reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Gratulacje - piękne zdjęcia [emoji7]

Mamy w ciąży z trzecim bobasem: czy Wy tez tak często słyszycie pytania od ludzi ( niekoniecznie bliskich znajomych i przyjaciół) czy chciałyście trzecie? Czy chciane i planowane?Mnie powoli zaczyna szlag trafiać od tych pytań! Bo jak trzecie to tylko wpadka??? A nawet jak wpadka to nikomu nic do tego!!!
Hehe ja uprzedzam to pytanie. Zawsze jak slysze ooo ty w ciąży znowu?.od razu mowie tak jak.planowalam szybko trzecie i koncze.

reklama
U mnie co prawda troszke inna sytuacja,ale słyszałam teksty typu: "za późno trochę,za duża różnica wieku będzie i krzywdę któremuś dziecku zrobię..", "jak mi się coś stanie to co starszy syn zrobi.."-to odnosnie gruczolaka i w ogóle jakim prawem ja w ciaze zachodzę mając coś w głowie, i najgorszy tekst,najboleśniejszy "po tylu ciazach straconych to ja chyba serca nie mam bo próbuje po raz kolejny". -do tego odpowiedziałam,że rozumu chyba tzreba nie mieć żeby komuś tak powiedziec. A tak to standardowo: nie twoja sprawa/puknij się/g**no cie to obchodzi.
Ttzeba na prawde nie miec serca, tupetu, wyczucia zeby mowic cos takiego.
Ja stracilam.dwie ciaze i jak mnie ktos pyta czy sie nie boje to az mi sie odechciewa komentowac.
Moja szwagierka ma to samo.co ty. Biedna stara sie juz cztery lata o trzecie i ciagle prolaktyna za wysoka, gruvzolak... ale malo.kto wie ze sie stara i ciagle slyszy zrobilabys sobie trzecie a nie... a jej serce peka bo.chce a nie moze. Wtedy juz w ogole traci nadzieje. Wiec szacun dla.ciebie ze sie zebralas i ci sie udalo, ze walczysz zeby bylo dobrze, a laktacja? Najmniejszy problem. Malenstwo z glodu nie umrze. Wazne ze bedziez je karmila swoja miloscia

Jejku,strasznie się namęczyłaś z pierwszym maluchem,ale drugi poród...marzę o takim ;)
Linki ja bardzo poproszę,zawsze warto miec to w zanadrzu :)

@okruszek.emi ,ja również widziałam tę samą koszulkę,którą podała @Emol . Ja swojemu niemężowi zamówiłam brelok do kluczy na dzień taty z takim napisem: " tato,ja też jestem w drodzę. jedź ostrożnie! Chcę Cię przytulić kiedy sie urodzę"
Tak mnie okropnie to rozczuliło :D
Gdzie kupiłaś super pomysł???

Ja w ciąży wymiotowalam tylko raz, ale do 4 miesiąca było mi niedobrze.Jeśli głowa Cię nie boli do tych wymiotów to nie jest to powód do zmartwień. Chociaż napewno jest uciążliwe. Może imbir albo migdały pomogą, albo mniejsze śniadanie ?

Dziewczyny, czy ktoras z Was nadal wymiotuje? Bo ja prawie codziennie rano, przez reszte dnia jest okey nawet mnie nie mdli ani nic ale prawie zawsze rano niezaleznie co zjem po chwili wymiotuje. I gdy zwymiotuje to jem znow sniadanie i juz jest okey, nie ogarniam o co chodzi

Dziewczyny, czy ktoras z Was nadal wymiotuje? Bo ja prawie codziennie rano, przez reszte dnia jest okey nawet mnie nie mdli ani nic ale prawie zawsze rano niezaleznie co zjem po chwili wymiotuje. I gdy zwymiotuje to jem znow sniadanie i juz jest okey, nie ogarniam o co chodzi
A mowilas swojemu lekarzowi? To dziewne ale slyszalam.ze niektore kobiety tak maja. Ja w zadnej z ciaz nie wymiotowalam. Mdlilo mnie ale nic wiecej. Ostatnie dni cos mnie znowu mdli i jakas senna jestem co prawda.

reklama
Ja w ciąży wymiotowalam tylko raz, ale do 4 miesiąca było mi niedobrze.Jeśli głowa Cię nie boli do tych wymiotów to nie jest to powód do zmartwień. Chociaż napewno jest uciążliwe. Może imbir albo migdały pomogą, albo mniejsze śniadanie ?
@Nesbitt33 albo inne sniadanie. Cos po.czym nie zwymiotujesz. Ja np w.ciazy z ranca nie trawie jajek, kielbasy w kazdej postaci i w ogole malo rzeczy, jem owsianke na mleku z bananem.i jakblkiem.tartymi to wchodzi bez mdlosci. Moze sprobuj cos lekkiego albo wlasnie herbata imbirowa zaczac

Do góry