reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Brata mam Maksa i chciałam inaczej jakoś dać, chociaż Maksymilian mi się podoba:)
ale niestety tu chodzi o Maximillion... mam nadzieje że mu przejdzie, drugi dzień już gada o tym... już przetrwałam Sulejmana :D to może i to mu się znudzi...

Same oryginały....w ogóle ma ktos takie imie w Polsce ? On to z glowy wymysla ??

Pociesze Cie..na razie On z taka częstotliwością zmienia imiona... ze tyle co do polowy ciazy uslyszalas...to jeszcze pewnie drugie tyle uslyszysz :)...
Ja bym zaczela negocjowac w 39 tc co do imienia

Same oryginały....w ogóle ma ktos takie imie w Polsce ? On to z glowy wymysla ??

Pociesze Cie..na razie On z taka częstotliwością zmienia imiona... ze tyle co do polowy ciazy uslyszalas...to jeszcze pewnie drugie tyle uslyszysz :)...
Ja bym zaczela negocjowac w 39 tc co do imienia
Zazwyczaj z filmów lub imiona sportowców np Goran, to już kiedyś pisałam... albo z głowy czy nie wiem skąd

A czy u was tez tak często czujecie ruchy ? Bo ja pisałam o 3-4razach. Tzn takich seriach ale dziś to jakoś mam wrażenie że jeszcze więcej tego.
Tak, to normalne, a im blizej konca tym czesciej będziesz czula i intensywniej ;) w 1 ciazy moj maly na tym etapie zaczal staly plan dnia, codziennie o podobnych porach budzil sie na przeciagnie. Teraz chlopaki budza sie nawzajem, jeden zaczyna a po chwili drugi dolacza i tak 20 minut bez przerwy jakas konczyna wbija mi sie tu i ówdzie lub wychodzi przez pepek ;)

Zobacz załącznik 867878 Zobacz załącznik 867876 Zobacz załącznik 867877 Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy... chce zrobić szafę na wymiar w pokoju dla malucha, będzie ona na całej ścianie. Kolor biały mat i otwarte półki drewniane. Cały pokój chce jasny, mebelki białe, wszystkie dodatki będą w kolorze szarym i miętowym. W tych otwartych półkach chce umieścić właśnie takie dodatki typu pluszaki, pudełka, ramki. Szafa będzie miała głębokość 60 cm ale tam gdzie otwarte półki to chce żeby była płytsza, zależy mi tym żeby było widać wewnętrzną ściankę. Którą wersje wolicie?
Mnie opcje z szachownica jakos nie pasuja, szczególnie ze to szafa do sufitu. Jeśli o mnie chodzi to jakos nigdy mi sie nie podobaly te kwadratowe półki, jestem za opcja 2 lub 3. Rozumiem ze miedzy polkami beda szafeczki, wszystkie beda się otwieraly na bok, czy ta u samej gory np tak jak pawlacze w kuchni, pod sufit?

Pochwalę się, że w końcu zdecydowalam sie na wielopieluchy i zamówiłam sobie na zamówienie 3 wełniane otulacze, kilka formowanek i jeszcze dokupie kilka otulaczy z pul. Nie wiem czy któraś z tego korzysta, ja poki co jestem pozytywnie nastawiona. Na razie zamówiłam tylko rozmiar dla noworodka, bo jakbym jednak nie polubiła się z wielo to nie będzie szkoda odsprzedac;p

@Oczekująca123 Ja też czuję tylko kilka razy dziennie i zwykle tak bardzo nisko.
Zwykły jak coś jem [emoji6]
A po bokach czuję tylko jak leżę przez jakiś czas i też nie ciągle tylko od czasu do czasu.

Korzystacie z aplikacji Preglife? Ja mam ją zainstalowaną ale od początku nie do końca zgadzały mi się tygodnie. Dziś tak sobie patrzę, kiedy zacznę III trymestr... Patrzę dalej i wychodzi wg tej aplikacji że ciąża trwa 10 miesięcy... Ja chyba czegoś nie rozumiem, o co chodzi? ;)
Zobacz załącznik 867943

Bo to chyba miesiące księżycowe, Ja korzystam z aplikacji Asystent Ciąży. Też fajna, i cały czas dodają nowe funkcje. Mają słodkie wiadomości od maluszka na kazdy tydzień.

reklama
Do góry