reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dzien dobry:)
I ja glukozę znowu mam zrobić,ale na szczęście za 3 tygodnie dopiero bo wyniki świeże muszą być i troszkę sie jej boję. Nigdy dotąd problemu nie było,ale gorąco+słodkie=u mnie rzyganko :D
Mnie się z lab nie pozwalają ruszyć na krok żeby jej nie spalić jakkolwiek.

Ja sie tylko dziwie, ze mam teraz przyjechac po 2h na badanie, wszędzie pisza ze badanie jest po godzinie i po dwoch od podania glukozy...i tak rozmyslam. Dziwne to ale polozna chyba wie co robi
Cooo? Wypuscili Cię do domu po glukozie? To jest kompletnie niezgodne z procedurami. Po pierwsze, zagrozenie dla Ciebie, ze zemdlejesz, po drugie krzywa po obciazeniu 75g to 3 badania: przed, 1h po, 2h po, wiec lekarz moze zakwestionowac taki wynik i kazac Ci powtarzać, po trzecie jak chodzisz, to inaczej spalasz cukier i wynik jest po prostu niemiarodajny.

Cooo? Wypuscili Cię do domu po glukozie? To jest kompletnie niezgodne z procedurami. Po pierwsze, zagrozenie dla Ciebie, ze zemdlejesz, po drugie krzywa po obciazeniu 75g to 3 badania: przed, 1h po, 2h po, wiec lekarz moze zakwestionowac taki wynik i kazac Ci powtarzać, po trzecie jak chodzisz, to inaczej spalasz cukier i wynik jest po prostu niemiarodajny.
No ja wiem ze 3badania ale kazała mi przyjechac za 2h a nie za godzine to mialam to kwestionowac? Nie znam sie na tym. A z chodzeniem to spokojnie, weszlam tylko do auta a teraz siedze na kanapie, nie chodze...

8 lat temu byly trochę inne standardy, w ogole czasem robiono tylko 50 g glukozy i niektore moje kolezanki wychodzily sobie na zakupy itp. Rok pozniej juz byl zakaz chodzenia, za to mierzyli mi poziom glukozy nie z krwi zylnej tylko z palca. A od kilku lat sa uporzadkowane standardy - wlasbie dlatego, ze co lab to inna praktyka i wyniki niejednorodne.

No ja wiem ze 3badania ale kazała mi przyjechac za 2h a nie za godzine to mialam to kwestionowac? Nie znam sie na tym. A z chodzeniem to spokojnie, weszlam tylko do auta a teraz siedze na kanapie, nie chodze...
Może to jakaś stara szkoła, pamiętam, że przy córce też zrobiłam tylko po dwóch godzinach i też mnie puścili na te dwie godziny do domu. Ginekolog nic nie mówiła wtedy, tyle, że wynik ok. No ale to było 6 lat temu

Może to jakaś stara szkoła, pamiętam, że przy córce też zrobiłam tylko po dwóch godzinach i też mnie puścili na te dwie godziny do domu. Ginekolog nic nie mówiła wtedy, tyle, że wynik ok. No ale to było 6 lat temu
To jest polozna mojej ginekolog wiec jak cos to zwale to na nią [emoji3] ogolnie dobrze sie czuje, normalnie jak przed glukoza. A chyba nie moge powtorzyc tego badania bo trzustka dostanie po dupie...

reklama
Ja aż zadzwoniłam do swojej przychodni i zapytałam o cytrynę czy można :) Pani mi nawet polecila glukoze cytrynowa tylko tak się zastanawiam czy nie lepiej dodać świeżej ctryny niż sztucznych dodatków smakowych. Czy te smakowe glukozy mogą mieć wpływ na wynik ?

Do góry