reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny jest mi przykro. Wiem że sporo z was ogląda mama ginekolog. I jest wymiana plakietkami. Zaoferowalam swoją. Wysłałam dziewczynie listem za darmo, aby miała prezent. I co się okazało przyszedł do niej pusty list z rozdartym bokiem. Ewidentnie ktoś to otworzył. Nie lubię poczty polskiej Ale to już przegięcie. Mam nadzieje ze ktosbinny wyślę jej plakietkę A ta osoba która ukradła z listu to karma, czy coś wróci za pazerność.
Co to jest wymiana plakietkami? Boże jaka ja jestem zacofana

reklama
Badanie w porządku, trochę trwało, bo dzidzia źle układała główkę i musiałam trochę pochodzić, lekarz tez się widziałam nagimnastykowal, ale chciał wszystko dobrze pomierzyc. No i tym razem będzie dziewczynka:) musze jeszcze przywyknąć do tej myśli.

Gratulacje dziewczynki :rolleyes:

A masz już dzieci ? Jaka płeć ;)

Myślę że lewy bok jest bardziej odpowiedni do leżenia niż na plecach. Gdy leżysz na plecach dziecko dostaje mniej tlenu...jest ucisk na główną żyłę dolną...możliwe, że również od tego napina się brzuch. Jedne kobiety będą szybciej odczuwać ten dyskomfort a inne później.

Link do: Dlaczego w ciąży warto spać na lewym boku? | SOSrodzice.pl
Wiem wiem dużo o tym czytalam. Staram się jak mogę leżeć na boku ale w nocy bezwarunkowo się obracam i budzę się na plecach.. [emoji852]️

U mnie był w niedzielę w poniedziałek pomidorową i wielki lipton z kopniaka;-(
Jak któraś martwi się, że jeszcze nie czuje ruchów, to polecam dentystę :-)

Dziś byłam na wizycie i jak wkłuwała mi się ze znieczuleniem, to myślałam, że zwariuję. Robiła mi jedynki na górze i tam to znieczulenie strasznie boli. Łzy jak grochy od razu. I dzidzior 2 minuty później oburzony mnie skopał :-) A wczoraj się martwiłam znowu brakiem ruchów (zaczęłam 21 tydzień i to druga ciąża). Jutro mam połówkowe, więc zobaczymy jak na to zareaguje. Bardzo nie lubi przyciskania głowicy od usg - było widać to oburzenie podczas prenatalnego na ekranie :-)

reklama
Jak któraś martwi się, że jeszcze nie czuje ruchów, to polecam dentystę :-)

Dziś byłam na wizycie i jak wkłuwała mi się ze znieczuleniem, to myślałam, że zwariuję. Robiła mi jedynki na górze i tam to znieczulenie strasznie boli. Łzy jak grochy od razu. I dzidzior 2 minuty później oburzony mnie skopał :-) A wczoraj się martwiłam znowu brakiem ruchów (zaczęłam 21 tydzień i to druga ciąża). Jutro mam połówkowe, więc zobaczymy jak na to zareaguje. Bardzo nie lubi przyciskania głowicy od usg - było widać to oburzenie podczas prenatalnego na ekranie :-)
Mam 18 trzymam Cię za słowo.

Do góry