reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Moi synowie nie mieli kolek.... polozna zalecala klasn na brzuchu, zeby brzuszek sie masowal... a po kazdym jedzeniu przez ramie przewieszac do oklepywania az odbije... nie wiem czy to to mialo wpływ....... moze geny.. ale kolek nie mieli
Mój też nie miał kolek, i podobnie jak Ty robiłam, zawsze odbijalam i często kładlam na brzuszku. Może to miało wpływ? Ja z kolei miałam kołki do 6 mc moi rodzice koszmar że mną mieli [emoji6]

O probiotykach w ciazy nie slyszalam, lekarze twierdza ze takie geny kiepskie mu sie polosowaly, jelita ma nieszczelne i dlatego alergeny przechodza do krwi powodujac wysypke na ciele. On od 2 mż dostaje dicoflor prawie caly czas.
Nie mogę znaleźć tego o alergiach pokarmowych (i o kolce niemowlęcej) i już nie wiem, czy się teraz po prostu nie dokopałam do tego (czytałam z 5 lat temu), czy mi się coś ubzdurało? Teraz trafiłam na badania nt. egzemy oraz astmy i wychodzi, że trudno powiedzieć, bo była rewizji wcześniejszych badań i wcale im nie wyszło, że podawanie ciężarnej działa ani że podawanie niemowlakowi pomaga...

Moja patrzyła na to całkiem inaczej. Zawsze rozmawiamy po skończonej bajce, powiedziala mi, że cieszy się, że chłopczyk znowu był szczęśliwy i pokochał siostrę. I choxiaz jej smutno, bo mama musiała odejść, to bardzo dobrze, że tata zrozumiał ze dzieci są najważniejsze
My tez ogladalismy razem i rozmawialismy o filmie. Widzial go tylko raz a rozmow z nami nt filmu przez te 2 lata inicjowal kilka, nawet jak teraz dowiedzial sie o mojej ciazy to wracał do filmu -czyli mocno go przezyl, wg mnie za mocno. Moze dlatego, ze jest chlopcem i wiedzial, ze czeka na mlodsza siostre? Moze w bohaterach odnalazl elementy siebie lub nas?

Wg mnie animacja piękna, ale w ogole caly klimat dla mnie od czapy. My z mezem w ogole skandynawskiej problematyki nie lapiemy, moze to przechodzi na dzieci? ;)

My tez ogladalismy razem i rozmawialismy o filmie. Widzial go tylko raz a rozmow z nami nt filmu przez te 2 lata inicjowal kilka, nawet jak teraz dowiedzial sie o mojej ciazy to wracał do filmu -czyli mocno go przezyl, wg mnie za mocno. Moze dlatego, ze jest chlopcem i wiedzial, ze czeka na mlodsza siostre? Moze w bohaterach odnalazl elementy siebie lub nas?

Wg mnie animacja piękna, ale w ogole caly klimat dla mnie od czapy. My z mezem w ogole skandynawskiej problematyki nie lapiemy, moze to przechodzi na dzieci? ;)
Tak właśnie myślałam nad tym i faktycznie, może się mocno z chłopcem zidentyfikował, moja też mocniej odbiera bajki, gdzie główną bohaterka jest dziewczynka.

reklama
Dzisiajszy upał mnie wykończyl. W cieniu było 34 C. Ledwo żyje, a wogole nie wyszłam z domu. Do tego boli mnie brzuch i kuje. Najgorzej że w tym tygodniu mam trochę załatwien a tu taka pogoda. Z drugiej strony cieszę się że urocze końcem września, ja urodziłam się w wakacje i było strasznie gorąco. Cały czas przez to płakałam i nawet mi mówili że jak miałam miesiąc to odetchnieli jak dostałam zapalenie płuc i trafiłam do szpitala na 2 tygodnie :-) Niestety niechęć do ciepła mi została, maksymalna temperatura to 20 C.

Do góry