reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja tez nie mam jakiegoś zwiększonego aptytu. Nawet już powoli mnie ból podbrzusza opuszcza. Czasem tylko costam leciutko zaboli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jem więcej ale to dlatego, że odstawiłam hektolitry słodkiej kawki z mlekiem i dlatego oragnizm głodny się zrobił.
Wczoraj brzuch mnie bolał jak cholera ale sama sobie jestem winna bo dzwigałam zakupy z Biedry na raz zamiast rozłożyć na dwa kursy z samochodu...I wysprzątałam klatkę schodową w bloku bo mój dyżur...oczywiście mąż na kanapie leżał i nie odzywam się do niego za to [emoji14]

Wizyta 19.02.18->czekamy

reklama
boję się badań prenatalnych, ale jeszcze bardziej boję się tego co mogą wykazać. Poprzednie ciąże były książkowe, porody niekoniecznie, ale się udało, a teraz się boję.

Właśnie wczoraj czytałam o tych wszystkich badaniach prenatalnych i już się gubię. Ten test PAPA zrobię jeżeli gin zasugeruje, że powinnam. Z tymi inwazyjnymi trochę się boję. Muszę porozmawiać z kimś kto tym się zajmuje bo jeżeli te badania mogą wykryć wady które można leczyć w łonie matki to ok...ale jeżeli to tylko ma być info, że będzie niepełnosprawne to już sama nie wiem...bo i tak bym chyba raczej chciała urodzić...trudny temat.

Wizyta 19.02.18->czekamy
Ja jeszcze w ogóle o tym nie czytałam. [emoji17] boje się nawet zaczynać ten temat bo wiem jak bardzo się nakręcę.
A czy z badań pranatalnych ( które nam kobietom po 35 roku przysługują ) to nie wychodzą wady? To co to za badanie? Dlaczego aminopunkcja? To nwazyjne dla dziecka...chyba.
Zielona jestem w tym temacie, ale celowo nie czytam. Chcę się cieszyć ciążą a nie się lękać.

Sent from my SM-G900F using Forum BabyBoom mobile app

Ja jem więcej ale to dlatego, że odstawiłam hektolitry słodkiej kawki z mlekiem i dlatego oragnizm głodny się zrobił.
Wczoraj brzuch mnie bolał jak cholera ale sama sobie jestem winna bo dzwigałam zakupy z Biedry na raz zamiast rozłożyć na dwa kursy z samochodu...I wysprzątałam klatkę schodową w bloku bo mój dyżur...oczywiście mąż na kanapie leżał i nie odzywam się do niego za to [emoji14]

Wizyta 19.02.18->czekamy

Mamisia uważaj uważaj i nie hojrakuj byś nie żałowała.
Faceci to takie stworzenia, w większości przypadków, którym trzeba palcem pokazywać co mają zrobić. To poprawi Wasze stosunki [emoji16] będziesz zadowolona że pomaga on że może pomóc i że jest taki męski bo się w ten sposób zajmuje Tobą....tylko jasno trzeba mówić co mają zrobić. [emoji6]

Co wykazuje aminopunkcja, czego nie wykażą pranatalne? [emoji17] Już zaczynam się martwić....

Myślę, że jeżeli na badaniu prenalanym wychodzi coś niepokojącego,sugerującego ryzyko wad to aminopunkcja dokładnie jest w stanie określić czy faktycznie tak jest...lub po pristu wyklucza to że dzidziuś będzie chory...sama nie wien ale tak to rozumiem

Wizyta 19.02.18->czekamy

W tamtej ciąży już byłam po 30tce. Gin wiedział, że dam każde pieniądza dla dobra dziecka. Po usg tym mdzy 10-14tc co przezierność badają powiedział, że nie widzi żadnych przesłanek ku temu abym miała robić jakąś poszerzoną diagnostykę w kierunku wad. Zaufałam mu. Teraz też zrobię tak jak mi zasugeruje.

Wizyta 19.02.18->czekamy

ja w poprzedniej, też nie robiłam w zasadzie nic poza usg, ale miałam 34l i byłam piękna i młoda, teraz już niestety młoda nie jestem.

reklama
Do góry