reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A ja listę wyprawkową przeglądam w wątku naszym i juz mnie głowa boli :D
Zastanawiam się nad butelkami...jak to z nimi naprawdę jest. Kupować? mam zamiar kp,no ale życie ...I jakie są najlepsze?
Któraś pisała o zestawie TT,ale czy nie zmarnuje sie on jak jednak uda się kp?
Ja bym na twoim miejscu kupiła jedna butelkę. Jak nie użyjesz to trudno. Ja nie kupowałam przy drugim synku bo się nastawilam tylko kp i co? I jechaliśmy z noworodkiem 11listopada o 23.00 do jedynej czynnej apteki na dyżurze swiatecznym po mm i butelkę (pisałam gdzieś wcześniej ze dokarmialam synka bo moje piersi nie nadarzaly za jego apetytem). Oczywiście mąż po opiciu dziecka [emoji14] wiec była wycieczka

reklama
Miedzy moim rodzenstwem a mna jest 18,14i 13 lat roznicy i powiem Wam ze dopiero jak zalozylam swoja rodzine to czuje ze jestesmy rodzenstwem bo mamy wspolne tematy a takto ja bylam gowniara a oni forosli ludzie i raczej im przeszkadzalam. Jak zmarla moja mama to tata nie mogl sobie ze mna poradzic i moje siostry chcialy mnie wyslac do szkoly ktora prowadza zakonnice takze w ogole nie rozumialy moich potrzeb ani nie potrafily ze mna porozmawiac.

Blizniaki jako pierwsze dzieci sa chyba fajna przygoda, poswieca sie im 100% uwagi a to i tak za malo. My sie zdecydowalismy na drugie dziecko szybko, bo chcielismy zeby starszy mial wlasnie towarzystwo do zabawy i zeby nie byl jedynakiem, bo to jednak przykre dzieciństwo (jedynacy sie pewnie nie zgodza) ale ja tak to widze. A tu masz ci los, dwojeczka i pozamiatane. Z naszych marzen i planow o trzecim dziecku za 6 lat nici ;)
Bez przesady że smutne ;) ja jakoś przyjęłam do wiadomości, że nie mam rodzeństwa i jakoś nawet nigdy rodzicom nie marudzilam z tego powodu... Ale moja córka rodzeństwo zawsze chciała, także trzeba było się postarać ;)

Ehhh znowu się zaczęło. Wszyscy na wsi wiedzą, że drugiej takiej walnietej na punkcie zwierząt nie ma i co roku ten sam schemat. Szczenięta i kocięta podrzucane do ogrodu. Tym razem taki :
sketch-1528530019461.jpeg

Załączniki

• sketch-1528530019461.jpeg
    sketch-1528530019461.jpeg
    82,8 KB · Wyświetleń: 374
A ja listę wyprawkową przeglądam w wątku naszym i juz mnie głowa boli :D
Zastanawiam się nad butelkami...jak to z nimi naprawdę jest. Kupować? mam zamiar kp,no ale życie ...I jakie są najlepsze?
Któraś pisała o zestawie TT,ale czy nie zmarnuje sie on jak jednak uda się kp?
A nie możesz kupić jednej na wszelki wypadek? Jak nie użyjesz to nie będzie i tak jakiś ogromny wydatek, a w razie czego będzie można dokupić jak już się Szymek pojawi i plan z kp nie pójdzie tak łatwo ;)

Na początku miałam 3 różne butelki 3 różnych firm, dziecko zadowolone, używałam na zmianę, z każdej pił. to były TT, avent, canpol babies. Później kupowałam tylko avent bo najlepiej mi się ją czyscilo.
Ja bym na twoim miejscu kupiła jedna butelkę. Jak nie użyjesz to trudno. Ja nie kupowałam przy drugim synku bo się nastawilam tylko kp i co? I jechaliśmy z noworodkiem 11listopada o 23.00 do jedynej czynnej apteki na dyżurze swiatecznym po mm i butelkę (pisałam gdzieś wcześniej ze dokarmialam synka bo moje piersi nie nadarzaly za jego apetytem). Oczywiście mąż po opiciu dziecka [emoji14] wiec była wycieczka
A myślicie,że dobrym pomysłem jest kupienie jakiegoś mm przed porodem jeszcze albo kiedy ja będę leżała w szpitalu z małym? Bedziemy mieszkali na wsi,często ja +2 dzieci tylko i tak sie właśnie zastanawiam czy się nie zabezpieczyć. Jeśli tak,to jakie mleko wybrać?

A nie możesz kupić jednej na wszelki wypadek? Jak nie użyjesz to nie będzie i tak jakiś ogromny wydatek, a w razie czego będzie można dokupić jak już się Szymek pojawi i plan z kp nie pójdzie tak łatwo ;)
No własnie tak zrobię,takie to oczywiste a mnie ciężko było do tego dojśc :p

A myślicie,że dobrym pomysłem jest kupienie jakiegoś mm przed porodem jeszcze albo kiedy ja będę leżała w szpitalu z małym? Bedziemy mieszkali na wsi,często ja +2 dzieci tylko i tak sie właśnie zastanawiam czy się nie zabezpieczyć. Jeśli tak,to jakie mleko wybrać?
Ja bym nie kupowała, 1. dlatego że możesz od razu kp i niepotrzebnie wydasz pieniądze, 2. Mleko możesz kupić w drodze do domu że szpitala 3. Jeżeli będą karmić dziecko mm w szpitalu to czy będziesz wiedziała jakim? Bo w różnych szpitalach karmią różnym mlekiem. W tym co miałam rodzić karmili NAN a tam gdzie urodziłam karmili Bebilon i później podawałam właśnie Babilon

reklama
Ja bym nie kupowała, 1. dlatego że możesz od razu kp i niepotrzebnie wydasz pieniądze, 2. Mleko możesz kupić w drodze do domu że szpitala 3. Jeżeli będą karmić dziecko mm w szpitalu to czy będziesz wiedziała jakim? Bo w różnych szpitalach karmią różnym mlekiem. W tym co miałam rodzić karmili NAN a tam gdzie urodziłam karmili Bebilon i później podawałam właśnie Babilon
Słuszna uwaga,najwyżej przy wypisie zapytam jakim mlekiem w razie czego karmić :)

Do góry