reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Fajnie, że masz z głowy :) u nas ten problem, że mam łóżko dość niskie i musze szukać dostawki, która jest w pełni regulowana Góra - dół, a nie np z trzema poziomami, bo jej dobrze nie dopasuję :/

Tak tez się cieszę ale Ty na pewno coś znajdziesz . Teraz tyle wyboru że nic tylko głowa może rozbolec. Udanego zakupu albo rozkładania się :-)

To bardzo aktywnie. Ja przed ciazą chodziłam około 7 km. Później kupiłam auto i niestety aktywność spadła. Ale teraz staram się codziennie przejść min 3 km. Przeszłabym dalej ale na tym upale nie da się funkcjonowac.

Wszędzie!Dwa razy do szkoły i spowrotem, na zakupy na spacer, do parku, ja nie lubię siedzieć w mieszkaniu.Poza tym wolę jak dzieci spędzają czas na powietrzu i szaleją niz rozwalają wszystko w mieszkaniu.
Samochód ma mąż kilkaset km od nas, więc ja do dyspozycji mam nogi i pociąg.;)

Jadę dziś popatrzeć na dostawki.
@apekt Ty miałaś tego Klupsia, prawda? Gdzie kupiłaś do niego prześcieradło? Ten wymiar taki niestandardowy i nie wiem czy znajdę?
Dalej mam, juz nie bede chowac. Mloda jeszcze w niej spi, choc juz sie kreci bardzo i zwykle glowe ma na mnie, a w dostawce nogi. A z przescieradlem sie nie piescilam, kupilam jerseyowe z gumka 120x60 i mi odpowiada to rozwiazanie. Lubie przescieradla z gumka tzw. nieprzemakalne, ale mam tez zwykle i podklad ceratkowy. Wydaje mi sie, ze 90x40 bedzie za male.

Moja córa zrobiła dzisiaj o 4 pobudkę, bo usłyszała ptaki na dworze. I mnie mękoliła, czemu piesków nie słychać, ale nie udalo mi się jej przekonać, że idziemy spać, bo wszyscy sąsiedzi śpią i jeszcze z pieskami nie wychodzą.

Normalnie żeście mnie zestresowały tymi twardnieniami brzucha :p Jest ktoś, kto w połowie ciąży w ogóle nie zauważył twardnięcia? Ja, mimo luteiny, duphastonu, magnezu i no-spy zażywanych codziennie, mam regularne twardnienia brzucha od kilku tygodni, ale wychodzę z założenia, że jak nie czuję niepokoju ani bólu, to tak ma być. Tzn. od tygodnia no-spy już nie biorę i mam tak samo jak na no-spie. Szczupła jestem, do tego mam niedużo wód płodowych, więc jak leżę, to u mnie codziennie kilka razy widać stwardniałą macicę krzywego ksztaltu. Natomiast, gdy się przeciążę, odczuwam brzuch zupełnie inaczej: też jakby twardnieje, ale jednocześnie jakby boli, ciągnie, po prostu źle się czuję.

Mi w ogóle nie twardnieje brzuch ;)

Mi w ogóle nie twardnieje brzuch
Szczęściara, bo w sumie to nic miłego! Ale szyjka Ci się mimo to skraca. Dziwne to wszystko ;)

Aptekę mam pod blokiem ;D
To przy okazji spytaj, ile tam kosztuje. Ja musiałam kupować stacjonarnie, bo nam się połamał a młoda akurat chora była, obleciałam całe centrum handlowe i najtaniej znalazłam na 89 zł. Większy zestaw na Allegro jest po 55 zł, nie mówiąc już o wersji standard, która by mi chyba wystarczyla, a stacjonarnie nigdzie ich nie było. Fakt, w smyku jeszcze była "podróba" za 49 zł, ale już chciałam oryginał po tym jak nam się Sopelek połamał. I tak jest z wieloma rzeczami dziecięcymi i aptecznymi - ceny stacjonarne powalają.

Mi się szyjka nie skraca. Ja mam cały czas szyjkę takiej samej długości w ciąży jak przed ciąża. Ja ja miałam skracana chirurgicznie ponad rok temu, ale w ciąży cały czas jest taka sama.

55 zł a 89 zł to faktycznie różnica jest..... najwyżej kupię na samym końcu jak już będę miała wszystko inne skompletowane

@Kocurek

Ja po prostu od zawsze tak miałam.duzo biegalam, dużo byłam w ruchu.
Jako dziewczynka chodzilam do szkoły baletowej, jako dorosła kobieta dużo jeździłam rower, pływałam na kajakach, biegalam na strzelnice.
Jedyne sporty których jakoś nie czuje to zumba i tak modne ostatnio bieganie.

A mi zostały już tylko szybkie spacery i kopanie piłki z chłopakami .

reklama
Mi się szyjka nie skraca. Ja mam cały czas szyjkę takiej samej długości w ciąży jak przed ciąża. Ja ja miałam skracana chirurgicznie ponad rok temu, ale w ciąży cały czas jest taka sama.

55 zł a 89 zł to faktycznie różnica jest..... najwyżej kupię na samym końcu jak już będę miała wszystko inne skompletowane
Faktycznie, teraz sobie przypomnialam skad u Ciebie ten szew.

Do góry