reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@Mama2018 Ja w pierwszej ciąży zaczęłam brać luteinę dopiero w II lub III trym na twardnienie brzucha, duzo kobiet tak własnie ma zapisywaną - nie od początku ciaży.

Bylam dzis u dentysty,!!! Wszystko zdrowe :)
Jutro wyniki tsh..... tabletki mi sie skonczyly...bo ostatnuo. Jak mi skoczylo to bralam po 2..a wizyte mam 6.06..chyba podjade bez umawiania soe po recepte
Też się miałam umówić do dentysty... Jak Ci się uda wbić do endo, to idź, szczególnie jeśli już będziesz miała wynik, może nie będziesz musiała przychodzić za tydzień? A jak nie endo, to może rodzinny Ci wypisze?

reklama
@Mama2018 Ja mam 2x100, był moment, że zapisali mi 2x200. Już nie pamiętam jak to było 7 lat temu w wysokiej ciąży, wydaje mi się, że odstawiałam stopniowo.

Czyli ciągle to przyjmujesz ? Ooo to duże dawki masz ....

Ogólnie się troszkę uspokoiłam , nie wiedziałam że tyle z Was też brało lub dalej bierze luteinę ... Myślałam że tylko ja mam pecha i cos zaczyna być nie tak z tymi skurczami.... uff .
Oczywiście i każdej z Was i Sobie życzę aby nam żadne hormony i leki nie były potrzebne :D

No więc ja po wizycie takiej standardowej 21+4 dziś waga 440 g. :oops: nie mówi już od dawna dlugosci CRL.

Mówiłam lekarzowi o pępek - mówi ok nie ma nic zlego .

Mówiłam o skurcze i pobolewanie - nie zwiększamy dawki magnezu zostaje 3*1 asmag forte twierdzi że to nie zdrowe większą dawne ( co lekarz to ma inne zdanie i opinie ) , lozysko ok na tylnej scianie , wody plodowe ok , ALEEEEEEEEE szyjka macicy co prawda długa aleeeeeeeeee niestety już nie twarda jak jeszcze 2 tygodnie temu , tylko JUZ MIEKNIEJE I JEST ROZCIAGLIWA :hmm::huh::huh: .dostałam Luteinę w globulkach dopochwodo :hmm:

Kazał się nie martwić następna wizyta szybko 14 go czerwca żeby zobaczyć co z szyjka czy twardnieje po Luteinie....

Miała która z Was taki problem z szyjka i jej rozciąganiem się już w 22 TC tj 5 mc dopiero :hmm: ???
Ja miałam miękka szyjkę w pierwszej ciąży od około tego tygodnia, może 2 tygodnie później... I miałam to twardnienie macicy ( lekkie) skurcze. Lekarz kazał odpoczywać, brać nospe 3 razy dziennie. Ale ja brałam magnez ;) do końca ciąży miałam te skurcze ale nie tak często jak bez magnezu. A ciaze donosiłam do 38 tc

Szok dostałam z refundacja , cena normalnie 56 zł z zapłaciłam uwaga ! 6 zł .... Jest mega różnica. to dobrze tym bardziej jakbym to miała dłużej stosować , tam mam 100 mg i jest 30 szt . Ja mam puki co 1*1 na noc .

A Wy jakie dawki miałyście luteiny dziewczynki ?
Ja mam 60 tabletek na miesiac czylii 2x1-100mg,cena za opakowanie 119 zl bodajze,a z ref płacę cok kolo 6-7 zl. Tak samo mam z heparyna-30zastrzykow miesięcznie tzn 3 opakowania,bez ref 80zl/opakowanie,z ref 4 zl/opakowanie. A tego cholerstwa wzielam 106 sztuk juz:/

A mi się w końcu udało zrobic pierwsze zakupy :D
IMG_20180529_221037269.jpg

Załączniki

• IMG_20180529_221037269.jpg
    IMG_20180529_221037269.jpg
    71 KB · Wyświetleń: 396
Ja miałam miękka szyjkę w pierwszej ciąży od około tego tygodnia, może 2 tygodnie później... I miałam to twardnienie macicy ( lekkie) skurcze. Lekarz kazał odpoczywać, brać nospe 3 razy dziennie. Ale ja brałam magnez ;) do końca ciąży miałam te skurcze ale nie tak często jak bez magnezu. A ciaze donosiłam do 38 tc

Ufff to super jest nadzieja że będzie dobrze . A na to twardnienie macicy skurcze nie dali Ci luteiny hormonu ? sam magnez wystarczył ?

A właśnie jak rodzilas Sn czy CC ?

reklama
Do góry