reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@NaturalnaMama "Koronę królów" sobie pooglądaj, tam wszyscy używają pełnej wersji imienia Kazimierz. Od razu się osłuchasz :D

Chciałam Wam napisać, że pierwszy raz nie krwawię, ale już widzę, że zbyt optymistyczna wersja to była. Ale zdecydowanie skąpiej niż dotychczas, ciekawe jak krwiak w środku wygląda.
Super, dobra wiadomość! A kiedy masz wizytę? Oby krwiaka do tego czasu już w ogóle nie było!

reklama
Mi właśnie od jakiegoś czasu brzuch się napina, najczęściej jak się kładę na plecach [emoji852]️ trochę się martwię... No ale jutro wizyta to czegoś się dowiem w końcu. Narazie magnez probuje
16+3 aktualnie ale ruchy czuje od tygodnia wyraźne i to mnie uspokaja
Myślę że lewy bok jest bardziej odpowiedni do leżenia niż na plecach. Gdy leżysz na plecach dziecko dostaje mniej tlenu...jest ucisk na główną żyłę dolną...możliwe, że również od tego napina się brzuch. Jedne kobiety będą szybciej odczuwać ten dyskomfort a inne później.

Link do: Dlaczego w ciąży warto spać na lewym boku? | SOSrodzice.pl

Czy którejś z Was kosmowka zaslaniala ujście szyjki? Na usg gin stwierdziła taką nieprawidłowość. Powiedziała, że może samo się to naprawi, na kolejnym usg sie okaże. Ciekawi mnie czy komuś się tak "samo naprawilo"
Naczytałam się czym to grozi i jestem troche przerażona

No właśnie z tą plakietka jest tak że nie można jej kupić. Dostaje się ją w prezencie do zamówienia. Ale podobno one mają moc. Tyle dziewczyn po otrzymaniu tej plakietki zaczęły zachodzić w ciążę. Pewnie efekt placebo Ale dla takiej co się stara 3 lata to nawet w plakietkę uwierzy i się odblokuje coś. Ogólnie fajna akcja Ale właśnie tu chodzi aby kobieta kobiecie wysłała tą plakietkę z dobrej intencji i aby komuś mogła przynieść szczęście.
No to faktycznie ciekawa inicjatywa...ja wierzę w takie akcje i wiem, że pewnie taka otrzymana plakietka ma swoją "moc".
Tymbardziej szkoda, że taki niefart z tym listem wyszedł :/

Ja mam Tymona i nie uważam ,że brzmi jak „Robotnik”
Po prostu to imię bardziej do mnie przemawiało niż Tymoteusz a zauważyłam że i tak do Tymoteusza wszyscy mówią Tymon - bez sensu .

U nas chyba będzie drugi chłopak i problem z imieniem . Mam kilka typów , ale bez przekonania .
Też mam Tymona...u nas tak zdecydowaliśmy, bo mamy długie dość nazwisko i jest w nim "sz" i ciężko się wymawiało...i długo pisało i jest Tymon. [emoji4] Poza tym tak jak piszesz...i tak na Tymoteuszów mówią Tymon...[emoji16]

o niezla akcja, nawet nie wiedzialam, nie obserwuje jej, moze zaczac warto

@KroliczakP nie pomoge, nie czytaj za duzo, bo sie zestresujesz jakby bylo cos nie tak, to by ci kazal niedlugo przyjsc powtorzyc

a ja jutro wizyta w warszawie, i bede miala badania na rh dziecka, prosze o kciuki by bylo rh+ to mi troche stresu zejdzie na drugi uklad nie robia niestety, no, ale wierze, ze jest ok

reklama
Czy którejś z Was kosmowka zaslaniala ujście szyjki? Na usg gin stwierdziła taką nieprawidłowość. Powiedziała, że może samo się to naprawi, na kolejnym usg sie okaże. Ciekawi mnie czy komuś się tak "samo naprawilo"
Naczytałam się czym to grozi i jestem troche przerażona
Miałam tak w pierwszej ciąży. Naprawilo się samo.

Do góry