reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

A jak ma kolki i non stop płacze, to krzywda też mu się nie dzieje. Taki los niektórych dzieci niestety i nie jest to nasza wina, a każde dziecko z tego wyrasta.
Dokładnie. [emoji4] Nie jest to przyjemny etap. Ale kolki to nierozwiniety jeszcze układ pokarmowy dziecka. I tak jak piszesz trzeba zaczekać aż Maleństwo dorośnie bardziej. Różnie to trwa. U nas tylko 2 tygodnie. Ale wiem, że potrafią doskwierać i 4 miesiące. Nie ma reguły i nie każde dziecko przez to przechodzi.

reklama
Zgrzytnie zębów oraz zaciskanie to w większości przypadków, podświadome odreagowanie w nocy na stres. Rzadko wada zgryzu. Dzieciom daje się takie nakładki do spania a w dorosłym życiu po za oczywiscie próbą zmniejszenia stresu i relaksacją robi się akrylowe szyny relaksacyjne do spania. To poważna sprawa bo wieloletnie zgrzytanie i zaciskanie, mogą doprawidzic do zwyrodnienia stawu skroniowo zuchowowego, bólu ucha, głowy i zatok oraz problemów z kręgosłupem szyjnym. Często osoby które uważają że sobie radzą że stresem nie są świadome, że w nocy mózg właśnie tak reaguje na gromadzone emocje.

Tez tak mam !!!!!! Okropne to jest , nie cierpię tego uczucia
Ja właczylam mojego przyjaciela i sie wietrze [emoji23][emoji23][emoji173] dmucha mnie tu i tam [emoji48][emoji23]
1528631064630.jpg

Załączniki

• 1528631064630.jpg
    1528631064630.jpg
    661,9 KB · Wyświetleń: 342
Na ciebie od razu po prodzie. Okolicznościowy jako ojcowski może wziąć do roku. Mój mąż dopiero teraz wziął (po zmianie pracy) sobie ojcowski 2 tygodnie.
Kurczę juz sie gubię. Gdzie znajdę jakieś prawne potwierdzenie tego wszystkiego, bo z kolei ktoras pisała, że nie musi być od razu po i już zglupialam. My nie chcemy z tego korzystać, ale boje sie , ze np wykorzysta swój urlop i tacierzynskie a mi np nie uda się od razu wrócić do sprawności i nawet po tych 3 tyg będę potrzebowała pomocy i opieki (u mnie w rodzinie było.kilka.przypadkow, że kobieta dochodziła do siebie z 2 -miesiące. Nie wiem.od czego to zalezy.
Wolalabym miec taki spokoj psychiczny, że w razie czego moze skorzystać
Ja nie mówię o jakimś.kombinowaniu, że najpierw chodzi do pracy, a później nagle bierze ta opieka nade mną, ale o takiej sytuacji, że cały czas jest przy.mnie, a w końcu urlop mu się kończy to w ostateczności idzie po ta opiekę.

Ja bym pewnie korzystała. Ale z pierwszym byłam prywatnie i dużo pamiętam. Teraz na nfz do przychodni, do której należę będę chodziła od czwartku bo od poniedziałku będę na zwolnieniu, a ta szkoła rodzenia jest w godzinach przed południowych. Na pewno warto skorzystać i posłuchać...Ale ja w poprzedniej ciąży chodziłam od 20 tygodnia. Więc jak niektóre z dziewczyn piszą o sierpniu czy wrześniu to wydaje mi się późno trochę. Różne tematy nie wrócą. No chyba że to prywatnie i jakoś inaczej prowadzone.
Ogolnie chyba przyjmuje się, że 21tc to czas na zapis do szkoły rodzenia. Wtedy nawet jak coś ominie to zawsze można wrócić do innej grupy

Ja bym pewnie korzystała. Ale z pierwszym byłam prywatnie i dużo pamiętam. Teraz na nfz do przychodni, do której należę będę chodziła od czwartku bo od poniedziałku będę na zwolnieniu, a ta szkoła rodzenia jest w godzinach przed południowych. Na pewno warto skorzystać i posłuchać...Ale ja w poprzedniej ciąży chodziłam od 20 tygodnia. Więc jak niektóre z dziewczyn piszą o sierpniu czy wrześniu to wydaje mi się późno trochę. Różne tematy nie wrócą. No chyba że to prywatnie i jakoś inaczej prowadzone.

Ale jakie tematy nie wrócą ?
Przecież skoro kurs rusza od września to jak iść wcześniej ?
Ja np zaczynam od początku września i kurs jest prowadzony przez 5 tygodni. Trwa do października.

Wcześniejszy jest od połowy lipca do połowy sierpnia. Wszystkie prowadzone od początku do końca

reklama
Do góry