Nie wszystkie źródła odradzaja spanie z dzieckiem. Główna zasada jest taka, zeby nikt kto spi z dzieckiem nie byl pod wplywem alkoholu i innych srodkow odurzajacych. Naszemu bylo np z nami za ciepło chociaz niczym nie byl przykrywany a zima za oknem dopiero jak mial okolo 7 miesiecy to zdarzalo sie ze spal z nami bo juz lepiej regulowal temp i to tez nie cala noc, tylko jak sie przebudzil w nocy i zasnac nie mogl, to zostawal do rana. Chocia wtedy gramolil mi sie na glowe, na brzuch, rozpychal sie, kopal wiec spalam na samym skraju lozka. Teraz go biore do naszego lozka jak maz wstaje do pracy i jeszcze godzinke spimy razem i sie przytulamyNie bałaś się przy córce ze coś się może stać jak weźmiesz ja do łóżka ? W sensie ze jak się czyta o śmierci łóżeczkowej to wszędzie jest napisane ze nie powinno się spać z dzieckiem w łożku przynajmniej do jakiegoś tam czasu.
reklama
sandralevv93
Fanka BB :)
Tradzik zawsze mialam na twarzy, wiec to spoko heh ale plecy mialam piekne przed ciąża a teraz nie. Chce po urodzeniu isc do dermatologa bo jakies konkretne leki. Nie bede wtedy sie starac o dziecko bo nie mozna przy lekach a moze po tej kuracji w drugiej ciazy juz nie bedzie takiej tragedii jak teraz [emoji58][emoji58]Hahahahaha ale wyskoczyły Ci teraz w ciąży ? Bo ja miałam jeszcze do niedawna trądzik który mi wyskoczyć od razu jak zaszłam w ciąże, na szczęście od tygodnia nagle mam ładna cerę [emoji173]️ smaruje ja rano i wieczorem aloesem wyciśniętym prosto z liścia i jest super
Nie koniecznie, zalezy jak beda rosli pod koniec ciazy. Moj na polowkowym mial 490g a urodzil sie w 39tc z waga niecale 3 kg. Lekarz mnie straszyl na polowkowym ze duzy chlop bedzie, ze sn nie dam rady itd, a prawda jest taka ze przez 20 tygodni moze jeszcze sie wiele wydarzyćMoj mial w 20+4 kolo 320-330g, wiec podobnie moze beda drobni po prostu
sandralevv93
No no napisalam może [emoji3]Nie koniecznie, zalezy jak beda rosli pod koniec ciazy. Moj na polowkowym mial 490g a urodzil sie w 39tc z waga niecale 3 kg. Lekarz mnie straszyl na polowkowym ze duzy chlop bedzie, ze sn nie dam rady itd, a prawda jest taka ze przez 20 tygodni moze jeszcze sie wiele wydarzyć
Margonelka
Ostatnio znajoma mi tak odradzila. Karmiła swoje dziecko 3 miesiące potem dostała jakiegos zapalenia i nie mogła karmić, a ciężko było dziecko przestawić na butelkę. Teraz jest w drugiej ciazy i mowila, że będzie karmić piersią i dodatkowo swoim mlekiem w butli Tak, aby w razie problemów miec alternatywę.
Ja nad tym myslalam, bo o ile nie przeszkadzają mi karmiace matki na ulicy w restauracjach itp to ja chyba się bede wstydzić;p i jak się da to chętnie swoje do butli wezmę
dziewczyny a inne obszary,tzn nogi np? Bo ja cerę ładna mam,za to nog zrobiły mi się truskawkoweHahahahaha ale wyskoczyły Ci teraz w ciąży ? Bo ja miałam jeszcze do niedawna trądzik który mi wyskoczyć od razu jak zaszłam w ciąże, na szczęście od tygodnia nagle mam ładna cerę [emoji173]️ smaruje ja rano i wieczorem aloesem wyciśniętym prosto z liścia i jest super
monami
Tradzik zawsze mialam na twarzy, wiec to spoko heh ale plecy mialam piekne przed ciąża a teraz nie. Chce po urodzeniu isc do dermatologa bo jakies konkretne leki. Nie bede wtedy sie starac o dziecko bo nie mozna przy lekach a moze po tej kuracji w drugiej ciazy juz nie bedzie takiej tragedii jak teraz [emoji58][emoji58]
No ja miałam od kilku lat nawracający trądzik co jakiś czas ale od roku przed zajściem w ciąże - piękna cera, piękne plecy. A tu ciąża i normalnie katastrofa. Na szczęście nie na całej twarzy tylko głównie okolice ust i broda no i właśnie plecy bozeeee ! Czasem zwykle ramiączka od stanika mi przeszkadzały bo akurat coś mi wyskoczyło pod jimi i mnie mega bolało ;/ może teraz będzie Ci się polepszać cera już.
Ja zawsze brałam od dermatologa antybiotyk i maść z rerinoidem no i po 2 miesiącach kuracji miałam buzie jak pupa niemowlaka
Oczekujaca123
Kurde ja nawet nie pomyslalam , zeby isc do urzędu [emoji23] [emoji23] [emoji23]Z tego do ja się dowiadywałam z różnych portali/forum/blogów to nie wystarczy obecność dwójki rodziców i dowody osobiste i tyle
monami
dziewczyny a inne obszary,tzn nogi np? Bo ja cerę ładna mam,za to nog zrobiły mi się truskawkowe
Ja nie mam problemu z nogami żadnymi. Oprócz faktu ze uda mi się rozrosły [emoji23]
Margonelka
Ja w biedrach się rozrosłam miednica mi się robi chyba jak baliaJa nie mam problemu z nogami żadnymi. Oprócz faktu ze uda mi się rozrosły [emoji23]
No ale z tymi nogami to już nie wiem co robić...zawsze dla mnie najlepszy na całe ciało był peeling kawowy,ale teraz to raczej odpada i myślę jaki by tu można było zastosować. Cukrowy odpada.
reklama
Mama po.raz trzeci
Ja rowniez sie nie zgadzam ze seks umiera jak.sie spi z dzieckiem. Mąż emigrowal.do salonu jak zachorowal i tam juz zostal. Mi wygodniej bo nie chrapie mi nad.uchem a wierzcie mi chrapie makabryczne (u lekarza huz byl z tym nawet i podobno taka jefo iroda i, fajki). Dziewczyny ida spac wieczorem, elekktroniczna niania.odpaloba u malej, a my w salonir nadrabiamy braki czulosciowe... praktycznie codziennie... mimo kp mialam wysokie libido (niby spada podczas kp). Po miesiącu od momentu cc zaczelismy. Przestalam szybko krwawic tak hak przy pierwzej corce. Lekarz mowil ze szybko sie czyszcze. Ja bardzo chcialam wrocic do seksualnej formy.Poszłam wczoraj wcześniej spać a tu tyle nadrabiania.
Odniosę się jeszcze do spania z dzieckiem. Nie zgodzę się, że seksualność umiera, wręcz przeciwnie. Chyba, że ktoś zamyka seks tylko w sypialni to pewnie tak...
Nasza 6 latka cały czas śpi z nami. Ja tak spałam ze swoimi rodzicami i wspominam to jako najlepszy czas w życiu. Przeniosłam się do swojego łóżka jak miałam 7 lat.
Więc po porodzie będziemy spać w czwórkę, z tą różnicą, że teraz mam dostawkę, żeby było więcej miejsca, choxiaz łóżko 200x220 i spokojnie byśmy się pomieścili.
Ale mój mąż jest taki jak ja. Z córką od samego początku wstawal ze mną w nocy, mimo pracy. Przewijał, kołysał jak nic na kolki nie pomagało. On w ogóle z tych, że jak ma wolne, to chce spędzać 100% czasu z nami.
A ija dodam ze mala.juz ze mna nie spi, a maz dalej w salo n ie. Wygodniej nam