reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No właśnie słyszałam, że mogą pojawić się pod koniec, a nawet już po urodzeniu. Też nie do końca zgadzam się, że jak się bedziemy smarować, to nie będzie rozstępów. W tamtej ciąży smarowalam czasem codziennie, czasem raz w tygodniu, zwykłą oliwka i nie mam krech. Teraz zobaczymy jak będzie:/
Myślę, że smarować się można czasami, ale nie ma to aż tak wielkiego znaczenia... Jak ktoś ma na to kasę, to na pewno warto potem laserowo je usunąć jak jeszcze są czerwone. Można podobno całkowicie się ich pozbyć. Jak są już białe, to nie jest to tak skuteczne. Ja tyle kasy nie miałam żeby cały brzuch trzaskać.

reklama
Ja dwie kawki rozpuszczalne z mleczkiem pije :) ostatnio nawet zdarzy mi się trzecia bo zasypiam ma stojąco [emoji23] ale słaba wtedy robie
Mnie kawa na.poczatku odrzucila, ale w 16 tyg jak moja mala zrobila mi.pobudke o 4 a jechalismy wtedy do PoLski to wypilam i ti ze smakiem i od tego momentu pike dwie rozpuszczalne z mleczkiem mniam

Oczywiście lekarz nie zrobił mi usg choć byłam wcisnieta ale na wizytę o 14.45 powiedział że mam czekać to może mnie zawola. A najlepiej abym przyszła we wtorek. To mówię debilowi że przecież mówiłam że we wtorek mnie nie ma, wyjeżdżam a usg miałam mieć we wtorek, ale nie chciało mu się zrobić. W takim razie mnie już na oczy nie zobaczy i niech spodziewa się kontroli bo na pewno to tak nie zostawię. Jak wyszłam to położna mnie przepraszala ale mówię jej ze to nie jej wina i aby nie przepraszala tylko tego chuja chytrego na kasę abym przyszła do niego prywatnie. Powiedziałam że zmieniam lekarza prowadzącego ze na pewno nie chce u niego ciąży prowadzić. Zrozumiała. Teraz szukam nowego lekarza.
Wredny czlowiek. Opisz go porzadnie gdzie trzeba, zglos do izby lekarskiej.
A co z polowkowym? Masz chyba juz dosc pozny termin? Idziesz poki co na polowkowe prywatnie? Oczywiscie nie do tego idioty!

To już nie bardzo czas na godziny na forach, bo wakacje to normalnie sezon urlopowy, a u prywatnych kolejki na miesiąc w przód. Obdzwanialabym po kolei i coś z tego wybierzesz.
Tylko ja nie chcę byle kogo. Dwa razy miałam byle kogo to będzie mój trzeci prowadzący i chciałabym tym razem konkretnego gina. Tym bardziej jak mam za niego płacić.

22+3 ale ja byłam w 19 tc na polowkowym prywatnie. Ja Teraz specjalnie nie mówiłam mu ze byłam aby zrobił mi na NFZ, bo on sobie w kulki leci aby nie robić. U swojego lekarza prowadzącego aby mieć ostatnie usg w 8 tc to śmiech na sali. Widać jak się "opiekuje" ciężarna. W poniedziałek przed wyjazdem mąż ma już wolne więc pojadę na Madalińskiego i tam postaram się do przychodni przyszpitalnej się zapisać. Poszlabym do praskiego ale mogę debila spotkać, rodzic to tam chciałam ale teraz się boję ze go spotkam na porodowfe i będzie mnie ewentualnie zszywal lub nie będzie chciał mi dac znieczulenia.

A spróbuj na Inflanckiej. Tam powinni Ci pomóc !

Myślę, że smarować się można czasami, ale nie ma to aż tak wielkiego znaczenia... Jak ktoś ma na to kasę, to na pewno warto potem laserowo je usunąć jak jeszcze są czerwone. Można podobno całkowicie się ich pozbyć. Jak są już białe, to nie jest to tak skuteczne. Ja tyle kasy nie miałam żeby cały brzuch trzaskać.
W pierwszej ciąży ochronilam brzuch o dziwo, mam wszędzie indziej. Ale jeśli w tej ciąży wyskoczy mi kilka na brzuchu to zrobię sobie to usuwanie. Ale jeśli cały brzuch to sobie daruję.

reklama
Do góry