reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziewczynki,które mają dzieci albo chociaz pojęcie...doradźcie...bo co jakis czas kupuję rzeczy z wyprawki żeby później miliona nie wydac :D
-termometr..jaki najlepszy ?
-ile kocyków i jakie(z czego)?
-co myslicie o muslinie bambusowym? warto?i w jakiej ilości ew tego miec
-pieluchy tetrowe i flanelowe...ile czego?
-gdzie najlepiej kupic bodziaki te kopertowe(bo one na poczatek chyba najlepsze?) bo f&f itp nie widziałam
- co wziąc do szpitala (co kupic) żeby mały nie leżał taki maluski,nieokryty i żebym sie nie bała go wziąc na ręce
-co kupuje się do wózka?

Dziękuję :D

Dziewczynki,które mają dzieci albo chociaz pojęcie...doradźcie...bo co jakis czas kupuję rzeczy z wyprawki żeby później miliona nie wydac :D
-gdzie najlepiej kupic bodziaki te kopertowe(bo one na poczatek chyba najlepsze?) bo f&f itp nie widziałam
- co wziąc do szpitala (co kupic) żeby mały nie leżał taki maluski,nieokryty i żebym sie nie bała go wziąc na ręce
-co kupuje się do wózka?

Kocyki jeden do wózka lub spiworek, w domu jeden średniej grubości ewentualnie spiworek. Zależy czy chcesz kupować śpiworki czy nie.
Bambus najlepiej sprawdza się w gorące dni ale otulacz możesz mieć chociaż jeden bo może bobas będzie lubił spowijanie.
Tetry z 10 sztuk to tak na pewno, flanel duże mam 5 sztuk i ogólnie wolałam nimi się posługiwać
Body kopertowe kupowalambw h&m Ale one się trochę rozciągają więc na dłużej starczyly [emoji23]
Do szpitala biorę 3 body kopertowe z dł rekawem i 2 pary polspiochow. A trzymać możesz w kocyku lub w rożku. Ja trzymałam w kocyku który potem wypralam.
Teraz urodziłam latem więc miałam tylko kocyk i flanele pod głową Ale teraz chce spiworek dla takiego maleństwa. A do samochodu mam na 62 rozmiar kombinezon bo ktoś nie trafił z rozmiarem dla synka. W kolorze niebieskim z kotkiem no cóż będzie pasował :)

Ostatnia edycja:
-co kupuje się do wózka?

Termometr mam omrona taki do ucha - nie jestem za bardzo zadowolona. Nie wiem czy to specyfika akurat tego (wcześniej mialam inny tej samej firmy), czy te elektryczne tak maja, ale ciagle inaczej mierzy, np. w jednym uchu 37,5, a w drugim 38,3. Jak Jas był malutki to najlepiej sprawdzał się zwykly rteciowy albo elektryczny, ale taki pod pache. Wkladalam mu w pupę i pomiar był zawsze taki sam.
Miałam dwa kocyki. Jeden z mikrofibry, drugi cieńszy (z flaneli takiej grubszej???). Ten z mikrofibry jest dobry nadal, syn go ciągle ciąga po domu:)
Tetrowek mialam 20 i 3 flanelowe. Wystarczyło mi.
Co do muslinu bambusowego sie nie wypowiem(musze spr co to ;))
Bodziaki kopertowe kupowalam gdzieś na allegro, ale przyznam, że jakoś mi bylo niewygodnie ich używać, wolałam tradycyjne.
Do szpitala wzięłam kocyk, rozka nie. W sumie wtedy był upał, bralam Jasia tylko w ubrankach.
Do wozka wkladalam cienki kocyk i nic wiecej. No ale to bylo lato:)
To tyle z moich doświadczeń:)

-co kupuje się do wózka?

-Termometr mam taki bezdotykowy który mierzy temp z odległości,
-kocyki mam różne polarowe, minky, bawełniane, dziergane na szydełku, nie zastanawiałam się za bardzo nad ich składem bo jak syn był malutki to i tak zanim go położyłam na czymkolwiek to rozkładalam czystą pieluche tetrowa,
- Body polecam z c&a
- Jak ja byłam w szpitalu to ubieralam młodego w ubranka szpitalne, zawijalam w cienki rożek też szpitalny i przewiazywalam wstążka żeby mi było lepiej trzymać,
- Do wózka miałam prześcieradło, i kocyk, a zimą spiworek i kocyk.
- Pieluchy tetrowe 20 służyły do wszystkiego, flanelowe 6 służyły na początku jako ręcznik, kocyk
- Poczytałam trochę o bambusowych pieluszkach, ni i jak przeczytałam że to wiskoza bambuaowa do produkcji której używa się mnóstwo chemii to mój entuzjazm trochę zmalał, ale ponoć przyjemne w dotyku jest

reklama
Czyli tak:
- termometr taki bezdotykowy(na podczerwien chyba) może być? Bo widzę czasem gdzieś na allegro,ale nie wiem czy to wiarygodne jest
-śpiworek do wózka mam na dwór,a w domu na poczatku nie wiem czy warto używać przez kilka pierwszych tygodni czy nie lepiej spowijac własnie.... otulacz mi dziś przyjdzie w paczce o mamy,od której odkupiłam kilka ciuszków,tylko sprawdzic musze jak się tym mota :D
- kocyki kupie w takim razie dwa: jeden w domu żeby nakryc maluszka w chłodniejsze dni,a drugi taki na powietrze czy do auta może....
-tego szpitala to i tak sie boje,że mały nie będzie miał wystaczająco sztywno pod główką,ale jak mówicie że kocyk starczy(i na to pewnie pieluszka) to tak uczynie

jak cos źle kombinuje to poprawcie mnie :D

Do góry