reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Gratulacje - piękne zdjęcia [emoji7]

Mamy w ciąży z trzecim bobasem: czy Wy tez tak często słyszycie pytania od ludzi ( niekoniecznie bliskich znajomych i przyjaciół) czy chciałyście trzecie? Czy chciane i planowane?Mnie powoli zaczyna szlag trafiać od tych pytań! Bo jak trzecie to tylko wpadka??? A nawet jak wpadka to nikomu nic do tego!!!
Hehe ja uprzedzam to pytanie. Zawsze jak slysze ooo ty w ciąży znowu?.od razu mowie tak jak.planowalam szybko trzecie i koncze.

reklama
U mnie co prawda troszke inna sytuacja,ale słyszałam teksty typu: "za późno trochę,za duża różnica wieku będzie i krzywdę któremuś dziecku zrobię..", "jak mi się coś stanie to co starszy syn zrobi.."-to odnosnie gruczolaka i w ogóle jakim prawem ja w ciaze zachodzę mając coś w głowie, i najgorszy tekst,najboleśniejszy "po tylu ciazach straconych to ja chyba serca nie mam bo próbuje po raz kolejny". -do tego odpowiedziałam,że rozumu chyba tzreba nie mieć żeby komuś tak powiedziec. A tak to standardowo: nie twoja sprawa/puknij się/g**no cie to obchodzi.
Ttzeba na prawde nie miec serca, tupetu, wyczucia zeby mowic cos takiego.
Ja stracilam.dwie ciaze i jak mnie ktos pyta czy sie nie boje to az mi sie odechciewa komentowac.
Moja szwagierka ma to samo.co ty. Biedna stara sie juz cztery lata o trzecie i ciagle prolaktyna za wysoka, gruvzolak... ale malo.kto wie ze sie stara i ciagle slyszy zrobilabys sobie trzecie a nie... a jej serce peka bo.chce a nie moze. Wtedy juz w ogole traci nadzieje. Wiec szacun dla.ciebie ze sie zebralas i ci sie udalo, ze walczysz zeby bylo dobrze, a laktacja? Najmniejszy problem. Malenstwo z glodu nie umrze. Wazne ze bedziez je karmila swoja miloscia

Jejku,strasznie się namęczyłaś z pierwszym maluchem,ale drugi poród...marzę o takim ;)
Linki ja bardzo poproszę,zawsze warto miec to w zanadrzu :)

@okruszek.emi ,ja również widziałam tę samą koszulkę,którą podała @Emol . Ja swojemu niemężowi zamówiłam brelok do kluczy na dzień taty z takim napisem: " tato,ja też jestem w drodzę. jedź ostrożnie! Chcę Cię przytulić kiedy sie urodzę"
Tak mnie okropnie to rozczuliło :D
Gdzie kupiłaś super pomysł???

Ja w ciąży wymiotowalam tylko raz, ale do 4 miesiąca było mi niedobrze.Jeśli głowa Cię nie boli do tych wymiotów to nie jest to powód do zmartwień. Chociaż napewno jest uciążliwe. Może imbir albo migdały pomogą, albo mniejsze śniadanie ?

Dziewczyny, czy ktoras z Was nadal wymiotuje? Bo ja prawie codziennie rano, przez reszte dnia jest okey nawet mnie nie mdli ani nic ale prawie zawsze rano niezaleznie co zjem po chwili wymiotuje. I gdy zwymiotuje to jem znow sniadanie i juz jest okey, nie ogarniam o co chodzi

Dziewczyny, czy ktoras z Was nadal wymiotuje? Bo ja prawie codziennie rano, przez reszte dnia jest okey nawet mnie nie mdli ani nic ale prawie zawsze rano niezaleznie co zjem po chwili wymiotuje. I gdy zwymiotuje to jem znow sniadanie i juz jest okey, nie ogarniam o co chodzi
A mowilas swojemu lekarzowi? To dziewne ale slyszalam.ze niektore kobiety tak maja. Ja w zadnej z ciaz nie wymiotowalam. Mdlilo mnie ale nic wiecej. Ostatnie dni cos mnie znowu mdli i jakas senna jestem co prawda.

reklama
Ja w ciąży wymiotowalam tylko raz, ale do 4 miesiąca było mi niedobrze.Jeśli głowa Cię nie boli do tych wymiotów to nie jest to powód do zmartwień. Chociaż napewno jest uciążliwe. Może imbir albo migdały pomogą, albo mniejsze śniadanie ?
@Nesbitt33 albo inne sniadanie. Cos po.czym nie zwymiotujesz. Ja np w.ciazy z ranca nie trawie jajek, kielbasy w kazdej postaci i w ogole malo rzeczy, jem owsianke na mleku z bananem.i jakblkiem.tartymi to wchodzi bez mdlosci. Moze sprobuj cos lekkiego albo wlasnie herbata imbirowa zaczac

Do góry