reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Załatwiałam wczoraj szkołę i przy okazji wpadliśmy wreszcie zerknąć na wózki. Babeczka tak się rozkręciła, ze oprócz wózków zaprezentowała nam cały asortyment sklepu, obsługa klasa generalnie, składała i rozkładała wszystko sto razy a ja tylko siedziałam i się wachlowałam :D
Zakochałam się w cybexie. I chyba koniec i amen za dwa tygodnie go zadatkuje, na koniec lipca będzie. Ale to najpiękniejszy wózek świata <3
IMG_1130.JPG

Załączniki

• IMG_1130.JPG
    IMG_1130.JPG
    558,4 KB · Wyświetleń: 387
Ja marzyłam o lego. Miałam jeden samochodzik i miałam też tylko jedne puzzle. W kółko się tym bawiłam i nikt mi nie kupił więcej, pomimo próśb. Więc obydwoje z mężem cieszymy się, że będziemy mogli bezkarnie teraz lego i puzzle kupować, bo córka bardzo lubi lego, tory, samochody i Psi Patrol (i pieska strażaka z tej bajki, a dla dziewczynek z Psiego Patrolu są tylko rzeczy z różową psinką-dziewczynką). Koleżanka ma dwie córki i tonę klocków lego. Moja córka lubi też lalki, Krainę Lodu i zabawę w herbatki, więc jest równowaga [emoji1] Ale gusta kulinarne już ma trochę.... hmm - męskie. Uwielbia kaszankę i zamiast bułki ze słodkim dżemem woli zjeść galaretę z kurczaka.
Ja jestem za tym, zeby dzieci bawily sie tym, co je interesuje. Nasz jak skonczyl roczek dostal bobasa i sie nim opiekuje, czasem nawet za bardzo, bo jak dawal mu pic i sie do oka woda nalala, to byla rozpacz przez pol godziny ;) jest bardzo empatyczny i jak widzi ze przez przypadek komus cos zrobil to najpierw zamiera w bezruchu a pozniej glaszcze, przytula i na swoj sposob przeprasza.

Dzieci sa rozne, powinmismy jako rodzice podążać za nimi i ich potrzebami a nie naszym wyobrazeniem o tym jakie chcemy zeby bylo :)

Fajnie ze mozecie sie bawic z coreczka w taki sposob jaki wszystkim odpowiada :)

Czy wy tez budzicie się o 4 rano? :o No ja co dzień jak jakaś nienormalna, chociaż spać idę po 23.....:szok:
W pierwszej ciąży mniej więcej od 2 miesiaca budzilam sie codziennie o 3 i nie bylam w stanie zasnac do 6. Najwiekszy problem to byl dopoki chodzilam do pracy bo zasypialam jak tylko usiadlam do komputera ;) powiedziałam szefowej o co chodzi i nigdy nie miala pretensji, a ja po 15 minutach drzemki budzilam sie i juz pozostale godziny pracowalam jak zawsze ;)

Hehe ja uprzedzam to pytanie. Zawsze jak slysze ooo ty w ciąży znowu?.od razu mowie tak jak.planowalam szybko trzecie i koncze.
Ostatnio mnie ciotka która spotkaliśmy całą rodzina w galerii wkurzyla. Niby żarcik ze śmiechem "czy kiedyś przestaniemy". Zagotowalo się we mnie chociaż nie dałam po sobie poznać. Odpowiedziałam że chcieliśmy trójkę to będziemy mieć trójkę i tyle :)

reklama
Do góry