reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Kraków burza idzie! I to piękna! Właśnie wyjeżdżamy z niedzieli w Kraku i nad Zakopianka piękne błyskawice.
Przyznam wam, że zawsze bałam się burzy i dopiero przy T czuje się bezpieczna w tym czasie. Mam nadzieję że w Szczawnicy i okolicy też popada bo wszystko schnie

reklama
Kraków burza idzie! I to piękna! Właśnie wyjeżdżamy z niedzieli w Kraku i nad Zakopianka piękne błyskawice.
Przyznam wam, że zawsze bałam się burzy i dopiero przy T czuje się bezpieczna w tym czasie. Mam nadzieję że w Szczawnicy i okolicy też popada bo wszystko schnie
U nas burza w Lesznie i nareszcie deszcz [emoji173][emoji173]

Ja mam kilka aplikacji monitorujacych burze, bo mnie strasznie fascynują :)

Nie mogę znaleźć tego o alergiach pokarmowych (i o kolce niemowlęcej) i już nie wiem, czy się teraz po prostu nie dokopałam do tego (czytałam z 5 lat temu), czy mi się coś ubzdurało? Teraz trafiłam na badania nt. egzemy oraz astmy i wychodzi, że trudno powiedzieć, bo była rewizji wcześniejszych badań i wcale im nie wyszło, że podawanie ciężarnej działa ani że podawanie niemowlakowi pomaga...
Mimo niedojrzalych jelit kolki nas ominely, widocznie w rozny sposob te jelitka moga byc niedojrzale. Tak samo jak wady wzroku moga byc rozne ;)

Jesli trafisz na ten artykul gdzies to podeslij, bede wdzieczna. Ja tez czasem cos gdzies czytam a pozniej nie moge znalezc, a jak juz nie potrzebuje to na to wpadam.

Mimo niedojrzalych jelit kolki nas ominely, widocznie w rozny sposob te jelitka moga byc niedojrzale. Tak samo jak wady wzroku moga byc rozne ;)

Jesli trafisz na ten artykul gdzies to podeslij, bede wdzieczna. Ja tez czasem cos gdzies czytam a pozniej nie moge znalezc, a jak juz nie potrzebuje to na to wpadam.
A ja jeszcze z pytaniem, jak u Was się ta alergia objawia? Moja córka też mega alergik, alergenów tyle, że właściwie tylko grudzień - luty spokój plus pokarmowe.

A ja jeszcze z pytaniem, jak u Was się ta alergia objawia? Moja córka też mega alergik, alergenów tyle, że właściwie tylko grudzień - luty spokój plus pokarmowe.
U nas AZS pojawiło sie pod koniec 4 miesiaca, KP wiec odstawilam nabial, jaja, kurczaki i wolowine - zero poprawy. W 5 mż wyladowalismy u dermatologa, przepisal tone masci sterydowych plus inne lagodzace i sterydy w kroplach. Oprocz tego nutramigen przynajmniej raz dziennie zamiast kp. Dopiero po 6 mż pozwolil wprowadzac jakiekolwiek inne posilki. Wtedy sie okazalo ze ma alergie rowniez na marchew, jablka i tak po kolei wiele innych produktow ktore ciagle przy kp jadlam i mu przekazywalam.

Teraz ma diete eliminacyjna, czyli nie je w ogole produktow ktore potencjalnie sa uczulajace, oprocz tego wszystkiego na co wystapila reakcja alergiczna przy pierwszym podaniu. Nowe warzywa i owoce w minimalnej ilosci zwykle koncza sie swedzaca wysypka ktora trwa 1-2 tyg. Dopiero jak minie mozemy probowac czegos nowego.

reklama
U nas AZS pojawiło sie pod koniec 4 miesiaca, KP wiec odstawilam nabial, jaja, kurczaki i wolowine - zero poprawy. W 5 mż wyladowalismy u dermatologa, przepisal tone masci sterydowych plus inne lagodzace i sterydy w kroplach. Oprocz tego nutramigen przynajmniej raz dziennie zamiast kp. Dopiero po 6 mż pozwolil wprowadzac jakiekolwiek inne posilki. Wtedy sie okazalo ze ma alergie rowniez na marchew, jablka i tak po kolei wiele innych produktow ktore ciagle przy kp jadlam i mu przekazywalam.

Teraz ma diete eliminacyjna, czyli nie je w ogole produktow ktore potencjalnie sa uczulajace, oprocz tego wszystkiego na co wystapila reakcja alergiczna przy pierwszym podaniu. Nowe warzywa i owoce w minimalnej ilosci zwykle koncza sie swedzaca wysypka ktora trwa 1-2 tyg. Dopiero jak minie mozemy probowac czegos nowego.
U nas AZS do 1,5 roku, ale karmilam kp ciągle. Teraz na początku eliminowalam wszystko, ale stwierdziłam, że za chwilę zostaniemy o suchym (oczywiście nie pszennym) pieczywie i zaczęłam jej wszystkie alergeny wprowadzać. Naturalnie się uodparnia i jest o niebo lepiej niż w zeszłym roku

Do góry