reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Tak 4d :) gin mowil ze tak najlepiej kolo 24-28tc bo później dzidzia moze byc za duza i fotki nie wyjda tzn nie bedzie tak twarzy ladnie widac
Dokladnie, ja po pięknym polowkowym szlam z walacym sercem na usg w 34 tc ze tez bedzie takie wspaniale, ze buzia, raczki, wszystko. A widzielismy wyraznie tylko kręgosłup, tyl głowkii jedna noge, reszta to takie blizej nieokreslone cosie ;)

reklama
Tak w Niemczech, okolice Hamburga. Zmienia sie szkole po 4 klasie. W ogole smiesznie, bo my przyjechalismy z corka jak szla do 2 klasy i zero po niemiecku. Chodzila pol.roku do klasy z nauka języka, pozniej przsuneli ja do "normalnej" drugiej klasy, a teraz jest najlepsza w klasie z niemieckiego gdzie te wsZystkie dzieci sa w Niemczech rodzone. Wiec duma rozpiera
Super, że tak szybko załapała - w przyszłości z dwoma językami będzie jej dużo łatwiej. Mąż mojej kuzynki siedzi tam już dobre 12 lat i niewiele mówi po niemiecku bo pracuje głównie z Polakami, ale dzieciaki jak pojechały to też szybko załapały i teraz płynnie mówią po niemiecku i po polsku

Zobacz załącznik 867313 Dziś mi kurier dostarczył pierwsze zakupy dla malucha ❤️❤️❤️ Rozpakowuje jeszcze ale najpierw rozmiar 56, powiedzcie co jeszcze byście dokupily w tym roz? Reszta będzie 62, później wrzucę fotkę
Piekne :) ja bym dokupila wiecej pajacow, bo glownie z tego korzystalam przy noworodku plus jakies body pod to zeby sie pieluszka nie przesuwala ;) ja niedrapek uzylam tylko w szpitalu, pozniej obcinalam pazurki i wszystkie niedociagniecia docieralam pilniczkiem. Skarpetki wg mnie najlepsze z hm takie długie ktore sie wywija, nie uciskaja nozek w miejscu gdzie sie koncza i nie zjezdzaja. :)

Mój many człowiek waży juz 550 g. A Ja Mam Coraz bardziej uciazliwe skurcze dłoni W nocy. Chyba Mam zespół cieśni nadgarstka. Ktoś się spotkal I cos poradzi?
To podobno moze sie pojawic w ciąży przez obrzęki, teraz mozesz chyba tylko oszczedzac te reke zeby mniej bolala. Jesli nie mialas ciesni przed ciaza, to po porodzie powinno minac.

Piekne :) ja bym dokupila wiecej pajacow, bo glownie z tego korzystalam przy noworodku plus jakies body pod to zeby sie pieluszka nie przesuwala ;) ja niedrapek uzylam tylko w szpitalu, pozniej obcinalam pazurki i wszystkie niedociagniecia docieralam pilniczkiem. Skarpetki wg mnie najlepsze z hm takie długie ktore sie wywija, nie uciskaja nozek w miejscu gdzie sie koncza i nie zjezdzaja. :)
Ale to w rozmiarze 56 brać czy lepiej 62?

Dzisiaj Jerzyk pojadł czereśni :-)
20180614_172534.jpg

Załączniki

• 20180614_172534.jpg
    20180614_172534.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 359
Ale to w rozmiarze 56 brać czy lepiej 62?
Zalezy jak duze dziecko sie rodzi, moj mial 56cm, w rozmiarze 56 chodzil jakies 2-3 tygodnie, sa dzieci ktore maja na sobie ten rozmiar tylko 3 razy i okazuje sie ze jednak za maly, trzeba 62. Ja na 56 mialam chyba 7 pajacow, jakies 4 body, 3 kaftaniki. W razie czego, jak mi nie doschlo pranie albo nie zdazylam uprasowac, to zakladalam 62 i tez bylo okej. Jak noworodek zaczyna rozprostowywac nóżki to sie nagle okazuje ze szybko trzeba rozmiar na wiekszy zmianiac. :)

reklama
Do góry