reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
:-D:-D:-D
D9D58D66-50E5-4798-A50D-518A81B2EE02.jpeg

Załączniki

• D9D58D66-50E5-4798-A50D-518A81B2EE02.jpeg
    D9D58D66-50E5-4798-A50D-518A81B2EE02.jpeg
    280,8 KB · Wyświetleń: 370
Wiesz ja mam zupełnie na odwrót. Mam chłopca i uważam, że obsługa chłopców jest duuużo prostsza niż dziewczynek. Boje się że czegoś niedopatrze...itp. boje się, że wysadzanie siku starszej już dziewczynki będzie bardzo kłopotliwe...itp od względem kręgosłupa, ale też przewinienia pupy jeśli się przytrafi gdzieś na dworku...z chłopcem to myk i siusiak na wierzchu...szybko sprawnie bez obsikiwania sobie tyłka i pokazywania go światu [emoji53]
Wychować syna chyba też jest łatwiej niż córkę.
Ja też trochę,, boję się,, córki :) z młodym wszystko takie proste i oczywiste wydaje się a teraz człowiek od nowa wszystko musi ogarnąć. A jeszcze dziewczę pewnie córunia tatunia będzie i dopiero za 30 lat dojdę z nią do porozumienia :)

A mnie już 2 osoby w ciągu 2 dni współczuję że będzie drugi chłopak. Tak mnie to dołuje i sprawia przykrość. To co jestem jakaś gorsza bo nie będę miała parki ehhh. Przecież tego nie można zaprogramować. Chyba ważne żeby było zdrowe.

My ostatecznie wybraliśmy imiona Łukasz Piotr dla synka [emoji4].
U mnie to samo było. Jak jeszcze nie wiedziałam co będzie to teksty typu "przydałaby się dziewczynka". Jak sie okazalo ze chlopak to ciche rozczarowanie w rodzinie. A ja sie ciesze ze byl chlopiec :) teraz było to samo - cała rodzina (nawet lekarz :)) z hasłem "mogłaby w końcu być ta dziewczynka". Szczerze powiem ze bardzo chciałam trzeciego chłopaka - utarloby to nosa roszczeniowej rodzince. A dla mnie najważniejsze ze zdrowe, nieważna płeć :)

Tak serio to mi się właśnie wychowanie córki jawi jako mniej skomplikowane. Nie wiem, może temu, że sama jestem kobietą i jakoś tak męski mózg, nawet w wersji jeszcze niedojrzalej zdaje się działać inaczej? Choxiaz zawsze lepiej się z facetami dogadywalam, to jakoś tak... Nie wiem nie umiem tego wytłumaczyć. Dziewczynkę ogarniam bez problemu. Chłopca się boję ;)
Ja mam na odwrót - boję się tej mojej dziewczyny :)

U mnie jak dowiedzieliśmy się ze będzie dziewucha to ja w sumie przyjęłam to normalnie .... mąż się rozwrzeszczal ze lekarz konowal nie umie robić usg :-D a jak zaczęłam się z tego śmiać to syn stwierdził żebym przestała rżeć z cudzego nieszczęścia :biggrin2:
Hahaha :D

Naturalna mama Kazik to chociaż z Kazimierzem wielkim się kojarzy :) a czy był jakiś król Polski Remigiusz? :)

reklama
Do góry