reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No ja tam narazie nie czuje roznicy czy spie na lewym czy na prawym [emoji846] dziecku chyba nie robie krzywdy spiąć na prawym czy na plecach nie?
Ja w zeszlych ciazach rzadko spałam na lewym bo nie wygodnie mi było i z dziećmi wszystko w porządku :) teraz jakoś mi akurat wygodnie na lewym ale nie zwracam na to szczególnej uwagi - jak mi niewygodnie po prostu się przekrecam i już :D

Edit:
No nie mogę jak nie ciałach to żądłach... rozbraja mnie ten moj słownik...

Ostatnia edycja:
reklama
Chodzi o plakietki od mamy ginekolog. Takie z napisem 'jestem w ciąży'. Dodawane do zamówień na jej sklepie. Krąży legenda, że kto nosi, ten zachodzi w ciążę ;) i powstała taka miła akcja na zasadzie wysyłania tych plakietek 'potrzebującym' kobietom, a potem one przesyłają dalej, itd. :)

A mam takie pytanie do Was, czy któraś z Was miała problem z ilością wód płodowych? Bo mi na opisie usg napisali, że mam największą głębokość wód 4.1 cm i pani doktor powiedziala, że to za mało i mam pić w związku z tym dużo wody...

Takie to trochę łopatologiczne mi się wydaje no ale piję, bo to nie zaszkodzi... Zwłaszcza że u nas upały obecnie sięgają 34 stopni Celsjusza.

Ale zastanawiam się, czy to jest coś poważnego? Nie szukałam nic w necie, ale tak nie wiem, czy się tym martwić czy nie, może macie jakieś doświadczenia..?
Ja miałam na prenatalnych mało wód plodowych, na następnej wizycie były w normie

Chodzi o plakietki od mamy ginekolog. Takie z napisem 'jestem w ciąży'. Dodawane do zamówień na jej sklepie. Krąży legenda, że kto nosi, ten zachodzi w ciążę ;) i powstała taka miła akcja na zasadzie wysyłania tych plakietek 'potrzebującym' kobietom, a potem one przesyłają dalej, itd. :)
Dzięki Naturalna mama za wyjaśnienie.

reklama
Wiem wiem dużo o tym czytalam. Staram się jak mogę leżeć na boku ale w nocy bezwarunkowo się obracam i budzę się na plecach.. [emoji852]️
A mnie jest na lewym boku ostatnio niewygodnie. Czuję ucisk na jajnik albo inny narząd. Staram się spać na lewym, ale śpię i na prawym, zdarza się też na wznak. W pierwszej ciąży spałam na obu bokach:/

Do góry