reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja biorę Asmag Forte bo to lek a nie suplement jak większość. Kosztuje jakieś 8 zł. Mialam brać 3x2 ale biorę 2x2 bo brzuszek miękki

Moj za kazdym razem po odchyleniu pieluszki fontanne robil [emoji23] wiec jak odpielam rzepy, odchylilam to jeszcze chwile czekalam, bo wiedzialam, ze zaraz fontanne bede lapac :D

Dziewczyny, magnez to jakis specjalny dla ciezarnych musze kupic? Czy zwykly jakis?

reklama
@NaturalnaMama trzymam kciuki za wizytę:)

Mnie dziś krocze boli jak chodzę, o masakra:( Natalka się mocno w nocy wiercila, wczoraj kopala mnie nisko, więc wnioskuję, że była nóżkami do dołu, dziś już kopie wysoko, więc pewnie się tak przekrecala i teraz mnie ciśnie tam:/

Eh co do włosów, to ja mam też ciekawie. Idę w piątek znów do kogoś innego, bo żaden fryzjer nie chce zająć się moimi włosami tak, jakbym chciała. Nie powinnam narzekać, bo mam tych włosów dużo, są bardzo gęste, no ale przy okazji wyglądają jak siano po suszeniu. Wywijaja sie na wszystkie strony, odgniataja, bo są bardzo miękkie i to co "uwielbiam" najbardziej to beznadziejne odrosty na czole, takie krotkie, cienkie odrastajace włoski. Jak sie uczesze w kucyk to te włosy mi stoją jak rogi, no porażka.
Do farbowania nie mogę się przekonać, chyba jestem zbyt leniwa i za bardzo nie lubie chodzić do fryzjerów, żeby potem dbać o kolor.
I od 15 lat mam ciągle tak samo obcinane włosy i zawsze słyszę ten sam tekst: u pani to tylko cieniowanie. A ja chcę wreszcie czegoś innego. I najgorsze są wizyty, po których wychodzi się z podcietymi końcówkami o 130 zl mniej w portfelu...ostatnio mnie zatkało normalnie, noe widziałam żadnych efektów po strzyżeniu, a babka mi zaśpiewała tyle kasy, bo mam tak dużo włosów i ona się naciela, biedactwo:wściekła/y:
O totototo taka sama historia :rofl: jakbym o sobie czytala. Tyle ze ja po porodzie bede juz musiala zrobić sobie kolor. Mam mnóstwo siwych i juz nie da rady ich w zaden sposob kamuflowac, bo sa glownie wokol twarzy. Mnie z tych krotkich, jesli nie uzyje odzywki, albo czasem za malo, to mam taka grzywe wokol twarzy jak lew:errr:

Dziewczyny jeśli chodzi o skurcze łydek to ja po za Asmag Forte i prenatal Duo z cholina, mam jeszcze taką metodę która wg. mnie bardzo pomaga. Przed snem smaruje łydki i stopy żelem z kasztanowca, kupilam naturalny za 10zl i śpię z nogami na poduszce. Ona jest twarda, bo to profilowana pod głowę a że tam się nie sprawdza to daje pod nogi. W dzień jak leżę to też mam na niej nogi. Skurcz miałam tylko dwa 2 razy.

Załączniki

• IMG_20180612_094321.jpg
    IMG_20180612_094321.jpg
    218,8 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG-20180607-WA0007.jpeg
    IMG-20180607-WA0007.jpeg
    917,8 KB · Wyświetleń: 53
O totototo taka sama historia :rofl: jakbym o sobie czytala. Tyle ze ja po porodzie bede juz musiala zrobić sobie kolor. Mam mnóstwo siwych i juz nie da rady ich w zaden sposob kamuflowac, bo sa glownie wokol twarzy. Mnie z tych krotkich, jesli nie uzyje odzywki, albo czasem za malo, to mam taka grzywe wokol twarzy jak lew:errr:

Też mam zamiar umalowac dopiero, kiedy będę mieć siwe:) ten lew to dobre porównanie;) a jak słyszę, że powinnam się cieszyć, bo mi odrastaja te, które wypadły, to mam ochotę zjeść żywcem.

Uooo ale czytania....

Z moim pierwszym synkiem wagę płodu oszacowana na ok 4300 gram na IP.
Miałam.ogromne problemy z oddychaniem w ostatnim miesiącu, nie mogłam zjeść więcej niż okolo pół talerza zupy.Jak się rozciągał to wszystko wracało skąd przyszło, a "przejedzenie" skutkowało koszmarnym bólem.
Powinnam rodzić przez CC,.ale... Zapomniano o mnie.Koniec końców potwornie się męczyłam, nacieto mnie bez skurczu, mdlałam z bolu i nic już nie można było zrobić bo dziecko utknęło w kanale,.więc CC w grę nie wchodziło.
Urodzić urodziłam, zamiast o 7-8 jak planowano, syn pojawił sie o 11.35.Mial problem z oddechem, był siny, zmarznięty.
Ja dostałam krwotoku i obudziłam się na OIOMie.
To było moje pierwsze dziecko, 59 cm, 4020 gram. Nie byłam w stanie go wypchac, porozrywalam się. Długo nie.moglam.dojsc do siebie i nie chciałam mieć więcej dzieci.
Miałam problem z załatwianiem się - gdy próbowałam przetrzymać (nie ważne czy siusiu czy kupa) to ból był nie do zniesienia i trwał.godzinami.Przeszlo dopiero po drugim porodzie.Jedyny plus, że nie miałam nietrzymania moczu czy.kalu.

Poród drugiego syna to była.pestka.3120 gram, 52 cm.Po 2,5h wyskoczył sam w ręce poloznej czy lekarza.Ja zasnęłam sobie po i śniadanko zjadłam już na siedząco.Tydzien po porodzie jeździłam na rowerze po zakupy.

Co zabawne ja sama ważyłam 980 czy 960 gram w chwili narodzin, odrobinkę mniej niż paczka cukru, jak to zawsze mawiała moja mama.A pieluszki, w.ktoeych leżałam w inkubatorze sięgały mi od kolan po pachy czy brode.

Co do pieluszek bambus/tetra/muślin to mogę podać linki Aliexpresowe.Planuje wziac po sztuce bambusa i muślinu.

Tetry mam b. dużo - zamówie tylko nowe otulacze nb i będziemy używac do wielo.
Zostanie mi tylko zakup fotelika (nasz się przeterminował) i karuzelki. Mieliśmy Misie Pszczółki z FP,.ale przekazałam.znajomej i sadze, że już do nas nie wróci.
Myślę czy nie kupić samego mechanizmu i nie zrobić zwierzątek wg swojego pomyslu.

Powolenku zbieram się na pociąg...
Aż ciężko sobie wyobrazić co przeszłaś przy pierwszym porodzie, podziwiam Cię że zdecydowałaś się na kolejne dzieci bo raczej większość kobiet w takiej sytuacji nie chce mieć więcej dzieci. Moja Mama opowiedziała mi o swoim porodzie dopiero jak jak już bylam po urodzeniu Zosi... Miała założony szew na szyjce, a jak zaczęły się skurcze to lekarza chyba dopiero sobie przypomniał że jest ten szew i zerwał go palcem na żywca. Efekt jest taki że nie mam rodzeństwa, Mama mówi że gorszego bólu w życiu nie miała

@NaturalnaMama trzymam kciuki za wizytę:)

Mnie dziś krocze boli jak chodzę, o masakra:( Natalka się mocno w nocy wiercila, wczoraj kopala mnie nisko, więc wnioskuję, że była nóżkami do dołu, dziś już kopie wysoko, więc pewnie się tak przekrecala i teraz mnie ciśnie tam:/

Eh co do włosów, to ja mam też ciekawie. Idę w piątek znów do kogoś innego, bo żaden fryzjer nie chce zająć się moimi włosami tak, jakbym chciała. Nie powinnam narzekać, bo mam tych włosów dużo, są bardzo gęste, no ale przy okazji wyglądają jak siano po suszeniu. Wywijaja sie na wszystkie strony, odgniataja, bo są bardzo miękkie i to co "uwielbiam" najbardziej to beznadziejne odrosty na czole, takie krotkie, cienkie odrastajace włoski. Jak sie uczesze w kucyk to te włosy mi stoją jak rogi, no porażka.
Do farbowania nie mogę się przekonać, chyba jestem zbyt leniwa i za bardzo nie lubie chodzić do fryzjerów, żeby potem dbać o kolor.
I od 15 lat mam ciągle tak samo obcinane włosy i zawsze słyszę ten sam tekst: u pani to tylko cieniowanie. A ja chcę wreszcie czegoś innego. I najgorsze są wizyty, po których wychodzi się z podcietymi końcówkami o 130 zl mniej w portfelu...ostatnio mnie zatkało normalnie, noe widziałam żadnych efektów po strzyżeniu, a babka mi zaśpiewała tyle kasy, bo mam tak dużo włosów i ona się naciela, biedactwo:wściekła/y:

Tez mam multum takich dorastających włosów , nie powinnam narzekac bo dzięki nim od kilku lat systematycznie włosy mam coraz bardziej gęste ale jak właśnie zrobie koczka albo kucyka to odstają na wszystkie strony, a nie daj Boże jak jest jeszcze wiatr na dworze [emoji23] jak rozczochraniec.

Ja sobie swój wymarzony blond zrobiłam sama w domu fryzjerska farba która kupuje za 25 zł, odrost robiłam co prawda co 4-6 tygodni, ale w domu przy pomocy koleżanki/ mamy/ teraz niemąż będzie mi pomagał. Nigdy u fryzjera nie miałam takiego koloru równego. A końcówki znalazłam sobie dziewczynę w bloku która jest fryzjerka ale nie pracuje w zawodzie i obcina mi zawsze końcówki za 10 zł maszynka na mokro (bo tylko tak chce)
zdjęcie 16.07.2016, 10 36 59.jpg

To moje włosy przed zrobieniem sombre 7 miesięcy temu i podpieciem do łopatek

Załączniki

• zdjęcie 16.07.2016, 10 36 59.jpg
    zdjęcie 16.07.2016, 10 36 59.jpg
    359,3 KB · Wyświetleń: 285
U mnie i synek, i córeczka podsikiwali.
Mi z córką się nigdy nie zdarzyło... A moja przyjaciółka która ma synka mówi że to widać po siusiaku że zaraz może coś lecieć... Tak jest rzeczywiście? Powoli do mnie dociera że będę się musiała tyłu nowych rzeczy nauczyć przy chłopcu ;)

reklama
Dziewczyny jeśli chodzi o skurcze łydek to ja po za Asmag Forte i prenatal Duo z cholina, mam jeszcze taką metodę która wg. mnie bardzo pomaga. Przed snem smaruje łydki i stopy żelem z kasztanowca, kupilam naturalny za 10zl i śpię z nogami na poduszce. Ona jest twarda, bo to profilowana pod głowę a że tam się nie sprawdza to daje pod nogi. W dzień jak leżę to też mam na niej nogi. Skurcz miałam tylko dwa 2 razy.

A nawet dostałam ostatnio jakiś żel właśnie z kasztanowca w rossmannie gratis, spróbuje ;)

Do góry