reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny, czy ktoras z Was nadal wymiotuje? Bo ja prawie codziennie rano, przez reszte dnia jest okey nawet mnie nie mdli ani nic ale prawie zawsze rano niezaleznie co zjem po chwili wymiotuje. I gdy zwymiotuje to jem znow sniadanie i juz jest okey, nie ogarniam o co chodzi

W drugiej ciąży zwróciłam jeszcze w trakcie porodu...A tak to przez całą ciążę się zdarzało ;(
Oby u Ciebie wyhamowało

reklama
Dziewczyny, czy ktoras z Was nadal wymiotuje? Bo ja prawie codziennie rano, przez reszte dnia jest okey nawet mnie nie mdli ani nic ale prawie zawsze rano niezaleznie co zjem po chwili wymiotuje. I gdy zwymiotuje to jem znow sniadanie i juz jest okey, nie ogarniam o co chodzi
Ja cztery miesiące rzygalam, wyniotowanie to za słabe słowo. Jeszcze czasem mi się zdarza jak zjem coś ciezkostrawnego. Mi lekarz polecił żeby spróbować diety jak z cukrzyca ciążowa. I żeby przede wszystkim pierwsze śniadanie zjeść płynne, najlepiej świeżo wyciakany sok (T jest na tyle cudowny że codziennie mi robił), i po tym polezec z pół godziny, wtedy posiłki stałe. I mówił żeby nie mieszać stałych z płynnymi czyli po zupie pół godziny przerwy minimum. I najważniejsze to się nie obzerac ani nie tłumaczyć kebaba /połowy pizzy czy innego dania tym że jest się w ciąży bo nam nie trzeba wielu kalorii więcej (jakieś tam dane podał). Ogólnie ja rzygalam nie z jedzenia a z zapachów i dziwnych tematów. Czasem jak ktoś papierocha zapalil blisko od razu musiałam zwymiotowac. Może dlatego jest pięć kg na plusie i nie drgnie ani trochę...

Hejka dziewczyny..

Uff muszę Was nadrobić , mam braki hihi :eek:

Pytanko o oliwkę bambino ...

Używam jej długo od 5 m-cy ale dopiero od 3 dni po kąpaniu zauważyłam tylko na brzuszku czerwona wysypkę/ uczulenie / krostki... :eek:

I jestem w szoku żeby oliwka bambino mogła uczulił ? Serio ? Miała któraś taki przypadek ,żeby Was uczylilo ?

Nie pytam czy noworodka... Bo w tej sytuacji nigdy już jej nie użyje :crazy:

Hejka dziewczyny..

Uff muszę Was nadrobić , mam braki hihi :eek:

Pytanko o oliwkę bambino ...

Używam jej długo od 5 m-cy ale dopiero od 3 dni po kąpaniu zauważyłam tylko na brzuszku czerwona wysypkę/ uczulenie / krostki... :eek:

I jestem w szoku żeby oliwka bambino mogła uczulił ? Serio ? Miała któraś taki przypadek ,żeby Was uczylilo ?

Nie pytam czy noworodka... Bo w tej sytuacji nigdy już jej nie użyje :crazy:
Mnie po oliwce lekko piecze skóra i robi sie rozowa. Przy dziecku tez nie uzywam.

Mój mąż też uwielbia :D wszystko co kupujemy z wielką chęcią testuje :) już się zastanawiał jakie są szanse że córże bedzie wolała samochody i klocki od lalek [emoji23]
Szanse macie calkiem spore, jak sie bedzie wychowywala z chlopcami ;) ja do 6rż nie bawilam sie lalkami, tylko autami, patykami, w karty z bracmi itp ;)

Szanse macie calkiem spore, jak sie bedzie wychowywala z chlopcami ;) ja do 6rż nie bawilam sie lalkami, tylko autami, patykami, w karty z bracmi itp ;)
Ja marzyłam o lego. Miałam jeden samochodzik i miałam też tylko jedne puzzle. W kółko się tym bawiłam i nikt mi nie kupił więcej, pomimo próśb. Więc obydwoje z mężem cieszymy się, że będziemy mogli bezkarnie teraz lego i puzzle kupować, bo córka bardzo lubi lego, tory, samochody i Psi Patrol (i pieska strażaka z tej bajki, a dla dziewczynek z Psiego Patrolu są tylko rzeczy z różową psinką-dziewczynką). Koleżanka ma dwie córki i tonę klocków lego. Moja córka lubi też lalki, Krainę Lodu i zabawę w herbatki, więc jest równowaga [emoji1] Ale gusta kulinarne już ma trochę.... hmm - męskie. Uwielbia kaszankę i zamiast bułki ze słodkim dżemem woli zjeść galaretę z kurczaka.

Ja cztery miesiące rzygalam, wyniotowanie to za słabe słowo. Jeszcze czasem mi się zdarza jak zjem coś ciezkostrawnego. Mi lekarz polecił żeby spróbować diety jak z cukrzyca ciążowa. I żeby przede wszystkim pierwsze śniadanie zjeść płynne, najlepiej świeżo wyciakany sok (T jest na tyle cudowny że codziennie mi robił), i po tym polezec z pół godziny, wtedy posiłki stałe. I mówił żeby nie mieszać stałych z płynnymi czyli po zupie pół godziny przerwy minimum. I najważniejsze to się nie obzerac ani nie tłumaczyć kebaba /połowy pizzy czy innego dania tym że jest się w ciąży bo nam nie trzeba wielu kalorii więcej (jakieś tam dane podał). Ogólnie ja rzygalam nie z jedzenia a z zapachów i dziwnych tematów. Czasem jak ktoś papierocha zapalil blisko od razu musiałam zwymiotowac. Może dlatego jest pięć kg na plusie i nie drgnie ani trochę...
Ja nie rzygałam, a mam tylko pół kilo na plusie. 3 miesiące miałam silne mdłości i jadłowstręt. Do teraz mam czasami mdłości. I żadnych zachcianek.

Teraz i tak najbardziej dokuczają mi skurcze. Dziś cały dzień boli mnie łydka po porannym skurczu. Wzięłam już dzisiaj 2 tabletki Asmag Forte, 4 Magne B6, o innej porze wapń, zjadłam banana dla potasu, wypiłam nawet elektrolity z apteki, teraz dopajam się wodą i dalej czuję tę łydkę, i wiem że w nocy będą skurcze... Chyba wszystko przez to, że miałam intensywne parę dni w pracy. Mieliśmy duże wydarzenie, dużo gości i całe 2 dni były na pełnych obrotach.

Niektórzy pytali kiedy termin i robili wielkie oczy, jak mówiłam, że w październiku (2 października), bo myśleli że już gdzieś za miesiąc... Nie tyję, ale brzuch mam wielki. Na wydarzeniu była babeczka, która ma termin miesiąc po mnie i miała płaski brzuch! Przynajmniej robiłam dobry PR dla pracodawcy, bo widzieli, że jego pracownicy tacy zaangażowani, że do 8 miesiąca pracują [emoji1]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry