reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

No ja tam narazie nie czuje roznicy czy spie na lewym czy na prawym [emoji846] dziecku chyba nie robie krzywdy spiąć na prawym czy na plecach nie?
Ja w zeszlych ciazach rzadko spałam na lewym bo nie wygodnie mi było i z dziećmi wszystko w porządku :) teraz jakoś mi akurat wygodnie na lewym ale nie zwracam na to szczególnej uwagi - jak mi niewygodnie po prostu się przekrecam i już :D

Edit:
No nie mogę jak nie ciałach to żądłach... rozbraja mnie ten moj słownik...

Ostatnia edycja:
reklama
Chodzi o plakietki od mamy ginekolog. Takie z napisem 'jestem w ciąży'. Dodawane do zamówień na jej sklepie. Krąży legenda, że kto nosi, ten zachodzi w ciążę ;) i powstała taka miła akcja na zasadzie wysyłania tych plakietek 'potrzebującym' kobietom, a potem one przesyłają dalej, itd. :)

A mam takie pytanie do Was, czy któraś z Was miała problem z ilością wód płodowych? Bo mi na opisie usg napisali, że mam największą głębokość wód 4.1 cm i pani doktor powiedziala, że to za mało i mam pić w związku z tym dużo wody...

Takie to trochę łopatologiczne mi się wydaje no ale piję, bo to nie zaszkodzi... Zwłaszcza że u nas upały obecnie sięgają 34 stopni Celsjusza.

Ale zastanawiam się, czy to jest coś poważnego? Nie szukałam nic w necie, ale tak nie wiem, czy się tym martwić czy nie, może macie jakieś doświadczenia..?
Ja miałam na prenatalnych mało wód plodowych, na następnej wizycie były w normie

Chodzi o plakietki od mamy ginekolog. Takie z napisem 'jestem w ciąży'. Dodawane do zamówień na jej sklepie. Krąży legenda, że kto nosi, ten zachodzi w ciążę ;) i powstała taka miła akcja na zasadzie wysyłania tych plakietek 'potrzebującym' kobietom, a potem one przesyłają dalej, itd. :)
Dzięki Naturalna mama za wyjaśnienie.

reklama
Wiem wiem dużo o tym czytalam. Staram się jak mogę leżeć na boku ale w nocy bezwarunkowo się obracam i budzę się na plecach.. [emoji852]️
A mnie jest na lewym boku ostatnio niewygodnie. Czuję ucisk na jajnik albo inny narząd. Staram się spać na lewym, ale śpię i na prawym, zdarza się też na wznak. W pierwszej ciąży spałam na obu bokach:/

Do góry