reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Właśnie jak to jest w okresie połogu?
Sex po 6 tygodniach od porodu ?
Aby się wszystko wygoiło ?
A jak jest przy cesarce ?
Kurczę coś czuje, że sex będę miała w grudniu

:D
Co prawda pytanie było 2 dni temu ale dopiero nadrabiam i się wypowiem bo my zmajstrowalismy Małą 6 tyg po porodzie Synka :D zaczęliśmy współżycie ok 3 tygodnie po porodzie. Oczywiście z początku delikatnie, na zasadzie prób. No i wtedy już oczywiscie nie krwawilam po porodzie. Ale ja to zawsze mam libido na maksymalnym poziomie, gdybym mogla to dwa dni po porodzie bym sie na meza rzucila [emoji23]

reklama
Z tym sikaniem u chłopców bywa różnie;) też słyszałam, że często w trakcie przewijania leci strumyczek, więc się nastawialam, a mojemu synowi nigdy się nie zdarzyło:) jesden raz strzelił coś innego, poleciało na męża;)
U nas dokładnie tak samo [emoji1][emoji1][emoji1]

Moj za kazdym razem po odchyleniu pieluszki fontanne robil [emoji23] wiec jak odpielam rzepy, odchylilam to jeszcze chwile czekalam, bo wiedzialam, ze zaraz fontanne bede lapac :D

Dziewczyny, magnez to jakis specjalny dla ciezarnych musze kupic? Czy zwykly jakis?
Ja ostatnio kupiłam Megne b6 forte o biorę 2x dziennie. To nie musi być jakiś specjalny.

Dzisiaj pierwszy raz nie biorę duphastonu!

Ja biorę Asmag Forte bo to lek a nie suplement jak większość. Kosztuje jakieś 8 zł.
Magne-B6 i Magne-B6 Forte to również leki, ale chyba wychodzą drożej niż Asmag. Maglek B6 też ma rejestrację jako lek. Przy czym w tych 4 lekach są różne postaci magnezu, które mogą różnić się przyswajaniem: mleczan, cytrynian i asparginian. Kiedyś o tym czytałam i nadal nie wiem, który najlepszy ;)

Mnie trochę stresuje to B6, teraz mam tabletki, w których jest jej więcej niż w poprzednim preparacie.

Dzisiaj pierwszy raz nie biorę duphastonu!

Magne-B6 i Magne-B6 Forte to również leki, ale chyba wychodzą drożej niż Asmag. Maglek B6 też ma rejestrację jako lek. Przy czym w tych 4 lekach są różne postaci magnezu, które mogą różnić się przyswajaniem: mleczan, cytrynian i asparginian. Kiedyś o tym czytałam i nadal nie wiem, który najlepszy ;)

Mnie trochę stresuje to B6, teraz mam tabletki, w których jest jej więcej niż w poprzednim preparacie.
Trzymam kciuki aby obyło sie bez niespodzianek po odstawieniu.

B6 sie nie martw. Ja biorę 3x2 magne B6 zwykłe (czyli z B6) a poza tym 3x1 B6 50 mg. Trzy razy sie upewniłam czy aby napewno- ale tak tyle mam brać.

Miałam [emoji23] Zobacz załącznik 866479
Teraz mam takie. Ale właśnie w tym tygodniu wracam do tego blondu mojego kochanego [emoji173]️ nie mogę się już doczekać.

Jeszcze dziś na paznokcie idę. Wreszcie poczuje się jak człowiek i coś ze sobą zrobie [emoji23]
Te tez sa ladne i dlugosc fajna [emoji4] ja wczoraj pomalowalam paznokcie u stóp, a jutro hybrydy u rąk bede robic [emoji3][emoji3][emoji173]

reklama
Mąż mi mówił że skurcze są z braku nawodnienia [emoji50]
Ja jako takich skurczow nie mam, ale od czasu do czasu drgaja mi powieki. Zadne magne, zadne nawadnianie, jedzenie bananow, pomidorow nie pomaga mi tak szybko i skutecznie jak zjedzenie za jednym posiedzeniem pol tabliczki czekolady :cool: i spokoj na pare miesiecy. Zawsze przechodzi na drugi dzien, a jak milo sobie dac czasem takie rozgrzeszenie, ze to nie z lakomstwa przeciez, tylko organizm potrzebuje :p

Do góry