reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny prośba apropo słodkości ;)
Macie jakiś sprawdzony przepis na sernik na zimno? Tak, żeby zrobić go w miarę szybko. Głównie chodzi o tą masę serową, bo biszkopt kupie gotowy, a i z galaretką też sobie poradzę :p HELP!!! :happy2:

reklama
Hej:-) Ja w 20 tc +0,2 kg od ostatniego wazenia... Troche przestraszona jestem,ze tak malo,ale tabletki z Thyrom(cos tam)na tarczyce biore od poczatku ciazy. Ponoc maly przyrost, bo swoj "tluszczyk " gubie:-) Na poczatku 68 kg wazylam, teraz 64,2 kg.Tyle,ze leze prawie caly czas. Po krwotoku w 13 tc caly czas musze uwazac.

Ostatnia edycja:
To ten adapter ma część z was I poleca?
Nie zapisałam linku bo nie miałam zamiaru kupować ale jednak na imieniny sobie zarzyczę bo pytają co chcę.Zobacz załącznik 858852
Ja mam ten w służbowym A poduszkę zapinaną na boki w prywatnym. Ten szybciej się zapjna i dla mnie jest wygodniejsza i pewnie się czuje ale wychodzi się z aura ciężko ale i tak wolę ten z linka id Ciebie. Nie wiem jak w testach wychodzi.

To twój bobas, dzisiaj pewnie waży już tyle co mój :-) Mam brać asmag forte nawet 2x3 ale będę brała narazie 3x1 i zobaczę czy przejdzie.
Podobno to jest jakiś 4 wodny i dobrze się wchania, wiedzę że jest tani, jutro kupie.
Brzuch robi się twardy wieczorem ale mam też lekkie skurcze wiazadel, więc mam nadzieję że pomoże. Powiedziała żebym nie brała nospy bo działa na szyjke i w dużych ilościach rodzą się ponospowe dzieci :-(

Mam nadzieję że będzie ok bo w niedziele chce jechać na 500km na urlop, ale pomału i będziemy się zatrzymywać.

No to ja też biorę teraz już z mc chyba albo chwilę więcej asmag forte 3*1 bo też mnie te więzadła czy pachwiny bolały ... Ale pewnie mi zwiększy dawkę bo teraz doszly mi skurcze łydek + te skurcze na USG co miałam na polowkowych ...

Ale miałaś niska wagę przed ciążą to Ci nie zaszkodzi.
Mi o dziwo lekarka nic nie mówiła, ostatnio narzekała że za dużo. Mam 4.5kg. na plus.
Ale po za brzuchem i biustem ja tego nie widzę, no może pupa jakas taka jakby większa. Przed ciażą ważyłam 54kg więc mam nadzieję że więcej niż 67 kg nie przekrocze :-(

Taaa niska waga , to ciekawe co mi powie moj ginekolog jak ja już mam 6,5+ kg , a start był 58,5 to nie mało hihih też liczę że max 73... Tj 15 kg na całej ciąży okaże się ...

Dobra koniec słodyczy od jutra ...

Ale jak je zastąpić ? Jakie macie sprawdzone przekąski między posiłkami ? :confused::cool2: owoce ? Marchewka ? Jogurt ? Hmmm

Ja mam 20+6 i -1kg... Znowu jutro mnie ginekolog będzie opierniczać na wizycie. Ale i tak wróciły mi 2 kg, bo schudłam na początku 3. Od ostatniej wizyty przytyłam kilogram. Ale mam za to taką samą wagę, jak w pierwszej ciąży w tym momencie, tylko że wtedy startowałam z 57 kg, a teraz z 63. Więc jak będę prawidłowo tyć, to skończę na 69-70 kg.

Kocurek - ja biorę Asmag forte 3x2, a i tak często mi się macica napina i mam drgania mięśni czasami. Ale jest i tak o wiele lepiej niż było. Przed tą podróżą koniecznie weź większą dawkę magnezu!

reklama
Mi kazała brać nawet 6 tabletek, a skurcze wiazadel Ci przeszły po tych 3 tab. ? Mnie ostatnio złapał skurcz wiązadla i trzymał jakieś 3 minuty, bolało dość mocno.

Paradoksalnie najgorzej czuje jak długo siedzę, wiec pozostaje leżenie lub chodzenie. Przy chodzeniu macica się rusza i te wiązadla podobno delikatniej się rozciągają w ruchu.

A co do przekąsek, to ja jem po śniadaniu i po obiedzie owoce, zastępują mi słodycze chociaż wczoraj zjadłam 3 wściekłe słodkie ciasteczka.
Jem truskawki i jagody z jogurtem naturalnym albo gruszke z jabłkiem ewentualnie arbuza ale od niego robie się głodna :-) nic slodze, pije tylko wodę, rumianek i sok z cytrysow. Czasem kawę inke.

Miao: tak zrobię przed podróżą, wielka dawka magnezu i postój co godzinę aby rozruszam kręgosłup no i przerwa na siku :-)

No to ja też biorę teraz już z mc chyba albo chwilę więcej asmag forte 3*1 bo też mnie te więzadła czy pachwiny bolały ... Ale pewnie mi zwiększy dawkę bo teraz doszly mi skurcze łydek + te skurcze na USG co miałam na polowkowych ...

Ostatnia edycja:
Do góry