylko martwi, bo dla niego to super zabawa. Ale tak jak Ty i dziewczyny pisalyscie, jeszcze duzo moze sie zmienic.

Rozumny jest bardzo, jeszcze sobie sprawy nie zdaje ile sie zmieni ale wie ze w brzuszku sa dzidziusie i przychodzi sie do nich przytulać i glaskac, wie ze kopac mamy nie wolno nawet jak sie wscieka w zabawie to na brzuszek uwaza. Mam nadzieje ze jak sie pojawia to tez zrozumie ze musi sie pilnowac wozka :)
To moj mlodszy i grubszy pulpet....jeszcze 2 ~3kg i dogoni starszego o 2 lata brata !! A starszy to szcupak po mamusi :)

4 dzieci i wiecej..to juz wymiana auta...
My mamy 60m2 wiec i mieszkania...ale ja juz bastuje...u mnie definitywny koniec...ja czuje ze juz wszystkich bede miala w domu.... teraz bede chciala jezdzic... zwiedzac... rozwijac maluchy...baseny etc..zaczac zyc... bo brzuch troche ogranicza... :)
My właśnie kupilismy 7 osobowego ;) tak na wszelki wypadek(!) zakladamy ze mozemy babcie zabrac dodatkowo kiedys na wakacje. Poza tym samych bagazy bedzie full, wiec wyjmujac dwa siedzenia zyskujemy ogromna przestrzeń. Ja uwielbiam dzieci i zawsze marzyłam o trójce, maz tez jest zakochany w synu i chcial troje. Ale jak beda juz odchowane i pojda do szkoly to pewnie zaczne tesknic za bobasem w domu ;)

Moze używana kurtka... w koncu to tylko na 1 gora 2 sezony... i tylko okres zimowy...

My właśnie kupilismy 7 osobowego ;) tak na wszelki wypadek(!) zakladamy ze mozemy babcie zabrac dodatkowo kiedys na wakacje. Poza tym samych bagazy bedzie full, wiec wyjmujac dwa siedzenia zyskujemy ogromna przestrzeń. Ja uwielbiam dzieci i zawsze marzyłam o trójce, maz tez jest zakochany w synu i chcial troje. Ale jak beda juz odchowane i pojda do szkoly to pewnie zaczne tesknic za bobasem w domu ;)

Ja czulam po 2 dziecku, ze ja jeszcze musze miec malutkiego bobaska...ze kiedys chce jeszcze raz.... i ze 2 dla mnie to za malo..ze by czegos brakowalo...kurcze to sie czuje....chyba instynkt macierzyński..... nie sadzilam ze to tak szybko nastąpi...
Tylko u mnie to rozbite jest na 6 lat ciagiem " w pieluchach"... Ty z blizniakami... bedziesz miec ciezej ale krócej czasowo...pewnie to sie inaczej odczuwa.....bedziesz miec wesolo... :)

Ja będę nosić w polarze dla dwojga, na mnie jeszcze zwykła kurtka, mały w takich wysokich bucikach wełnianych/polarowych
Wystarcza takie buciki? Nie beda mu marzly nozki? Corke tez tak nosilas zima i wystarczylo? Jednak jak dziecko w gondoli zima ubrane po czubek glowy i osloniete od wiatru gondolka to zawsze wydawalo mi sie ze cieplej niz jak mu cos dynda, nawet w bucikach.

Ja czulam po 2 dziecku, ze ja jeszcze musze miec malutkiego bobaska...ze kiedys chce jeszcze raz.... i ze 2 dla mnie to za malo..ze by czegos brakowalo...kurcze to sie czuje....chyba instynkt macierzyński..... nie sadzilam ze to tak szybko nastąpi...
Tylko u mnie to rozbite jest na 6 lat ciagiem " w pieluchach"... Ty z blizniakami... bedziesz miec ciezej ale krócej czasowo...pewnie to sie inaczej odczuwa.....bedziesz miec wesolo... :)
My tez planowalismy troje na 6-7 lat rozlozyc, no jakos nie wyszlo ;) pierwsze poltora roku będzie na bank wyczerpujace, pozniej juz wg mnie z gorki. Beda chlopaki za pilka latac, kolana zbijac, zjadac robale, fajnie bedzie ;)

Wystarcza takie buciki? Nie beda mu marzly nozki? Corke tez tak nosilas zima i wystarczylo? Jednak jak dziecko w gondoli zima ubrane po czubek glowy i osloniete od wiatru gondolka to zawsze wydawalo mi sie ze cieplej niz jak mu cos dynda, nawet w bucikach.
Córka była już starsza, ale w zimie nosiłam ubrana w rajstopki, na to półspiochy i takie buciki. Do tego miała body i sweterek. Chusta do dodatkowa warstwa ubrania, polar dla dwojga kolejna. Na szyję komin, na główkę czapeczka wiązana ciepła. Będę testować, ale wydaje mi się, że jak nie będzie - 30 to będzie ok. Zawsze sprawdzam kark, czy nie za ciepło albo nie za zimno

reklama
Moze używana kurtka... w koncu to tylko na 1 gora 2 sezony... i tylko okres zimowy...
Szukalam takiej kurtki uzywanej, wtedy kiedy byla mi potrzebna nie znalazlam w rozmiarze dla mnie. Teraz nawet nie wiem czy mi sie przyda w pierwszym roku, bo nie wiem czy bede maluchy zima w chuscie nosic. A kupić nawet uzywke, zeby dwa razy w niej wyjsc to szkoda pieniedzy ;)

Do góry