Szalona 29
Moderatorka
Wszystko zalezy tez jaka zima będzie...Wystarcza takie buciki? Nie beda mu marzly nozki? Corke tez tak nosilas zima i wystarczylo? Jednak jak dziecko w gondoli zima ubrane po czubek glowy i osloniete od wiatru gondolka to zawsze wydawalo mi sie ze cieplej niz jak mu cos dynda, nawet w bucikach.
Zazwyczaj mrozy do zera st i ponizej to tylko styczen i luty...... wiec 2 miesiace...i wtedy tez sie nie wychodzi na 1 godzinne spacery raczej.......jak bedzie chore to nawet sie nie wyjdzoe z domu.....
Listopad. I grudzien potrafi byc 10 st na plusie....marzec juz tez...
Sie zastanawiam......
A moze zamiwst kurtki dla dwojga czy bluzy..zwykla kurtka..ale 1 lub 2 rozmiary wieksza..???.. jak juz trzrba by bylo wyjsc na mróz.... nosila ktoras tak.???
.bo rzeczywiscie..ja 500zl czy nawet za uzywke 300..tez nie wydam.. a na 2 miesiace szkoda..... tym bardziej ze kurtki mozna zapiac do polowy a malego z zewnatrz dodatkowa bluza opatulic..czy przeciwwiatrowa kurtka starszego brata .. hmmm...
kurtka zimowa to polar gruby a na wierzchu ma material przeciwdeszczoey i przeciwiatrowy....a dziecko sie ubiera jak siebie..a noworoda plus 1 warstwa bo termoregulacja cieploty ciala jeszcze nie jest dobrze rozwinieta... przeciwdeszczowa i przeciwwiatrowa funkcje robi gondola..
Kurde taniej wyjdzie mi kupic spiworek do wozka dla niemowlakow dac krawcowrj...i pociac go do mojej kurtki ...