reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja się cieszę bo powinno być tańsze, np jeśli chodzi o ciuszki i dodatki. Chłopcu spodnie i koszulka a dla dziewczynki jeszcze spineczki, opaseczki, torebeczki...
Plus jak to się mowi na przyszłość- jak masz syna to pilnujesz syna, jak córkę, to córkę i całą wieś :D
Co nie zmienia faktu że bardzo bym córeczkę chciała też mieć :D ale z jakiejś wróżby z obrączki mi wyszło że będzie dwóch synów więc się nie nastawiam hahaha :D
No i o tym samym myślę. Nawet nie umiem czesać włosów. Jakiś warkocz zapletę [emoji14] ale to koniec moich zdolności fryzjerskich [emoji23] i tak jak piszesz z tymi dodatkami, strojeniem, itd....

Ja też trochę,, boję się,, córki :) z młodym wszystko takie proste i oczywiste wydaje się a teraz człowiek od nowa wszystko musi ogarnąć. A jeszcze dziewczę pewnie córunia tatunia będzie i dopiero za 30 lat dojdę z nią do porozumienia :)
Tego również się obawiam [emoji57] córónia tatunia...też zawsze byłam córeczką tatusia...i z mamą się nie umiałam dogadać. [emoji54]

Jak to nie ma? A ja? :D

No, zeby nie sklamac odezwaly sie bodajze 4 osoby w tym temacie, wiec na 70 kilka osob to jednak slaby odzew [emoji14]

W ogóle wszystkie imiona są piękne. Nie muszą się innym podobać,ważne,że Eam się podobają:)

Dokladnie [emoji108]

Imię dla dziewczynki - Tymoteusz :D

Hahaha, faktycznie [emoji23]

No i o tym samym myślę. Nawet nie umiem czesać włosów. Jakiś warkocz zapletę [emoji14] ale to koniec moich zdolności fryzjerskich [emoji23] i tak jak piszesz z tymi dodatkami, strojeniem, itd....

Ja ostatnio czterolatce robilam zwykly kucyk, a nagimnastykowalam sie niezle [emoji23] a gdzie tu jeszcze spineczki? [emoji85]

To te, które już mają córeczki będą robić kursy zaplatania warkoczy i zapinania spinek :-) Razem damy radę :-D
A w drugą stronę - kurs trzymania siusiaka.

No, zeby nie sklamac odezwaly sie bodajze 4 osoby w tym temacie, wiec na 70 kilka osob to jednak slaby odzew [emoji14]

Dokladnie [emoji108]

Ja ostatnio czterolatce robilam zwykly kucyk, a nagimnastykowalam sie niezle [emoji23] a gdzie tu jeszcze spineczki? [emoji85]
Mi się wydaje, że można dodać imiona dzieci tym, które chcą i już mają wymyślone - bo może niektóre z nas chcą się tym podzielić, a inne wolą zachować dla siebie, więc pewnie wspólne ustalanie czy podawać czy nie podawać nie ma sensu - w każdym razie takie jest moje zdanie ;)

Ja akurat i tak imienia do lipca przynajmniej nie podam, skoro nie znam nawet płci [emoji14]

Dokladnie [emoji108]

Ja się nie odezwalam bo jeszcze nie wiem do końca kto tam w brzuchu siedzi i nie mam pomysłu na imię więc podejrzewam że ta większość albo jeszcze nie wie co nosi albo nie ma jeszcze imienia:rolleyes2:
Ni się narazie kompletnie żadne nie podoba :(
No może Kalina dla dziewczynki ale mam już Jagode więc powiedzą że zwariowalam 8-)

reklama
Co do strojenia to zależy od jej charakteru moja jak była malutka to tak spinki kucyki sukienki a teraz od dwóch lat nic nie da przyczepić na włosach:(

Do góry