reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja dzis w nocy miałam strasznie twardy brzuch (często tak mam). Wstawałam kilka razy siku i jak sobie posiedziałam to robił sie miękki, ale jak sie kładłam to znowu twardy. I macica też.
Mam takiego rogala do spania może ja sie do niego za bardzo przytulam i uciskam ten brzuch i on tak reaguje? Niestety bez rogala budzę sie od razu na brzuchu wiec ta opcja odpada :/ za dnia wole być w pozycji poł siedzącej wtedy mam lepszy ten brzuch niż jak leże.
Jutro mam wizyte u lekarki medicover wiec zobaczymy jak tam szyjka i co mi zaradzi.

Ja bylam w kinie jakis czas temu (chlopak mnie wyblagal, zebym z nim poszla) na tym deadpool 2...oj cos czuje, ze mojej Oliwce sie to wcale nie podobalo...pod koniec tak mnie szturchala,az takie bolesne te kopnaiki byly...ale w sumie sie nie dziwie, bylo duzo za glosno!

Wiec ja chyba takich filmow z 'akcja' nie polecam...staraj sie wybierac spokojnijsze :) Niech sie dzidzius tez cieszy
Hehe moj tez kopał na deadpoolu [emoji3] ostatnio bylismy na Jurassic World i troche mniej kopał, ale byl aktywny :)

A bierzecie też witaminy dla kobiet w ciazy? Czy tylko na tym magnezie ciagniecie? Mnie w obu ciazach gin kazal brac, teraz to jak tylko sie dowiedział ze blizniaki to natychmiast kwas foliowy na polke i brac suplementy dla ciezarnych. Wiem ze to nie jest regula, ze nie wszyscy takie zalecenia daja.
Ja od początku biorę femibion. Wczoraj pytałam bo mi się kończył to mam kontynuować i jeszcze żelazo dodatkowo mam [emoji50] noni magnez forte rano i wieczorem. Się tego uzbierało [emoji50]

Tylko jak już jecie jajka to warto te najlepsze jeść...to wszystko co nam nich potrzeba prawdopodobnie mają [emoji4] a te ze sklepu 3 czy 2 to moim zdaniem nie mają tych wartości odżywczych. Co może mieć jajko jak kura w klatce całe życie. [emoji52]

To Twoje są pięknie błyszczące:) moje to taki mat:/ Zobacz załącznik 866490
Moje wyglądają mniej więcej tak, myte w niedzielę rano. To zaraz po umyciu i suszeniu jest ich dwa razy wiecej i mam szope;)

Właśnie ale Ty masz włosy puszace się a ja gładkie, śliskie, proste jak druty.

Wiesz do a czytałaś te wszystkie rzeczy wlosomaniaczek ? Wiem ze spora cześć dziewczyn pozbyła się puszacych matowych włosów , stosując różne kosmetyki/ triki przy myciu

Ja biorę Asmag Forte bo to lek a nie suplement jak większość. Kosztuje jakieś 8 zł. Mialam brać 3x2 ale biorę 2x2 bo brzuszek miękki
No właśnie mi ostatnio farmaceuta powiedział żebym kupiła sobie Magne b6 forte bo jest przebadanym lekiem zamiast Magne b6 max bo to już tylko suplement.

Tylko jak już jecie jajka to warto te najlepsze jeść...to wszystko co nam nich potrzeba prawdopodobnie mają [emoji4] a te ze sklepu 3 czy 2 to moim zdaniem nie mają tych wartości odżywczych. Co może mieć jajko jak kura w klatce całe życie. [emoji52]
A ja ostatnio czytalam czy gdzies ogladalam ze ktos madry sie wypowiadalam, ze te kury wiejskie co sobie chodza jak chcą wcale takich super jajek nie maja, bo taka kura moze zjesc cokolwiek spotka i to nie wplynie korzystnie na jajko, a te co siedza i "robią" jaja maja jedzenie swoje i nie ma szans zeby podczas chodzenia zjadly cos niedobrego co by moglo jajku szkod narobic :) takze nie mozna patrzec na to tak ze kura ma super zycie bo chodzi biega itp ale tym samym moze zjesc wszystko co napotka a to już takie super dla nas zjadaczy jaj nie jest. Wiadomo smutne to ze tamte siedza i tylko sa od jaj, ale chociaz robia je dobre [emoji3] i jakby co to ja nie kupuje jaj w markecie, tata pracuje w firmie co maja fermy takze jaj u nas zawsze pod dostatkiem [emoji23][emoji23]

reklama
Hehe moj tez kopał na deadpoolu [emoji3] ostatnio bylismy na Jurassic World i troche mniej kopał, ale byl aktywny :)

Tez misze stopy robić ale już mi dość ciężko przez brzuch [emoji23]
Wczoraj skręcałam szafkę nocna i matko boska co się namęczyła przez ten brzuch który ogranicza moje schylanie/pochylanie się. Misze sobie kupić taki taborecik/ koziołka do przedpokoju żeby buty ubierać [emoji23]

Do góry