reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Witajcie i ja mam to ogromne szczescie i dołączam do Was. 14 cs, 1 ciąża. Ostatnia @ 13.01. Wczoraj zrobilam test - 15 dni po owu. I takie kreski
1518338389-7513431775f3012e-aaaaaa.jpeg

1518338402-9ed3805deea60d2c-aaaaaa.jpeg

A to z dzisiaj facelle;
1518338420-d38d712ce4bd5c37-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, gratulacje.
Ile masz lat, jak mozna wiedziec?
Z czyms sie zmagalas?? bo widze ze tez dosc dlugo sie staralas jak ja

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super, gratulacje.
Ile masz lat, jak mozna wiedziec?
Z czyms sie zmagalas?? bo widze ze tez dosc dlugo sie staralas jak ja

27 lat u mnie wszystko okej, Mąż mial bardzo slabe wyniki nasienia i żylaki w grudniu poddal się zabiegowi usunięcia i jest efekt. [emoji5][emoji5]

Ja 1 dziecko urodziłam sobie na 30 tke czuję oddech czasu na plecach stąd decyzja o rodzeństwo. Poza tym synek od dawna prosi o brata

27 lat u mnie wszystko okej, Mąż mial bardzo slabe wyniki nasienia i żylaki w grudniu poddal się zabiegowi usunięcia i jest efekt. [emoji5][emoji5]

No to super ze taki piekny efekt [emoji4][emoji173]
W moim przypadku "problem" byl ze mna, ale 2 cykl po laparoskopii udalo nam sie, w marcu bylby rok jak sie staramy

No to super ze taki piekny efekt [emoji4][emoji173]
W moim przypadku "problem" byl ze mna, ale 2 cykl po laparoskopii udalo nam sie, w marcu bylby rok jak sie staramy

No widać jak ważne są badania i działanie [emoji5]

Co wykazuje aminopunkcja, czego nie wykażą pranatalne? [emoji17] Już zaczynam się martwić....

Sent from my SM-G900F using Forum BabyBoom mobile app

Prenatalne usg może dać ci jakąś podpowiedź a może nie pokazać nic (np. niewielkiego zespołu downa). Zresztą przeważnie na dole opisu tego badania masz tekst o tym że żadna metoda badania usg nie jest w stanie wykluczyć wad rozwojowych płodu. Moja siostra miała córkę z zespołem Edwardsa i wyszło to dopiero grubo po usg połówkowym, po badaniach genetycznych właśnie. Usg "genetyczne" z 12 tygodnia nie pokazało nawet wady serca, którą dziecko miało (była niewielka).
Amnio jest dość inwazyjnym badaniem (dla matki, nie dla dziecka), ale daje 100% prawidłowej odpowiedzi na pytanie o kilkadziesiąt najczęstszych wad genetycznych (takich jak zespół Edwardsa, Patau, Downa). Daje ci również 100% odnośnie płci ;) Chociaż to dla większości z nas bez znaczenia. Masz wtedy czas podjąć decyzję w zależności od światopoglądu, chęci, bądź też niechęci wychowywania dziecka niepełnosprawnego. Oczywiście zespoły takie Edwards czy Patau nie dadzą ci zbytnio wykazać się w tym temacie bo śmiertelność takich dzieciaczków jest bardzo wysoka a średnia życia nie przekracza miesiąca :(
Owszem, po amnio występuje jakieś 1,5% prawdopodobieństwa odklejenia się łożyska i poronienia. Ale według badań zwykle roni się ciążę i tak w jakiś sposób upośledzoną. Wystarczy po zabiegu wziąć dwa dni wolne i spokojnie poleżeć. Wiem że to wszystko brzmi trochę strasznie ale niestety w naszym wieku trzeba brać pod uwagę więcej opcji niż te 7 lat temu :(

Witajcie i ja mam to ogromne szczescie i dołączam do Was. 14 cs, 1 ciąża. Ostatnia @ 13.01. Wczoraj zrobilam test - 15 dni po owu. I takie kreski
1518338389-7513431775f3012e-aaaaaa.jpeg

1518338402-9ed3805deea60d2c-aaaaaa.jpeg

A to z dzisiaj facelle;
1518338420-d38d712ce4bd5c37-aaaaaa.jpeg

Ogromne gratulacje dla Ciebie, bo skoro 14cs to napewno maluszek wyczekany. Teraz wszystko musi być już dobrze [emoji4]

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jem więcej ale to dlatego, że odstawiłam hektolitry słodkiej kawki z mlekiem i dlatego oragnizm głodny się zrobił.
Wczoraj brzuch mnie bolał jak cholera ale sama sobie jestem winna bo dzwigałam zakupy z Biedry na raz zamiast rozłożyć na dwa kursy z samochodu...I wysprzątałam klatkę schodową w bloku bo mój dyżur...oczywiście mąż na kanapie leżał i nie odzywam się do niego za to [emoji14]

Wizyta 19.02.18->czekamy
Eh, musimy się odzwyczaić od tych ciężkich zakupów i robienia wszystkiego SAMA, też się chyba ostatnio trochę przedzwigalam i bolało [emoji19]

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry