reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dzisiaj na obiad robię barszcz biały, już zjadłam arbuza z rana... o dziwo coś innego niż kanapki bo ostatnio jakoś nie mogę się odnaleźć z czasem. Leci mi wolno Ale nie mam czasu na normalne jedzenie...

Dziewczyny tydzień temu byłam u gina i jak oglądał dziecko to jeździł mi po brzuchu bardzo nisko tak z 10-15 cm poniżej pępka, co prawda było sam tylek widać. Czuję ruchy od jakiś 2 tyg i teraz czuję je i widzę jakoś 5 cm pod pepkiem. To możliwe, że tak to już urosło wszystko w srodku?
Ja wczoraj byłam na wizycie. I podobno mam wysoko macice bo juz do pępka ale ruchy dziecka czuje raczej bardzo nisko.

reklama
Dziewczyny ja miałam dwa dni (jeden w zeszlym tygodniu, drugi w tym) mega skurczów macicy. Macica twardniałam jak kamień. Wielokrotnie w ciągu dnia i nocy i nawet na dlugo.
Szyjke mam jednak długą i zamkniętą. Przy tych skurczach nic mnie nie bolało ale był mega dyskomfort. Lekarka mówił że może być tak, że przy tych skurczach będzie ból jak na okres i że to jest ok, o ile po nospie odpuszcza.
Pisze wam o tym bo w pierwszej ciąży nie miałam takich skurczy tylko poprostu twardy brzuch.
Drugi raz te skurcze mi sie zaczeły po tym jak piłam zblendowane z owocami pokrzywy polne (monoc mega dobre na anemie) jednak przestrzegam jakby któraś miała ochote na naturalne specyfiki :)

Do góry