reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Nie smuć się babo :) jestem w tej samej sytuacji tylko w drodze drugi chłopak :)
Żeby to się dało tak na zamówienie ...
Dla pocieszenia powiem, ze tez mi smutno, bo mały odkąd nie jest „zależny” ode mnie czyli nie je cyca i lata bez pampersa to mógłby istnieć dla niego tylko tatuś. Ja jestem na drugim planie :p dlatego tak marzyła mi się dziewczynka...
Czy komuś jest łatwiej, a komuś trudniej ? Wątpię. I jedno i drugie trzeba wychować. Facet stereotypowo powinien zarabiać na dom, wiec trzeba go tej pracy tez trochę nauczyć, żebym kiedyś nie musiała im wszelkich zachcianek sponsorowac, bo wiecznie żyć nie będziemy :d
Cóż zostaje mi się cieszyć, ze znów chociaż z 1.5 roku komuś będę niezbędna do życia :)
A komentarze są zawsze, już puszczam to mimo uszu. „Drugi chłopiec ? Ooo jak szkoda, moglaby być dziewczynka” albo „ w ogóle nie widać po tobie tej ciąży” uwielbiam...
U mnie teksty typu " Ty to chyba zaraz urodzisz","ale masz duzy brzuch,nasza Martusia miała mniejszy"(wspomniana Martusia ma 155 wzrostu i jest po prostu szczuplutka,nie wspominając o tym,że to była jej pierwsza ciąża),"no kawał baby z Ciebie to z urodzeniem nie bedzie problemu,pyk i juz.." :D Myslałam,że zabiję :D

reklama
Ja jestem na tak,nawet bardzo. Śpiochy i pajace oczywiście też będą,ale pod nie nie trzeba nic zakładać? Tzn pod pajace to domyslam się ,że nie ale pod śpiochy nie lepsze body niż kaftaniki? Spodenki pewnie będą na jakies wyjścia żeby załozyć na coś. Przynajmniej tak mi sie wydaje,że totak działa
Ja polspiochy do bodziaków zawsze, spodnie też z body tylko wtedy jeszcze skarpetki / rajstopy

My mamy 4 literowe nazwisko. :) ale i Artur nie za długie i Liwia również. Ale do mojego panienskiego, które jest dłuższe rodzice dali mi długie imię. Więc wolę jedno i drugie krótkie :)
Kurczę, właśnie mnie olśniłyście że skrzywdzilismy najstarszego [emoji23] nie dość ze Franciszek to jeszcze 11-literowe nazwisko [emoji23]

Ja się zastanawiam właśnie, czy zdążę urodzić Wagę, czy już będzie Skorpion [emoji14] z córką 4 dni wcześniej jakbym urodziła to by były Ryby, a tak to mam Barana :D

Mnie też nie obrzydza,ale w razie W to chyba kocyk,albo jakis rożek niedrogi(może uzywany) dorwę.

Bedziesz kochała tak mocno jak tylko będziesz potrafiła najlepiej :) To chwilowe rozterki,które zaraz miną,utulisz maluszka i nie będziesz mogła sobie wyobrazic by był kimś innym:)
No ja mysle zeby kupic dwa rożki uzywane. Znalazłam dwa za 15zl, smieszna kasa a po wyjsciu ze szpitala wyrzuce i juz [emoji3]

Ja nie wiem czy Szymon jako prawdziwy mężczyzna pozwoli sobie na rajstopy :rofl2:
Matko,żeby tylko krzywdy nie zrobić,nie przegrzać ani nie przechłodzić.....
Mój ma prawie 7 lat i na co dzień chodzi w legginsach/jegginsach. Z działu dziewczęcego ;)

Kurczę, właśnie mnie olśniłyście że skrzywdzilismy najstarszego
emoji23.png
nie dość ze Franciszek to jeszcze 11-literowe nazwisko
emoji23.png
Moje imię i nazwisko to chyba 27 znaków (już nawet nie wiem, czy dobrze liczę :D )

Ja jeszcze odnośnie mojego wczorajszego posta, wiadomości czy jak to nazwać ;p.

Muum rodzina u mnie wręcz jest zachwycona, że będzie drugi chłopak oprócz szwagierki. Moja mama to wręcz jest w 7 niebie. Osobiście też się cieszę, że będzie chłopak. Jakoś z chłopakiem wiem już co i jak robić a dziewczynka trochę mnie przeraża. Tak jak piszesz zdrowie jest najważniejsze.

Mamisia83 szwagierka ma parkę a ta koleżanka jedną córkę. Co do wychowania mojej szwagierki powiedzmy że sprawę przemilczę. Nie mówię, że ja wszystko robię najlepiej ale dam sobie pomóc jak z czymś sobie nie radze albo nie wiem co zrobić. Koleżanka zaś ma bardzo fajną tą córkę bardzo grzeczna, dobrze wychowana. Ja też nie chcę już trzeciego dziecka ale wiadomo gdyby się przytrafiło cieszyłabym się. Jak piałam wyżej chłopcy wydają mi się jakoś łatwiejsi w obsłudze hehe, żeby nie było nie mam nic do dziewczynek. A strona ekonomiczna też ma swoje plusy bo wszystko mam dla Łukasza po Wojtku.

Mama po. raz trzeci dokładnie ktoś musi rodzić tych chłopców i dziewczynki. Szkoda tylko, że ludzie nie myślą co mówią czy jak się zachowują. Chyba ważniejsze jest zdrowie dziecka i szczęśliwy przebieg ciąży niż sama płeć.

Przepraszam, że się tak rozpisałam ale chciałam odpisać każdej dziewczynie hihi ;)
Wiecie, ja w sumie też nie rozumiem tego boomu na parki/ mieszane rodzeństwo. Mi się wydaje ze dwóch lub trzech chłopców będzie się super dogadywać i - choć oczywiście to nie reguła tylko moje odczucie - przynajmniej w teorii mogą się lepiej dogadywać niż chłopiec i dziewczynka. Podkreslam nie musi tak być :) ja miałam dwie siostry z małą różnicą wieku i różnie to bywało (ale my za mamą bylysmy za dzieci temperamentne ) i w domu wiecznie byl halas i klotnie :D

reklama
Ja bym sie na Twoim miejscu nie sugerowala tak bardzo tym ze sa popularne :D trendy się zmieniają i dasz niepopularne a tu bach w przyszłym roku najpopularniejsze :D ja tak miałam z moim Frankiem w 2014 roku - rok wcześniej nikt tego imienia nie nadawał a nagle zrobil się boom :) chociaż tu pewnie duża zasługa papieża...
Finalnie dam po prostu tak jak mi sie spodoba najbardziej. Z mojego rocznika najwiecej jest Ani, ale czy jest ich az tak duzo,zeby to komus przeszkadzalo? Pozniej chyba sie tak nie zwraca na to uwagi[emoji6] A tak w ogole to fenomen imienia Franek to rozumiem, wlasnie przez papieza, ale fenomenu Antoniego juz nie bardzo[emoji23]

Do góry