reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Usg. Troche mnie to zastanawia. Tym bardziej ze mam cc, wiec tydz przed terminem, co daje 4 tyg przed terminem z OM
Może ci jakoś wypośrodkuje ten termin bo 4tyg za wcześnie szkoda dzieciaka wyciągać.
Mi cc planowo zrobili dzień przed terminem om ale faktycznie gin kazał tydzień wcześniej wstawić się na szpital...ale że panowała wtedy u nich jelitówka to wolałam jeszcze tydzień w domu poczekać.
Gratulacje
A co do rajstopek to ja wlasnie je targam. Upały sie dopiero zaczely a ja placze tak w nich zle, ale jak ich z kolei nie zaloze to boli noga bardzo
Na coś zwrócić uwagę przy zakupie? Bo widzę ceny od 20,--140,-
Te droższe lepsze?
Ile DEN brać?
Beżowe są przezierne czy takie grube babciowe brązowe?

Moja gin w ogóle nie zaleca tego trzeciego usg prenatalnego... Chodzę prywatnie i za poprzednie płaciłam u specjalisty z certyfikatem, którego mi poleciła. Więc nie jest to kwestia skierowania, czy czegoś. Będę musiała spytać na kolejnej wizycie dlaczego uważa je za niepotrzebne, bo wszędzie piszą inaczej. Ale boję się, że znowu wyjdę na panikarę, która się czegoś naczytała w internecie.
To bardzo dziwne.
Bo przez to 3 usg można wykryć np wady serca które można leczyć jeszcze będąc w ciąży. Ale nie tylko...to jeden z przykładów. Na tych badaniach najważniejsze są przepływy...które dopiero się bada w tym czasie ciąży.
Ja pewnie nie odpuszczę choć czuję się niefajnie...Bo na pierwsze się nie załapałam na NFZ bo miejsc nie było...i placilam 400zl teraz za 3 muszę 200zl [emoji17][emoji17][emoji17]

Sliczna, gratulacje. A jaka spokojna. Widac, ze jej dobrze w twoim brzuszku
Hehe dziękuję ale nie jest aż tak spokojna, zwłaszcza wieczorem np. Teraz szaleje ile wlezie :) podczas badania też bardzo ruchliwa, kciuk ssala :) bawiła się pepowina, cały czas nogami przebierala ;)

U mnie badanie 250 zł. Ja nie dostałam skierowana na NFZ musiałam prywatnie. Zresztą koło mnie nikt nie robi na NFZ musiałaby chyba do Wrocławia jechać

Ja bylam na usg polowkowym na nfz u gina z certyfikatem :)
Właśnie ten co mi robi te prenatalne też ma certyfikat. A mój lekarz choć ma sprzęt prywatnie też lepszy niż w przychodni, to otwarcie mówi o tym, że tu potrzeba specjalisty do takich badań, a on nie ma uprawnień...więc daje skierowanie. Poza tym co 2 głowy to nie jedna i nie na darmo się mówi, że dobrze jak przyjrzy się inny lekarz.

U nas w Żorach wszyscy lekarze mają ten certyfikat i przyjmują na NFZ jaki i prywatnie. Teraz mam porównanie bo z synem chodziłam prywatnie A teraz na NFZ i niczym ta wizyta prrenatalna się nie różniła.
No moje wizyty się różnią. W przychodni spędzam w gabinecie z 10-15 minut...A na tych prenatalnych samo pierwsze badanie trwało 40 minut a drugie 30 minut + omówienie.

reklama
Do góry