reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Moj strasznie chrapal, rzucił palenie i nic się nie zmieniło aż w końcu poszedł do lekarza bo stwierdził że go jego chrapanie budzi i okazało się że ma krzywą przegrode nosowa. I od roku i ja i on się wysypiamy bez chrapania. Może problem tkwi wlasno w w przegrodzie?
I zrobił ta operację? Moja siostra to robiła i masakry miała wspomina gorzej niż poród. Mój się tak boi że do lekarza nie pójdzie walczę już kilka lat z tym. Napisz jak to u was się odbyło może to namówie jakimś cudem.

@Pilades Ty nadal zastrzyki robisz w brzuch? Ja kurczę juz pomalu zaczynam się bac. Czuję,że maly kręci się wyżej niz pepek,brzuch sie napina i mam wrażenie,ze ta igla głęboko aż do małego dochodzi... Takie jakies myślenie mam...
Tak robie w brzuch. Mam troszkę tłuszczyku :), a igła w zasadzie nie jest długa, wiec na razie jeszcze ok. Gorzej jak są dni kiedy ten brzuch jest napięty.
Trzeba podpytać lekarza jak długo można w brzuch.

Tak to jest na zdrowe dziecko 2 w dni w danym roku kalendarzowym nie zależnie od ilości dzieci min. 1 :-) dziecko do 14 r.z. Składa się oświadczenie w tej sprawie które z rodziców będzie korzystać--może tylko jedno. Dni nie muszą być wybrane pod rząd. W przypadku nie wykorzystania, nie przechodzą na kolejny rok.
Wybiera się jeszcze, czy się chce 2 dni mieć jako całe dni, czy 16 godzin. Ja zawsze zaznaczałam, że chcę 16 godzin i mogę wtedy wychodzić z pracy wcześniej np. 2 godziny i zostanie 14 godzin. A z tych 14 można wziąć i tak 8 godzin jednego dnia, więc nie opłaca się zaznaczać, że będzie się brało dni całościowo. Swoją drogą nie pamiętam, czy zaznaczałam gdzieś, czy będę z tego korzystać tylko ja, czy razem z mężem... Muszę spytać w kadrach, bo mój mąż przeszedł na umowę o pracę dopiero parę miesięcy temu. Wiem, że na pewno jak ja zaznaczyłam, że chcę 2 dni rozbite na 16 godzin, to jego też to obowiązuje.

Tak robie w brzuch. Mam troszkę tłuszczyku :), a igła w zasadzie nie jest długa, wiec na razie jeszcze ok. Gorzej jak są dni kiedy ten brzuch jest napięty.
Trzeba podpytać lekarza jak długo można w brzuch.
No własnie mnie powiedziała,że będę sama czuła do kiedy można. A ja naprawdę nie wiem i małemu krzywdy nie chce zrobić bo on jakiś aktywniejszy mi się wydaje po kłuciu..
Wiem natomiast,że lewa strona brzucha już odpada. Z tej strony mam rozstepy i boli bardzo wkłucie. Z prawej na razie prawie w ogóle i tam się wbijam. Przymierzam się do uda,choć wchłanianie najlepsze na brzuchu podobno.
Ja też mam tłuszczyk(sporo :D ),ale jakoś wydaje mi się za małym zabezpieczeniem

I zrobił ta operację? Moja siostra to robiła i masakry miała wspomina gorzej niż poród. Mój się tak boi że do lekarza nie pójdzie walczę już kilka lat z tym. Napisz jak to u was się odbyło może to namówie jakimś cudem.
Mój zrobił tą przegrode. Ale prywatnie w medical clinic, coś pomiędzy 4000-4500 kosztowało już z konsultacjami. On sam chciał jak już się dowiedział gdzie problem. A sam pobyt w klinice trwał od rana do wieczora. Wcześniej zlecili serię badań, w wyznaczonym dniu zgłosił się, uspili go, zoperowali i wieczorem że wszystko było ok wysłali do domu. Przez kilka dni miał siedzieć w domu i nic nie robić więc nadrobil zaległe filmy. Na pamiętam że wracałam z pracy przerażona że będzie miał spuchniety nos, że trzeba będzie koło niego robić a miał tylko lekkie krwotoki bo tam paluchy wsadzal. Max tydzień czasu mu się goilo.
Później myślał żeby ubezpieczyć ten nos od bicia się, bo trochę kosztował ale stwierdził że przecież w bijatyki się nie miesza więc olał to.
Ja z perspektywy spania z nim przed i po zabiegu jestem zachwycona. Serio nic nie chrapie, nawet jakby był zmęczonych, opity jak cholera to nic a nic. A i nie wiem czy to miało związek ale od zabiegu ani raz kataru nie miał a wcześniej stale nos zapchany (albo wrażenie zapchanego).

Na miałam problem ze zgrzytaniem. Od urodzenia zgrzytalam dzialsami ponoć. Mega nieprzyjemne uczucie budzić się z obolala szczęka. Jak szłam oddać kał żeby sprawdzić czy pasożyty są (bo one jedna z głównych przyczyn) to modlilam się żeby je mieć bo wtedy kuracja i z głowy. Później było badanie pod kątem nerwicy i stwierdzili że bardziej wyluzowanej osoby nie znają. No i tak zgrzytalam, zęby popsuly się od tego. Wstydziłam się spać u kogoś /z kimś przez to zgrzytanie no ale nie mijalo. U mamy jak mieszkałam to z drugiego końca domu przychodziła mnie budzić bo wszystkich budziłam. I w ubiegłym roku tak samo z siebie ponoć przestało, tak przynajmniej T mówi, to samo jego rodzice że czasami słyszeli ale od roku już nic.
Dodam że śpiewam i gadam przez sen i zdarza mi się lunatykowac. To jest dopiero kosmos...

Na miałam problem ze zgrzytaniem. Od urodzenia zgrzytalam dzialsami ponoć. Mega nieprzyjemne uczucie budzić się z obolala szczęka. Jak szłam oddać kał żeby sprawdzić czy pasożyty są (bo one jedna z głównych przyczyn) to modlilam się żeby je mieć bo wtedy kuracja i z głowy. Później było badanie pod kątem nerwicy i stwierdzili że bardziej wyluzowanej osoby nie znają. No i tak zgrzytalam, zęby popsuly się od tego. Wstydziłam się spać u kogoś /z kimś przez to zgrzytanie no ale nie mijalo. U mamy jak mieszkałam to z drugiego końca domu przychodziła mnie budzić bo wszystkich budziłam. I w ubiegłym roku tak samo z siebie ponoć przestało, tak przynajmniej T mówi, to samo jego rodzice że czasami słyszeli ale od roku już nic.
Dodam że śpiewam i gadam przez sen i zdarza mi się lunatykowac. To jest dopiero kosmos...
Moja córka tak ma ze zgrzytaniem, od kiedy żeby powychodzily to zgrzyta.. Robali brak bo sprawdzamy, odrobaczana była tez profilaktycznie i nic się nie zmieniało :/

reklama
Możemy sobie [emoji109] przybic. Mój też chrapie (papierosy) ja jeszcze pracuje więc jak mi dokucza 2 noce to na trzecią idzie do salonu żebym odpoczela jak wypije drinka albo 2 piwa to z automatu do salonu idzie bo wtedy jest dramat. U nas odpada z jego powodu spanie z dzieckiem. Przeniesiemy się do salonu że spanie A ja zakupie sobie rozkładany fotel do dzidzi żebyn mogła być z nią i odpocząć od męża jeszcze nie wiem kto mi bardziej dokuczy;-)
Ostatnio moja przyjaciółka przyleciała z Irlandii i zajmuje się aromaterapia i mam też olejki na chrapanie w pierwsza noc ni y lepiej ale to po tygodniu czy nawet 2 można coś stwierdzić. Jeśli znajdę lek na chrapanie to się podzielę ;-)
To czekam na info moze cos poradzimy. Desnoran.nie dziala od razu mowie

Do góry