reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Taaa bo masz figurę modelki hihih :D
A tak serio to pamiętam że starowalas z niskiej wagi :D niższej odemnie w sensie ... Patrzę na net są kalendarze wagi kobiety w ciąży... Jestem na pograniczu hahahaha
Hehe milo mi ale bez przesady. Dużo cwiczylam przed ciaza i miesnie tez swoje ważą takze nigdy nie bylam patyczakiem. Przed ciaza kolo 51-52 a teraz 56 :) ale i tak nie lubie wchodzic na wage [emoji3]
A na modelkę jestem za niska [emoji23]

reklama
No każdy kalendarz wagi w ciąży mi pokazuje że za dużo ważę , mam wagę jak na 22 TC :eek: czyli za duzo o 2kg..

Przed ciążą 58,5 kg a teraz 65.. ale wiem wiem skąd się to sadło wzięło ... Taka prawda że mam mało mega mało ruchu , duzo leżałam od początku ciąży , teraz też malo się ruszam spacer lekki mnie meczy nawet - żenujące . Dziś byłam na badaniach wymaz z pochwy i byłam na nogach to po obiedzie usnęłam jak dziecko i spałam 2 h !!! :eek: no cóż taka moja uroda tak to sobie tłumacze , muszę słodycze ograniczyć chyba taka moja rada dla samej siebie hahahaha :o

No każdy kalendarz wagi w ciąży mi pokazuje że za dużo ważę , mam wagę jak na 22 TC :eek: czyli za duzo o 2kg..

Przed ciążą 58,5 kg a teraz 65.. ale wiem wiem skąd się to sadło wzięło ... Taka prawda że mam mało mega mało ruchu , duzo leżałam od początku ciąży , teraz też malo się ruszam spacer lekki mnie meczy nawet - żenujące . Dziś byłam na badaniach wymaz z pochwy i byłam na nogach to po obiedzie usnęłam jak dziecko i spałam 2 h !!! :eek: no cóż taka moja uroda tak to sobie tłumacze , muszę słodycze ograniczyć chyba taka moja rada dla samej siebie hahahaha :o
Pewnie tak, bo ja dosc duzo jem, za duzo sie nie ruszam a waga ostatnio stanela [emoji3]

Jak wysocy rodzice, to mogą się spodziewać długiego dziecka. Dylemat to mogą mieć rodzice dzieci majowych - załapią się gondolą na zimę, czy nie?

Ja to przy kolejnym dziecku już miałam do tego stopnia "wylane", że gdybym nie miała wózka po pierwszym, to chyba nie kupowałabym gondoli w ogóle.
Mam syna z maja i my na wiosnę jakoś w spacerówkę się przesiedlismy bo młody siadał w gondoli [emoji32] i nie było opcji.
Tylko to była spacerówka z wózka z gondolą...duże pompowane koła...super na śniegi, które wtedy były długo na pomorzu. Na jesień kupiliśmy cybexa, w którym się po prostu zakochałam. Do tego śpiworek i dawał radę [emoji6]

Ostatnia edycja:
To twój bobas, dzisiaj pewnie waży już tyle co mój :-) Mam brać asmag forte nawet 2x3 ale będę brała narazie 3x1 i zobaczę czy przejdzie.
Podobno to jest jakiś 4 wodny i dobrze się wchania, wiedzę że jest tani, jutro kupie.
Brzuch robi się twardy wieczorem ale mam też lekkie skurcze wiazadel, więc mam nadzieję że pomoże. Powiedziała żebym nie brała nospy bo działa na szyjke i w dużych ilościach rodzą się ponospowe dzieci :-(

Mam nadzieję że będzie ok bo w niedziele chce jechać na 500km na urlop, ale pomału i będziemy się zatrzymywać.

To super że synek zdrowy , miałam już pisać że kazał chłopa hihihi ale doczytałam ze 21+4 miałaś badanie więc w 22 TC miałaś a ja aż dwa tygodnie wcześniej tak jakby bo w 19+4 tj 20 tc i ważył synek 330 g... no tak mi umówił lekarz termin a chciałam później no nie ważne .

No to pewnie że Ty wrzesień końcówka skoro ja np. mam na ok 6-10 października , też mi się zmienia ten termin coś . Pierw był 3 /10 , potem 12/10 a teraz znowu inaczej hahaha :cool2:

Najważniejsze że zdrowe bobaski , a na brzuszek pewnie magnez pomoże .
Jakiś konkretnie kazał Ci łykać , dawka ?

Ale miałaś niska wagę przed ciążą to Ci nie zaszkodzi.
Mi o dziwo lekarka nic nie mówiła, ostatnio narzekała że za dużo. Mam 4.5kg. na plus.
Ale po za brzuchem i biustem ja tego nie widzę, no może pupa jakas taka jakby większa. Przed ciażą ważyłam 54kg więc mam nadzieję że więcej niż 67 kg nie przekrocze :-(

reklama
Do góry