reklama
Pilades
Fanka BB :)
Ja solą fiz przemywałam gazikiem oczka od czasu do czasu. I codziennie wlewałam po 1-2 kropelce do noska żeby pomóc oczyścić z glutów (i wyciągałam taką małą gruszką).Ja za rada koleżanki która urodziła teraz 3 dziecko zamierzam kapać w zwykłej wodzie a co 2-3 kąpiel w płynie hipp. Nie zamierzam tez dziecka kapać codziennie przynajmniej zima.
Z chemii to tez kupuje tylko tego hippa (ponoć ma dobry skład), sól fizjologiczna i krem do pupy (linomag lub bepanthen)
A po co wy kupujecie od razu sól morska do noska ? W sensie przewidujecie ze trzeba będzie czyścić nosek czy zazwyczaj trzeba u noworodka ?
aspekt
Przychylam sie do pytania @monami, po co woda morska do nosa? Przeciez sol fizjologiczna wystarczy do malego noska, nie trzeba rozpylac.
Ja trzymalam w spryskiwaczu do kwiatow. Chusteczki nawilzane maja te sama temp... Owszem, sa podgrzewacze do chusteczek, ale to chyba jak ktos musi trzymac zima w aucie?Ale co wy dziewczyny trzymacie przy przewijaku przegotowana wode i i taka zimna woda myjcie pupę dziecka ?
Ka30sia
Może niektórzy gotują ale to i do kąpieli trzeba by bylo gotować.A no widzisz. Nie wiem co mi się ubzdurało z ta przegotowana ;D
monami
Przychylam sie do pytania @monami, po co woda morska do nosa? Przeciez sol fizjologiczna wystarczy do malego noska, nie trzeba rozpylac. Ja trzymalam w spryskiwaczu do kwiatow. Chusteczki nawilzane maja te sama temp... Owszem, sa podgrzewacze do chusteczek, ale to chyba jak ktos musi trzymac zima w aucie?
O jest to patent jakiś ! Nie pomyślałam o tym. Zrobie screena !
A to ten nosek trzeba przemywać tak ?
monami
Może niektórzy gotują ale to i do kąpieli trzeba by bylo gotować.
No właśnie teraz sobie tak o tym pomyślałam hehehehe I się sama z siebie zaśmiałam co mi się ubzdurało z ta woda ;D
Ja jako niedoswiadczona mama kupiłam jakieś mydełko z nivea, okazało się zbyt mocne, szybko zmieniliśmy na oilatum, potem emolium, a jeszcze później uzywalismy zwykłej parafiny:/ do wycierania pypy też kupiliśmy chusteczki, ale raz, że draznil mnie ich zapach, a dwa, że odkryłam duże waciki i też szybko przerzucilam się na zwykłą wodę. Chusteczki były tylko "na wyjścia". Jeden raz zaczęły się Małemu pojawiać potowki, to zrobilismy wietrzenie pupy i szybko zniknęły. A w mieszkaniu mieliśmy wtedy 30-32 stopnie.
Nivea ma beznadziejny skład. Warto poczytać blogi - dużo lepszy był hipp czy rossmanowe. No a niestety już jak się przerzucisz na emolienty/Oilatum to później problem znajoma do dziś dziecko ma 4 lata a używa tylko Oilatum, bo po innych odczyn alergiczny. To ja dziękuje butelka płynu coś koło 50 zł.
A chusteczek używałam z wygody - zawsze szybciej wyjąc i użyć niż nosić w miseczkach wodę później rozlewać wylewać z dzieciem na ręku, ale co kto lubi
W mieszkaniu całe szczęście mamy klime, inwestycja życia <3
Ka30sia
Nie no pytanie jak najbardziej w porządku w pierwszej chwili też się zastanawiałam jak to było, czy w czajniku gotowałam na zaś? No ale nie, na pewno nieNo właśnie teraz sobie tak o tym pomyślałam hehehehe I się sama z siebie zaśmiałam co mi się ubzdurało z ta woda ;D
reklama
Ka30sia
Na szczęście u nas z przerzuceniem się z emolienow na zwykłe mydło dla dzieci nie było problemu tak pół roku uzywalismy emolium, kupowałam na allegro ni ale u każdego dziecka jest inaczej, jedno bardziej wrażliwe inne mniej.Nivea ma beznadziejny skład. Warto poczytać blogi - dużo lepszy był hipp czy rossmanowe. No a niestety już jak się przerzucisz na emolienty/Oilatum to później problem znajoma do dziś dziecko ma 4 lata a używa tylko Oilatum, bo po innych odczyn alergiczny. To ja dziękuje butelka płynu coś koło 50 zł.
A chusteczek używałam z wygody - zawsze szybciej wyjąc i użyć niż nosić w miseczkach wodę później rozlewać wylewać z dzieciem na ręku, ale co kto lubi
W mieszkaniu całe szczęście mamy klime, inwestycja życia <3