reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Tacierzynski mozna przez 2 lata od urodzenia wykorzystac.. ja rodzilam 2017..i w 2017 mąż wykorzystal tydzien.....jak maly rok skonczyl to drugi tydzien maz wykorzystywał...

reklama
Ale jakie tematy nie wrócą ?
Przecież skoro kurs rusza od września to jak iść wcześniej ?
Ja np zaczynam od początku września i kurs jest prowadzony przez 5 tygodni. Trwa do października.

Wcześniejszy jest od połowy lipca do połowy sierpnia. Wszystkie prowadzone od początku do końca
Mnie tez nie chcieli zapisac wczesniej niz po 20tc. Jesli kurs jest organizowany w formie np 5-6 cotygodniowych zajec to ryzyko jest tylko takie, ze jesli jakies ominiesz to juz nie zdazysz pojsc z nastepna grupą w kolejnym cyklu spotkan. Moze o to @okruszek.emi chodzilo?

Ja z moim potrafię się w nocy poklocic bo to szturcham i budzę co chwila więc obrażony idzie do drugiego pokoju ale na drugi dzień mnie przeprasza jak Twój taki cwaniak to nagraj go i jak będzie szedł spać puść z telefonu zpaetlenie i powiedz dobranoc mój nie był w stanie tego słuchać;-) A ja co noc [emoji17] jestesmy 7 lat po ślubie i nie chce sama spać. [emoji17]
Ale on wie, ze chrapie i tez go czesto budze, a on nieraz usiadzie i poczeka az ja przysne, a nieraz jest tak padniety, ze mnie wyzywa za to, ze go budze [emoji85] no i on ma to do siebie, ze przyklada glowe do poduszki i spi nawet jak by z glosnikow lecialo techno z mega basem, wiec takie nagranie chrapania to nawet by go nie ruszylo [emoji14] tak samo ma swiadomosc tego, ze czesto z lozka uciekam, bo spac nie idzie.. a ostatnio nawet zaproponowal, ze mi ze strychu materac przyniesie do mlodego do pokoju zeby mi wygodniej bylo spac [emoji23][emoji85]
Ja właczylam mojego przyjaciela i sie wietrze [emoji23][emoji23][emoji173] dmucha mnie tu i tam [emoji48][emoji23]Zobacz załącznik 865917
U mnie tez przyjaciel na chodzie, ale co chwile cos mi go wylacza (czyli moje dziecko [emoji23] )
U was też taki upał? Tutaj dosłownie nie ma czym oddychać. W cieniu 31 stopni pokazuje mi termometr [emoji50] kosmos... A to dalej wiosna!
Taaaaaaaaaak! Moj syn nawet nie chce na dwor wyjsc!

Ale jakie tematy nie wrócą ?
Przecież skoro kurs rusza od września to jak iść wcześniej ?
Ja np zaczynam od początku września i kurs jest prowadzony przez 5 tygodni. Trwa do października.

Wcześniejszy jest od połowy lipca do połowy sierpnia. Wszystkie prowadzone od początku do końca
To może macie inaczej jak już napisałam. Pamiętam że ja miałam od początku marca do maja...więc dłużej to trwało. Też raz w tygodnu. Rzeczywiście od 21 tygodnia, to najwcześniej można było dołączyć.
Teraz wiem, że zaczęło się pod koniec kwietnia. Bo mnie zapraszały panie, ale z racji pracy dołączę w trakcie już.

reklama
Dokładnie. [emoji4] Nie jest to przyjemny etap. Ale kolki to nierozwiniety jeszcze układ pokarmowy dziecka. I tak jak piszesz trzeba zaczekać aż Maleństwo dorośnie bardziej. Różnie to trwa. U nas tylko 2 tygodnie. Ale wiem, że potrafią doskwierać i 4 miesiące. Nie ma reguły i nie każde dziecko przez to przechodzi.
Moi synowie nie mieli kolek.... polozna zalecala klasn na brzuchu, zeby brzuszek sie masowal... a po kazdym jedzeniu przez ramie przewieszac do oklepywania az odbije... nie wiem czy to to mialo wpływ....... moze geny.. ale kolek nie mieli

Do góry