reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

dziewczyny ile Wasze maluszki ważyły w 20tc? pamiętacie? byłam dziś na wizycie zwykłej u lekarza na NFZ i jestem załamana.... dzidzius waży jedynie 186 gramów a to 20+4..... to mało..... mam stresa....... na 13:00 ide na połówkowe do lekarza z certyfikatem, mam nadzieję że lepiej pomierzy maluszka.....

Daj znać jak po badaniu o 13 , jak waga bobaska ... Nie martw się .... Spokojnie...

reklama
dziewczyny ile Wasze maluszki ważyły w 20tc? pamiętacie? byłam dziś na wizycie zwykłej u lekarza na NFZ i jestem załamana.... dzidzius waży jedynie 186 gramów a to 20+4..... to mało..... mam stresa....... na 13:00 ide na połówkowe do lekarza z certyfikatem, mam nadzieję że lepiej pomierzy maluszka.....

19+4 waga 330 g a 21+ 4 waga 440 g

Dziewczyny... Czyli wy macie badana szyjkę na każdej wizycie zeby wiedzieć jak się zmienia z tygodni na tygodnie na USG czy tylko miałyście na polowkowym badaniu USG ?

A dwa lekarz sam z siebie bada i mierzy ta szyjkę czy wy o to prosiscie ? Hmmmm
Ja miałam raczej mierzoną na każdej wizycie. Ale jak był dłuższa to nawet zdjęcia nie mam. Na pierwszym prenatalnym u mnie nie mierzy, a na połówkowym mierzy (bo robie je nie u prowadzącego).

Ja po polowkowym usg. Wg Om jest 22+5 a wg usg 24+5 więc raczej połowa września będzie. Dziś dr pokazał jajka więc chłopak na 100%. Mały mierzy 33 cm i waga 580gram więc kawał chłopa (po tacie :)). Do tego moja waga +5 od początku ciąży więc nie jest tak źle jak myślałam. Wreszcie odswtaiony duphaston, teraz tylko witaminki ciążowe, dha, Magne B6 i asparganian (czy jakoś tak) na skurcze brzucha.
Dr pozwolił też jechać do Włoch na wakacje pod koniec miesiąca :-D

Super gratulacje . Faktycznie już duży chlopczyk . :cool2::confused2:

Witam ponownie kochane kobietki, właśnie jestem po badaniu usg połowkowym i wszystko super, wyniki wszystkie w normie. Zuzia sobie słodko spała przytulona do łożyska, tak bardzo się cieszę!!! Taka radość że szok, narzeczony też widzę szczęśliwy bardzo. Życzę wszystkiego dobrego :*

To super gratulacji zdrowej córeczki .

Dr klak mi cc robila razrm z ta druga pania z zagranicy.... ale nie na ich pierwszej zmianie co sie widzialysmy......tylko na kolejnym ich dyżurze.... masakra...jeszcze 3 razy mowilam podczas cc ze mam torbiel do wyciecia w zatoce douglasa.... nie nogla znaleźć....ale znalazla ...

One obie już nie pracują w szpitalu w Gro.
Kaplenko jest chyba w Wolsztynie, a Klakowa nie wiem.
Uznawana jest za dobrą lekarkę, ale mi nie podeszła zupełnie.

reklama
Do góry