reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja tez nie mam jakiegoś zwiększonego aptytu. Nawet już powoli mnie ból podbrzusza opuszcza. Czasem tylko costam leciutko zaboli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jem więcej ale to dlatego, że odstawiłam hektolitry słodkiej kawki z mlekiem i dlatego oragnizm głodny się zrobił.
Wczoraj brzuch mnie bolał jak cholera ale sama sobie jestem winna bo dzwigałam zakupy z Biedry na raz zamiast rozłożyć na dwa kursy z samochodu...I wysprzątałam klatkę schodową w bloku bo mój dyżur...oczywiście mąż na kanapie leżał i nie odzywam się do niego za to [emoji14]

Wizyta 19.02.18->czekamy

reklama
boję się badań prenatalnych, ale jeszcze bardziej boję się tego co mogą wykazać. Poprzednie ciąże były książkowe, porody niekoniecznie, ale się udało, a teraz się boję.

Właśnie wczoraj czytałam o tych wszystkich badaniach prenatalnych i już się gubię. Ten test PAPA zrobię jeżeli gin zasugeruje, że powinnam. Z tymi inwazyjnymi trochę się boję. Muszę porozmawiać z kimś kto tym się zajmuje bo jeżeli te badania mogą wykryć wady które można leczyć w łonie matki to ok...ale jeżeli to tylko ma być info, że będzie niepełnosprawne to już sama nie wiem...bo i tak bym chyba raczej chciała urodzić...trudny temat.

Wizyta 19.02.18->czekamy
Ja jeszcze w ogóle o tym nie czytałam. [emoji17] boje się nawet zaczynać ten temat bo wiem jak bardzo się nakręcę.
A czy z badań pranatalnych ( które nam kobietom po 35 roku przysługują ) to nie wychodzą wady? To co to za badanie? Dlaczego aminopunkcja? To nwazyjne dla dziecka...chyba.
Zielona jestem w tym temacie, ale celowo nie czytam. Chcę się cieszyć ciążą a nie się lękać.

Sent from my SM-G900F using Forum BabyBoom mobile app

Ja jem więcej ale to dlatego, że odstawiłam hektolitry słodkiej kawki z mlekiem i dlatego oragnizm głodny się zrobił.
Wczoraj brzuch mnie bolał jak cholera ale sama sobie jestem winna bo dzwigałam zakupy z Biedry na raz zamiast rozłożyć na dwa kursy z samochodu...I wysprzątałam klatkę schodową w bloku bo mój dyżur...oczywiście mąż na kanapie leżał i nie odzywam się do niego za to [emoji14]

Wizyta 19.02.18->czekamy

Mamisia uważaj uważaj i nie hojrakuj byś nie żałowała.
Faceci to takie stworzenia, w większości przypadków, którym trzeba palcem pokazywać co mają zrobić. To poprawi Wasze stosunki [emoji16] będziesz zadowolona że pomaga on że może pomóc i że jest taki męski bo się w ten sposób zajmuje Tobą....tylko jasno trzeba mówić co mają zrobić. [emoji6]

Co wykazuje aminopunkcja, czego nie wykażą pranatalne? [emoji17] Już zaczynam się martwić....

Myślę, że jeżeli na badaniu prenalanym wychodzi coś niepokojącego,sugerującego ryzyko wad to aminopunkcja dokładnie jest w stanie określić czy faktycznie tak jest...lub po pristu wyklucza to że dzidziuś będzie chory...sama nie wien ale tak to rozumiem

Wizyta 19.02.18->czekamy

W tamtej ciąży już byłam po 30tce. Gin wiedział, że dam każde pieniądza dla dobra dziecka. Po usg tym mdzy 10-14tc co przezierność badają powiedział, że nie widzi żadnych przesłanek ku temu abym miała robić jakąś poszerzoną diagnostykę w kierunku wad. Zaufałam mu. Teraz też zrobię tak jak mi zasugeruje.

Wizyta 19.02.18->czekamy

ja w poprzedniej, też nie robiłam w zasadzie nic poza usg, ale miałam 34l i byłam piękna i młoda, teraz już niestety młoda nie jestem.

reklama
Do góry