reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Pochwalę się, że w końcu zdecydowalam sie na wielopieluchy i zamówiłam sobie na zamówienie 3 wełniane otulacze, kilka formowanek i jeszcze dokupie kilka otulaczy z pul. Nie wiem czy któraś z tego korzysta, ja poki co jestem pozytywnie nastawiona. Na razie zamówiłam tylko rozmiar dla noworodka, bo jakbym jednak nie polubiła się z wielo to nie będzie szkoda odsprzedac;p

Ja właśnie się powoli rozglądam za NB dla Idy.Bo OS mamy że 25 sztuk.Ale znalazłam na Ali takie z kucykami i w kotki (i całe mnóstwo innych) które chce dokupić.
Wtedy po Nikosia sprzedam kosmos, piłkę nożną i spidermana pewnie.Reszta to raczej unisex.
Ja planuję raczej otulacze plus tetra/formowanki

reklama
Na pewno nie wybralabym Polek od samego dołu czy od samej góry. Bo od góry bedzie nie funkcjonalnie a od dołu jak dziecko zacznie chodzić to co chwilę będzie rozwalal te rzeczy które są na samym dole.
Wersja 3 lub 4 mi się podoba ale jeśli 3 to bez tej półki na samym dole.
Ja nie wzielabym tez szafy z połyskiem (ze względu na to, że pewnie ciągle bylaby do czyszczenia;p) no i nie wiem czy chcesz przesuwane drzwi czy Nie, ale przy dziecku to niezbyt dobry pomysł. Córka mojej koleżanki łatwo opanowała to przesuwanie i nie raz już sobie przypadkiem zrobiła "ała" i był płacz. Ale to tylko moje zdanie ;)

Ja właśnie się powoli rozglądam za NB dla Idy.Bo OS mamy że 25 sztuk.Ale znalazłam na Ali takie z kucykami i w kotki (i całe mnóstwo innych) które chce dokupić.
Wtedy po Nikosia sprzedam kosmos, piłkę nożną i spidermana pewnie.Reszta to raczej unisex.
Ja planuję raczej otulacze plus tetra/formowanki
No u mnie też będzie tetra plus otulacze. Formowanki polecono mi na noc , więc kilka kupiłam, zeby zobaczyc czy mi to wogole odpowiada. Na grupie fb polecono mi też otulacze z wełny, szukałam jakiś czas i w sumie okazalo sie, że zamówienie welnianych otulaczy lub gatek wyjdzie taniej jesli zrobi to jakaś szyjaca mama niż kupię z konkretnej firmy. Więc tez na próbe cos wzięłam.
Też chciałam kupić coś na ali, masz może jakiegos sprawdzonego sprzedawcę? Podaj link co ciekawego znalazłaś;)
Ja to na ali bardziej chyba os kupię, bo dziewczyny na grupach mowia, że te chinki wychodzą dosc duże, więc się nie nastawiam , że będą nb.

Widzę, że już jedno dziecko to pieluchowalas. Robilas to od początku? I tez głównie otulacz i tetra czy inne rodzaje ? Do samego końca pieluchowania dawałas radę?

Dużo osób patrz na mnie jakbym spadła z kosmosu ze swoim pomysłem.... mowia, że będę miała mnóstwo roboty, że zaraz mi się znudzi, że będę ciągle przy pralce stała, że to i tak będzie przeczekać itp...

@Oczekująca123 Ja też czuję tylko kilka razy dziennie i zwykle tak bardzo nisko.
Zwykły jak coś jem [emoji6]
A po bokach czuję tylko jak leżę przez jakiś czas i też nie ciągle tylko od czasu do czasu.
Może coś w tym jest, bo rano jakos nie Czuje, dopiero się rozkręca jak ja cos zjem I pozniej sie położę.
W nocy mialam wrażenie, że na pecherzu mi siedzi... ciągle chciało mi się sikac mogłabym z.wc nie wychodzić;p

Niektórzy mówią, że boli A dla mnie to takie lekkie uderzenie

No ja juz mam ten etap i nie wiem dlaczego tak wczesnie ze zaczynam miec dosc?!?! Klade sie wieczorem i po chwili boksuje dzidzek tak ze jak wkladam reke pod brzuch jak leze na boku to w rece czuje czy to noga czy reka az mam wrazenie ze moglabym chwycic przez skore ... i tak po takich wieczornych kopniakah non stop naparwde mocno to czuje sie jakby taka nabrzmiala spuchnieta w srodku nie wiem czy rozumiecie... mam nadzieje ze to przejsciowe bo naprawde juz mi przyjemnie wtedy nie jest zwlaszcze ze to trwa do 22-23 ... jak wkoncu zasniemy i budze sie rano to taaka ulga

W pierszej ciazy tez mialam takiego kopacza meeega mnie maltretowal moj synus ale jakos tak pamietam ze to pozniej bylo

No ja juz mam ten etap i nie wiem dlaczego tak wczesnie ze zaczynam miec dosc?!?! Klade sie wieczorem i po chwili boksuje dzidzek tak ze jak wkladam reke pod brzuch jak leze na boku to w rece czuje czy to noga czy reka az mam wrazenie ze moglabym chwycic przez skore ... i tak po takich wieczornych kopniakah non stop naparwde mocno to czuje sie jakby taka nabrzmiala spuchnieta w srodku nie wiem czy rozumiecie... mam nadzieje ze to przejsciowe bo naprawde juz mi przyjemnie wtedy nie jest zwlaszcze ze to trwa do 22-23 ... jak wkoncu zasniemy i budze sie rano to taaka ulga

W pierszej ciazy tez mialam takiego kopacza meeega mnie maltretowal moj synus ale jakos tak pamietam ze to pozniej bylo
Podobno w drugiej ciazy czuje się to wcześniej i wyraźniej, ale to tylko z opowiadań znam i z Internetu [emoji16]
Ja na razie czuje w tej dolnej części Nie boli, nawet jest przyjemnie, ale czuje dosc wyraźnie, a mam dość sporo tluszczu, który powinien to amortyzowac i powinnam czuc później, także mysle, że jak trochę czasu minie to tez będę czula ból, skoro już jest intensywnie...

Dziewczyny które biorą asmag forte na skurcze, w jakiej dawcę to przyjmujecie ?

Bo ja właśnie kupiłam chce za zacząć brać bo po poprzednim magnesie daje miałam skurcze łydek ....

Hej, mało tu ostatnio zaglądam bo dużo spraw do załatwienia, wczoraj od rana wyprawy po sklepach i chyba mamy już kupione wszystko dla dzidziutka .... wózek ( gondola plus spacerowy) , foteliki do auta plus baza iso fix, łóżeczko z wyposażeniem , wanienka , drobiazgi do kąpieli i pielęgnacji , pierdoly typu szumis ... laktator, termometr, aspirator do noska, niańka elektryczna itd...... po całym dniu chodzenia to stopy myślałam ze mi odpadną, ale przynajmniej większość mam z głowy :rolleyes:

Dziewczyny które biorą asmag forte na skurcze, w jakiej dawcę to przyjmujecie ?

Bo ja właśnie kupiłam chce za zacząć brać bo po poprzednim magnesie daje miałam skurcze łydek ....
3 razy dziennie po 2 tabletki. On ma troszeczkę mniej magnezu niż Magne B6, więc ta nazwa "forte" jest trochę na wyrost [emoji6] Ja łączę często Asmag forte z Magne B6. Mają różne substancje i liczę na to, że kombo lepiej zadziała. Mnie skurcze często męczą pomimo brania maksymalnych dawek Asmagu i wapnia...

reklama
3 razy dziennie po 2 tabletki. On ma troszeczkę mniej magnezu niż Magne B6, więc ta nazwa "forte" jest trochę na wyrost [emoji6] Ja łączę często Asmag forte z Magne B6. Mają różne substancje i liczę na to, że kombo lepiej zadziała. Mnie skurcze często męczą pomimo brania maksymalnych dawek Asmagu i wapnia...

Nie dobijaj mnie .... mnie po wczorajszym skurczy łydki dalej ból trzyma i chodzę jak paralityk....

A jest jakaś maksymalna dawka magnezu której nie można przekraczać ?

Do góry