reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Tak 4d :) gin mowil ze tak najlepiej kolo 24-28tc bo później dzidzia moze byc za duza i fotki nie wyjda tzn nie bedzie tak twarzy ladnie widac
Dokladnie, ja po pięknym polowkowym szlam z walacym sercem na usg w 34 tc ze tez bedzie takie wspaniale, ze buzia, raczki, wszystko. A widzielismy wyraznie tylko kręgosłup, tyl głowkii jedna noge, reszta to takie blizej nieokreslone cosie ;)

reklama
Tak w Niemczech, okolice Hamburga. Zmienia sie szkole po 4 klasie. W ogole smiesznie, bo my przyjechalismy z corka jak szla do 2 klasy i zero po niemiecku. Chodzila pol.roku do klasy z nauka języka, pozniej przsuneli ja do "normalnej" drugiej klasy, a teraz jest najlepsza w klasie z niemieckiego gdzie te wsZystkie dzieci sa w Niemczech rodzone. Wiec duma rozpiera
Super, że tak szybko załapała - w przyszłości z dwoma językami będzie jej dużo łatwiej. Mąż mojej kuzynki siedzi tam już dobre 12 lat i niewiele mówi po niemiecku bo pracuje głównie z Polakami, ale dzieciaki jak pojechały to też szybko załapały i teraz płynnie mówią po niemiecku i po polsku

Zobacz załącznik 867313 Dziś mi kurier dostarczył pierwsze zakupy dla malucha ❤️❤️❤️ Rozpakowuje jeszcze ale najpierw rozmiar 56, powiedzcie co jeszcze byście dokupily w tym roz? Reszta będzie 62, później wrzucę fotkę
Piekne :) ja bym dokupila wiecej pajacow, bo glownie z tego korzystalam przy noworodku plus jakies body pod to zeby sie pieluszka nie przesuwala ;) ja niedrapek uzylam tylko w szpitalu, pozniej obcinalam pazurki i wszystkie niedociagniecia docieralam pilniczkiem. Skarpetki wg mnie najlepsze z hm takie długie ktore sie wywija, nie uciskaja nozek w miejscu gdzie sie koncza i nie zjezdzaja. :)

Mój many człowiek waży juz 550 g. A Ja Mam Coraz bardziej uciazliwe skurcze dłoni W nocy. Chyba Mam zespół cieśni nadgarstka. Ktoś się spotkal I cos poradzi?
To podobno moze sie pojawic w ciąży przez obrzęki, teraz mozesz chyba tylko oszczedzac te reke zeby mniej bolala. Jesli nie mialas ciesni przed ciaza, to po porodzie powinno minac.

Piekne :) ja bym dokupila wiecej pajacow, bo glownie z tego korzystalam przy noworodku plus jakies body pod to zeby sie pieluszka nie przesuwala ;) ja niedrapek uzylam tylko w szpitalu, pozniej obcinalam pazurki i wszystkie niedociagniecia docieralam pilniczkiem. Skarpetki wg mnie najlepsze z hm takie długie ktore sie wywija, nie uciskaja nozek w miejscu gdzie sie koncza i nie zjezdzaja. :)
Ale to w rozmiarze 56 brać czy lepiej 62?

Dzisiaj Jerzyk pojadł czereśni :-)
20180614_172534.jpg

Załączniki

• 20180614_172534.jpg
    20180614_172534.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 358
Ale to w rozmiarze 56 brać czy lepiej 62?
Zalezy jak duze dziecko sie rodzi, moj mial 56cm, w rozmiarze 56 chodzil jakies 2-3 tygodnie, sa dzieci ktore maja na sobie ten rozmiar tylko 3 razy i okazuje sie ze jednak za maly, trzeba 62. Ja na 56 mialam chyba 7 pajacow, jakies 4 body, 3 kaftaniki. W razie czego, jak mi nie doschlo pranie albo nie zdazylam uprasowac, to zakladalam 62 i tez bylo okej. Jak noworodek zaczyna rozprostowywac nóżki to sie nagle okazuje ze szybko trzeba rozmiar na wiekszy zmianiac. :)

reklama
Do góry