reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Pierwszy raz skorzystała wczoraj z przywileju ciężarnych, mianowicie Pan w rossmanie poprosił mnie do kasy bez kolejki. Podeszłam, czekam aż skasuje produkty, a za sobą słyszę rozmowę
- teraz to wystarczy już trochę brzuch wypiac jak się nie chce stać w kolejce i od razu full service
- stan błogosławiony, tak jakby nam ku#&a nie było ciepło
Rozmowa między facetem i kobieta, na oko 30 lat.
Poqiedzialam na głos Panu przy kasie, żeby odłożył moje produkty, ja poczekam niech obsłuży tych państwa, bo chyba klimatyzacja coś kiepsko działa, im ciężko, to ja postoję, żeby biedacy w tym upale nie zeszli.
Oni czerwoni, bo cała kolejka słyszała, pan zaprosił ich do kasy i poqiedzial jeszcze głośniej 'wstyd drodzy państwo, wstyd i słoma z butów' [emoji16][emoji16][emoji16]

Hej, mało tu ostatnio zaglądam bo dużo spraw do załatwienia, wczoraj od rana wyprawy po sklepach i chyba mamy już kupione wszystko dla dzidziutka .... wózek ( gondola plus spacerowy) , foteliki do auta plus baza iso fix, łóżeczko z wyposażeniem , wanienka , drobiazgi do kąpieli i pielęgnacji , pierdoly typu szumis ... laktator, termometr, aspirator do noska, niańka elektryczna itd...... po całym dniu chodzenia to stopy myślałam ze mi odpadną, ale przynajmniej większość mam z głowy :rolleyes:
Super ;) na jaki wozek sie zdecydowaliscie?

Ja poki co mam trochę ciuszkow, jeszcze muszę spiworek dokupić A resztę to już chyba po porodzie kupię z ubrań, bo w sumie to co mam na początek wystarczy.
Mam tez komode i szafę, a w lipcu dokupimy do zestawu skrzynie na zabawki z poducha. Wozek i lozeczko dołożyliśmy na sierpień/wrzesień. W lipcu i sierpniu muszę tez już cos dla siebie kupic ale jakoś nie umiem się zebrać i nie szukałam jeszcze nic [emoji14]

A czy u was tez tak często czujecie ruchy ? Bo ja pisałam o 3-4razach. Tzn takich seriach ale dziś to jakoś mam wrażenie że jeszcze więcej tego.
Ja czuję kilka razy dziennie, najczęściej jak leżę lub siedzę, ale zdarza się że na stojąco czuję kopniaki. Najczęściej czuję na dole, ale bywa tak że w ciągu jednego dnia rano czuję na dole, po południu na górze trochę powyżej pępka. Także piruety odchodzą niezłe ;)

Dziewczyny jest gdzies jakas lista co potrzebne matce na poród i po porodzie ? Kosmetyki jakies artykuły higieniczne itp? Wydawało mi się , ze gdzies była i zapisałam ale teraz szukam i nie umiem znaleźć. Chyba czas najwyższy cos zaczac szukać ;p

reklama
Może coś w tym jest, bo rano jakos nie Czuje, dopiero się rozkręca jak ja cos zjem I pozniej sie położę.
W nocy mialam wrażenie, że na pecherzu mi siedzi... ciągle chciało mi się sikac mogłabym z.wc nie wychodzić;p
Miałam to samo, biegałam do toalety co chwila i co się położyłam to czułam kopniaki prosto w pęcherz... To była ciężką noc

Do góry