ewelinka10425
Fanka BB :)
Moje dziecko urodziło się 50cm. W rozmiarze 56 chodził około 2-3 miesiące, później kolejne 2 miesiące w 62, kolejne 3 miesiące w 74 a później już wolniej te rozmiary szły
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja wszystko wyprasowałam tylko raz - przed porodem. Potem nie miałam czasu na to. Pralam co się dało w 60 stopniach, ale niektóre rzeczy w 40. Używałam proszku dzieciowego, a jak mi się skończył, to już normalnego plus zawsze płyn do płukania sensitive. Wtedy siedziałam na forum, gdzie dziewczyny pisały, że za granicą nawet nie ma w sklepach proszków specjalnych dla dzieci i używa się normalnych plus co najwyżej delikatny płyn do płukania.Czy te ubranka po 1 miesiacu życia to też trzeba prasowac? Nie wystarczy wrzucić do pralki z proszkiem dla dzieci na 90C?
Ja wszystko wyprasowałam tylko raz - przed porodem. Potem nie miałam czasu na to. Pralam co się dało w 60 stopniach, ale niektóre rzeczy w 40. Używałam proszku dzieciowego, a jak mi się skończył, to już normalnego plus zawsze płyn do płukania sensitive. Wtedy siedziałam na forum, gdzie dziewczyny pisały, że za granicą nawet nie ma w sklepach proszków specjalnych dla dzieci i używa się normalnych plus co najwyżej delikatny płyn do płukania.
Jak upierzesz w temp 90 stopni i zobaczysz jak wygladaja to bedziesz chciala je uprasowac, czy trzeba czy nieCzy te ubranka po 1 miesiacu życia to też trzeba prasowac? Nie wystarczy wrzucić do pralki z proszkiem dla dzieci na 90C?
Jak upierzesz w temp 90 stopni i zobaczysz jak wygladaja to bedziesz chciala je uprasowac, czy trzeba czy nie
Ja prasowalam WSZYSTKO na lewa strone, niektore dodatkowo na prawa, przez 14 msc, ale moj ma AZS i go wszystko drapie i swedzi, kazdy szew to potencjalny worg. Po uprasowaniu material jest duzo przyjemniejszy w dotyku i noszeniu.
Gdzie kupowalas? Śliczne!!!I rozm 62
Im rozmiar wiekszy tym na dluzej wystarcza, mi 62 na okolo poltora miesiaca, pozniej 68 jakos na cztery.A w rozmiarze 62 ile dziecko chodzi? Tez średnio Ok 2-3 tyg?
A czy ubranka się nie pokurczą jak upierzesz je w 95 stopniach?To ja też tak zrobię :-) . Najwyzej wrzucę na program dziecięcy w pralce 95C. A uprasuje tylko po zakupie i pierwszym praniu. Rozmawiałam kiedys z dermatologiem i mówił że zbyt sterylne środowisko, sprzyja alergią i chorobą skóry. A poza tym, ja prasuje tylko to co muszę więc wolałabym sobie nie dokładać zbędnej pracy, jak nie ma wyraźnego uzasadnienia.
Ja za zwykla wizyte place 200zl a dzisiaj wyjątkowo 4d z tymi wszystkimi bajerami i w sumie wyszlo 350 [emoji3][emoji3] bo wizyta 200 plus 150 4d. Takze zwykle usg z wizyta bo na kazdej wizycie mam usg mam droższe niż 4d [emoji3][emoji3][emoji3]O mamo... Ja za prywatne usg blizniakow 380
Edit: zwykle usg, nawet nie 3d, nie mowiac o 4d!