reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Załatwiałam wczoraj szkołę i przy okazji wpadliśmy wreszcie zerknąć na wózki. Babeczka tak się rozkręciła, ze oprócz wózków zaprezentowała nam cały asortyment sklepu, obsługa klasa generalnie, składała i rozkładała wszystko sto razy a ja tylko siedziałam i się wachlowałam :D
Zakochałam się w cybexie. I chyba koniec i amen za dwa tygodnie go zadatkuje, na koniec lipca będzie. Ale to najpiękniejszy wózek świata <3
IMG_1130.JPG

Załączniki

• IMG_1130.JPG
    IMG_1130.JPG
    558,4 KB · Wyświetleń: 389
Ja marzyłam o lego. Miałam jeden samochodzik i miałam też tylko jedne puzzle. W kółko się tym bawiłam i nikt mi nie kupił więcej, pomimo próśb. Więc obydwoje z mężem cieszymy się, że będziemy mogli bezkarnie teraz lego i puzzle kupować, bo córka bardzo lubi lego, tory, samochody i Psi Patrol (i pieska strażaka z tej bajki, a dla dziewczynek z Psiego Patrolu są tylko rzeczy z różową psinką-dziewczynką). Koleżanka ma dwie córki i tonę klocków lego. Moja córka lubi też lalki, Krainę Lodu i zabawę w herbatki, więc jest równowaga [emoji1] Ale gusta kulinarne już ma trochę.... hmm - męskie. Uwielbia kaszankę i zamiast bułki ze słodkim dżemem woli zjeść galaretę z kurczaka.
Ja jestem za tym, zeby dzieci bawily sie tym, co je interesuje. Nasz jak skonczyl roczek dostal bobasa i sie nim opiekuje, czasem nawet za bardzo, bo jak dawal mu pic i sie do oka woda nalala, to byla rozpacz przez pol godziny ;) jest bardzo empatyczny i jak widzi ze przez przypadek komus cos zrobil to najpierw zamiera w bezruchu a pozniej glaszcze, przytula i na swoj sposob przeprasza.

Dzieci sa rozne, powinmismy jako rodzice podążać za nimi i ich potrzebami a nie naszym wyobrazeniem o tym jakie chcemy zeby bylo :)

Fajnie ze mozecie sie bawic z coreczka w taki sposob jaki wszystkim odpowiada :)

Czy wy tez budzicie się o 4 rano? :o No ja co dzień jak jakaś nienormalna, chociaż spać idę po 23.....:szok:
W pierwszej ciąży mniej więcej od 2 miesiaca budzilam sie codziennie o 3 i nie bylam w stanie zasnac do 6. Najwiekszy problem to byl dopoki chodzilam do pracy bo zasypialam jak tylko usiadlam do komputera ;) powiedziałam szefowej o co chodzi i nigdy nie miala pretensji, a ja po 15 minutach drzemki budzilam sie i juz pozostale godziny pracowalam jak zawsze ;)

Hehe ja uprzedzam to pytanie. Zawsze jak slysze ooo ty w ciąży znowu?.od razu mowie tak jak.planowalam szybko trzecie i koncze.
Ostatnio mnie ciotka która spotkaliśmy całą rodzina w galerii wkurzyla. Niby żarcik ze śmiechem "czy kiedyś przestaniemy". Zagotowalo się we mnie chociaż nie dałam po sobie poznać. Odpowiedziałam że chcieliśmy trójkę to będziemy mieć trójkę i tyle :)

reklama
Do góry