reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Wizyta prenatalna okey ..potwierdzony ostatecznie chlopak i super ;)Zobacz załącznik 867134

Mlodszy syn goraczkowal wiec. Zbijamy goraczke nurofenem
Starszy syn...3 h czekalismy lekarz powiedzial ze i tak nic nie wyjdzie na przeswietleniu....no i nie wyszlo...ze jak opuchlizna zejdzie trzeba zobaczyc czy nos prosty czy krzywy.... jak prosty to super ...jak krzywy ti naczczo w piatek na nastawianie w pelnej narkozie.....
.skierowanie na cito do laryngologa mamy

Sobie mysle... no ale jak to..a jak nos prosty...ale zlamany...._??? To sie tak zostawia.... ? Nie nastawia sie ? Trudnosci w oddychaniu nie ma... nie zauwazylam zmian

Tal sie nalatalam za malymi w szpitalu ze brzuch mnie boli :/

Dzieci w drodze powrotnej przysnely.....to wyskoczylam do biedry na zakupy a w aucie zostal maz z dziećmi....i Pani z rozmachem drzwi otwierala i nas zarysowala...... dzieci sie pobudzily i w ryk......padam
Dzień pełen emocji miałaś, w każdym razie gratuluję udanej wizyty:)

reklama
Pieluszki uprane i wyprasowane :)

Testowałam je w taki sposób,że jedną „topiłam” w wodzie i sprawdzałam jak szybko nabiera wody i ja wchłania,a druga pieluszkę tego samego rodzaju wycierałam mokrą rękę. Potem do pralki na 40 st z Lovellą
Pieluszka tetrowa: bez szaleństw,normalnie wchłania – ,tak sobie wyciera.
Pieluszka flanelowa: kiepsko wchłania,słabo wyciera
Pieluszka muslinowa: troszkę się zawiodłam na jej wchłanialności,ale czytałam,że tak może być. Wyciera też średnio.Mozna prac w 60st.
Pieluszka bambusowa: rewelacyjnie chłonie i wyciera momentalnie do susza,przy czy jest delikatna. Dla mnie pewnie będzie czasem zastępowała ręcznik,albo będę ja na ręczniku kładła. Myslę nad dokupieniem… Można prać w 40 st

Wszystkie po prasowaniu. Generalnie nie odkształciły się(to tylko jedno pranie) zbytnio. Tetra nie zaskoczyła bo ja najłatwiej wyciagnąc,ale wiadomo-zmiękła po prasowaniu. Flanela jaka była taka jest,zasada zmiękczania żelazkiem ta sama,muślin pięknie się prasuje(łatwiej niż tetra czy flanela)-miękka bez prasowania,a po jeszcze bardziej. Bambus jest dla tych,którzy nie lubia prasować bo tego generalnie nie potrzebuje. Mięciutki i delikatny po praniu,zero odkształceń. Przeleciałam jednak żelazkiem i wydaje mi się,że jeszcze delikatniejsza jest(choć bez żelazka też jest spoko).

Wrzucę taki skrót na wątek wyprawkowy,może któras z Was przy wyborze będzie chciała zerknąć

Pieluszki uprane i wyprasowane :)

Testowałam je w taki sposób,że jedną „topiłam” w wodzie i sprawdzałam jak szybko nabiera wody i ja wchłania,a druga pieluszkę tego samego rodzaju wycierałam mokrą rękę. Potem do pralki na 40 st z Lovellą
Pieluszka tetrowa: bez szaleństw,normalnie wchłania – ,tak sobie wyciera.
Pieluszka flanelowa: kiepsko wchłania,słabo wyciera
Pieluszka muslinowa: troszkę się zawiodłam na jej wchłanialności,ale czytałam,że tak może być. Wyciera też średnio.Mozna prac w 60st.
Pieluszka bambusowa: rewelacyjnie chłonie i wyciera momentalnie do susza,przy czy jest delikatna. Dla mnie pewnie będzie czasem zastępowała ręcznik,albo będę ja na ręczniku kładła. Myslę nad dokupieniem… Można prać w 40 st

Wszystkie po prasowaniu. Generalnie nie odkształciły się(to tylko jedno pranie) zbytnio. Tetra nie zaskoczyła bo ja najłatwiej wyciagnąc,ale wiadomo-zmiękła po prasowaniu. Flanela jaka była taka jest,zasada zmiękczania żelazkiem ta sama,muślin pięknie się prasuje(łatwiej niż tetra czy flanela)-miękka bez prasowania,a po jeszcze bardziej. Bambus jest dla tych,którzy nie lubia prasować bo tego generalnie nie potrzebuje. Mięciutki i delikatny po praniu,zero odkształceń. Przeleciałam jednak żelazkiem i wydaje mi się,że jeszcze delikatniejsza jest(choć bez żelazka też jest spoko).

Wrzucę taki skrót na wątek wyprawkowy,może któras z Was przy wyborze będzie chciała zerknąć
Na tetrze masz temp prania 40st? Ja pralam w 60, czasem nawet wiecej bo sie nie dopieraly, szczególnie po siarze jak sie ulewalo. Korzystalam z tetry i tak bardzo malo, bo mimo prasowania zbyt mocno drapaly buzie, podkladalam flanelke i ok

Oj...
Trudny dzień... jutro planuje leżeć jak najwięcej....

A jak dziewczyny wasze łożyska ida do gory juz ?? U mnie 22 tc i 4 dni i nadal nisko ... nachodzi na blizny po cc, wiec nadal grozi mi operacja z wycinaniem macicy :(

Śliczny maluch i śliczne zdjęcie [emoji173]️[emoji173]️ u mnie łożysko od samego początku jest wysoko wiec nie wiem jak to jest z podnoszeniem.

A co do synka z noskiem to na pewno wszystko będzie ok , oceni laryngolog ;)

Na tetrze masz temp prania 40st? Ja pralam w 60, czasem nawet wiecej bo sie nie dopieraly, szczególnie po siarze jak sie ulewalo. Korzystalam z tetry i tak bardzo malo, bo mimo prasowania zbyt mocno drapaly buzie, podkladalam flanelke i ok
Na tetrze i na flaneli nie ma żadnej metki,pewnie dlatego,że to taka masówka... Uprałam je wszystkie w 40 st bo takie zalecenia sa dla bambusa,a nie chciałam go zniszczyć za pierwszym podejściem piorąc w 60 :)
Nie bardzo tez póki co chciało mi się każdy rodzaj prac w innej temp.,zresztą znając mnie,później i tak będę je prała razem z ubrankami własnie w 40 st.
Tetra faktycznie zbyt szorska jest,ale świetna alternatywą jest muślin. Bardzo przyjemny i niedrapiący :)

Na tetrze i na flaneli nie ma żadnej metki,pewnie dlatego,że to taka masówka... Uprałam je wszystkie w 40 st bo takie zalecenia sa dla bambusa,a nie chciałam go zniszczyć za pierwszym podejściem piorąc w 60 :)
Nie bardzo tez póki co chciało mi się każdy rodzaj prac w innej temp.,zresztą znając mnie,później i tak będę je prała razem z ubrankami własnie w 40 st.
Tetra faktycznie zbyt szorska jest,ale świetna alternatywą jest muślin. Bardzo przyjemny i niedrapiący :)
Rozumiem, tez bym się nie bawila w pranie osobno jednej pieluszki ;) tylko obawiam sie ze jesli bedziesz prala pozniej w loweli na 40 st, to zabrudzone ubranka przez maluszka moga sie nie dopierac. Ulany pokarm, kupy ktore uciekaja gora lub bokiem z pieluszki, jakis syrop przy goraczce, nie wspominajac juz pozniej o plamach z pokarmow stałych ;)

Ja dzis byłam na wizycie u lekarki medicover. Na szczęście moje skurcze macicy oraz twardnienia brzucha (ktore są również skurczami) jak na razie nie wpłynęły na szyjkę. Jest zamknięta i dość twarda. Lekarka wymierzyla 41 mm. Na połówkowych lekarz widział 33 mm. Juz mniejsza o rozbieżność najważniejsze że sie nie skróciła!!!
Ze strachu i obaw trzęsłam sie na tym fotelu, że ledwo mogłam mówić!
P.s l. Ta lekarka ma obawy czy ja nie za dużo biorę tych leków. Np.Pani profesor np zaleca i duphaston 2x1 i Lutenine 200 1x1. I wez tu bądz mądra kogo słuchać. Czy któraś z was na dzień dzisiejszy zażywa jeszcze i to i to?
Kochana ciesze sie z toba ze tak.wsYstko dobrze.
Co do tych lekow to ja antylek jestem oczywiście w twoim przypadku rowniez sluchalabym lekarza tylko nie wiem właśnie ktorego. Moze pogadaj z tym co ci je przepisuje i spytaj czy sa konieczne bo sie najzwyczajniej w swiecie obawiasz czy ich aby nie za duzo. Raczej nie mowilabym mu ze jakas inna lekarka ci to pod watpliwosc poddala bo sie wkurzy z ambicji.

reklama
Wizyta prenatalna okey ..potwierdzony ostatecznie chlopak i super ;)Zobacz załącznik 867134

Mlodszy syn goraczkowal wiec. Zbijamy goraczke nurofenem
Starszy syn...3 h czekalismy lekarz powiedzial ze i tak nic nie wyjdzie na przeswietleniu....no i nie wyszlo...ze jak opuchlizna zejdzie trzeba zobaczyc czy nos prosty czy krzywy.... jak prosty to super ...jak krzywy ti naczczo w piatek na nastawianie w pelnej narkozie.....
.skierowanie na cito do laryngologa mamy

Sobie mysle... no ale jak to..a jak nos prosty...ale zlamany...._??? To sie tak zostawia.... ? Nie nastawia sie ? Trudnosci w oddychaniu nie ma... nie zauwazylam zmian

Tal sie nalatalam za malymi w szpitalu ze brzuch mnie boli :/

Dzieci w drodze powrotnej przysnely.....to wyskoczylam do biedry na zakupy a w aucie zostal maz z dziećmi....i Pani z rozmachem drzwi otwierala i nas zarysowala...... dzieci sie pobudzily i w ryk......padam
O masz ty... ehh madakra dzien. Ale mama.nadzieje ze jak juz dojechalas do domu to odpoczelas juz.
Co do bobasa to super i fajnie ze chłopak.
Co do noska starszaka to co ty masz stwoerdzic czy on ma krzywy nos?

Do góry