reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dzien dobry:)
I ja glukozę znowu mam zrobić,ale na szczęście za 3 tygodnie dopiero bo wyniki świeże muszą być i troszkę sie jej boję. Nigdy dotąd problemu nie było,ale gorąco+słodkie=u mnie rzyganko :D
Mnie się z lab nie pozwalają ruszyć na krok żeby jej nie spalić jakkolwiek.

Ja sie tylko dziwie, ze mam teraz przyjechac po 2h na badanie, wszędzie pisza ze badanie jest po godzinie i po dwoch od podania glukozy...i tak rozmyslam. Dziwne to ale polozna chyba wie co robi
Cooo? Wypuscili Cię do domu po glukozie? To jest kompletnie niezgodne z procedurami. Po pierwsze, zagrozenie dla Ciebie, ze zemdlejesz, po drugie krzywa po obciazeniu 75g to 3 badania: przed, 1h po, 2h po, wiec lekarz moze zakwestionowac taki wynik i kazac Ci powtarzać, po trzecie jak chodzisz, to inaczej spalasz cukier i wynik jest po prostu niemiarodajny.

Cooo? Wypuscili Cię do domu po glukozie? To jest kompletnie niezgodne z procedurami. Po pierwsze, zagrozenie dla Ciebie, ze zemdlejesz, po drugie krzywa po obciazeniu 75g to 3 badania: przed, 1h po, 2h po, wiec lekarz moze zakwestionowac taki wynik i kazac Ci powtarzać, po trzecie jak chodzisz, to inaczej spalasz cukier i wynik jest po prostu niemiarodajny.
No ja wiem ze 3badania ale kazała mi przyjechac za 2h a nie za godzine to mialam to kwestionowac? Nie znam sie na tym. A z chodzeniem to spokojnie, weszlam tylko do auta a teraz siedze na kanapie, nie chodze...

8 lat temu byly trochę inne standardy, w ogole czasem robiono tylko 50 g glukozy i niektore moje kolezanki wychodzily sobie na zakupy itp. Rok pozniej juz byl zakaz chodzenia, za to mierzyli mi poziom glukozy nie z krwi zylnej tylko z palca. A od kilku lat sa uporzadkowane standardy - wlasbie dlatego, ze co lab to inna praktyka i wyniki niejednorodne.

No ja wiem ze 3badania ale kazała mi przyjechac za 2h a nie za godzine to mialam to kwestionowac? Nie znam sie na tym. A z chodzeniem to spokojnie, weszlam tylko do auta a teraz siedze na kanapie, nie chodze...
Może to jakaś stara szkoła, pamiętam, że przy córce też zrobiłam tylko po dwóch godzinach i też mnie puścili na te dwie godziny do domu. Ginekolog nic nie mówiła wtedy, tyle, że wynik ok. No ale to było 6 lat temu

Może to jakaś stara szkoła, pamiętam, że przy córce też zrobiłam tylko po dwóch godzinach i też mnie puścili na te dwie godziny do domu. Ginekolog nic nie mówiła wtedy, tyle, że wynik ok. No ale to było 6 lat temu
To jest polozna mojej ginekolog wiec jak cos to zwale to na nią [emoji3] ogolnie dobrze sie czuje, normalnie jak przed glukoza. A chyba nie moge powtorzyc tego badania bo trzustka dostanie po dupie...

reklama
Ja aż zadzwoniłam do swojej przychodni i zapytałam o cytrynę czy można :) Pani mi nawet polecila glukoze cytrynowa tylko tak się zastanawiam czy nie lepiej dodać świeżej ctryny niż sztucznych dodatków smakowych. Czy te smakowe glukozy mogą mieć wpływ na wynik ?

Do góry