reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Dzięki za podpowiedzi.
Odnośnie spania w majtkach - ja zawsze spałam bez. W długich t-shirtach. Córka to samo, tylko w koszuli nocnej. Mąż ma luźne szorty bawełniane do spania

reklama
Wiecie co ja nie chcę swirowac ani nic, ale teraz to ja nie wiem co robić. Jak wstałam z kanapy to nagle dostałam po prawej stronie brzucha takiego strasznego skurczu, że aż się w pół zgielam. Może po 20 sek przeszło. I tak się zastanawiam co to mogło być. [emoji26][emoji26]

Wiecie co ja nie chcę swirowac ani nic, ale teraz to ja nie wiem co robić. Jak wstałam z kanapy to nagle dostałam po prawej stronie brzucha takiego strasznego skurczu, że aż się w pół zgielam. Może po 20 sek przeszło. I tak się zastanawiam co to mogło być. [emoji26][emoji26]
Tez tak mialam. Gwałtowny ruch i cos tam przeskoczylo, ale przeszło to sie tym nie martwię [emoji4]

Miałam tak parę razy jak nagle się przekrecalam na łóżku. Tak jak u Ciebie trzymało z 20, 30 s. Musimy na siebie bardziej uważać. Juz się nauczyłam przekręcac delikatniej :tak:

Dziewczyny które nie dostaly linku do grupy zamkniętej... Jeśli jesteście tu od niedawna, to musicie się uzbroić w cierpliwość ;) chcemy aby każda się tutaj nam przez jakiś czas "pokazała" poudzielała się na forum otwartym i później oczywiście dostanie zaproszenie do grupy. Nie martwię się nie będziecie czekać za długo :) przepraszam jeśli to nie ja miałam napisać, tylko moderatorki zamkniętego forum, ale już mi szkoda dziewczyn że się tak stresują tym zamkniętym...

Dziewczyny czego używacie do higieny intymnej? Miałam lactovaginal, ale skoro się taka grzybica przyplatala, to nie wiem, czy powinnam na coś zmienić?
Mysle,ze zmiany w diecie moga bardziej pomoc. Jedz wiecej jogurtow, kefirow, wszystkiego co ma bakterie kwasu mlekowego i zmniejsz ilosc cukru, bo grzybki wlasnie tym sie.zywia.

Ja to Ci tak szczerze napiszę,że my z moim starym to na waleta śpimy :-p tak nam najlepiej zawsze było,a i jakos tak intymniej :D
My bysmy sie skleili [emoji23] moj strasznie sie nagrzewa jak spi [emoji5] spimy w pizamach, ale bez majtek, kupilam jednak ost swoja pierwsza koszule nocna[emoji6] bo potem na pewno jest w nich wygodniej niz w gatkach.

Ale to było takie mocne uklucie? Ja tak miewam jak np. gwałtowniej wstanę. Ale jak się będzie powtarzać to lepiej sprawdzić u lekarza.

Ale to było takie mocne uklucie? Ja tak miewam jak np. gwałtowniej wstanę. Ale jak się będzie powtarzać to lepiej sprawdzić u lekarza.
No aż takie, że się zgielam w pół. Może faktycznie za szybko wstałam. Zobaczę co będzie dalej.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Trochę się uspokoiłam i czekam co dalej [emoji9]

reklama
Dziewczyny ....

Wczoraj miałam przed 22 badanie wizytę ginekologa , pierwszy i ostatni raz tak późno .Byłam przed ostatnia , dr też przesądza powien odpocząc a nie tak długo przyjmowac , aleeeeeeeeee to prywatny gabinet więc zarabia kasę . Jego decyzja....
Nie pisałam w nocy bo byłam wykonczona i poszłam spać .

Wiec tak , babasek zdrowy , początek super się wiercił po czym nagle odwrócił się pleckami i koniec .... Nie pokazał co ma między nóżkami...dalej nie znam płci a 18+6 wczoraj było . Dobrze że mam 15 go maja połówkowe i badanie jest u jego kolegi ginekolog z certyfikatem który ma sprzęt super 4d chyba , oby tylko bobasek chciał współpracować . :eek:

U mnie , lekkie pobolewanie z prawej strony , lekarz mówi ze albo dolny stres albo się zmęczyłam albo macica szybko rośnie .
Mówię mu że sobota i poniedziałek przesadziłam z chodzeniem i staniem na nogach ponad 2 h , kazał obserwować i dziś leżeć odpoczywać , a spacer max 20 min.
Ogolnie jestem słaba śpiąca taka obolała...
Na bakterie e.coli w moczu dostałam antybiotyk Bioracef i mam po 7 dniach łykania i 7 przerwy zrobić posiew z pochwy pod kątem bakterie grzybów mykoplazma i ureoplaxma .

Bobasek szybko rośnie u mnie , dostałam zdjęcie ale mało widać bo nie współpracował hahaha :rolleyes: 245 waży, nie ma na wydruku USG jaka ma długość bobasek Tego crl calego , szyjka macicy puki co wszystko dobrze ale nie mówił ile ma długości też . Odnośnie braku ruchów dziecka on twierdzi że to nie kwestia lozyska że na przedniej czy tylniej ścianie macicy ...po prostu jedne z nas czują szybciej drugie później ....

Chyba tyle.... Ważne że bobasek wporzadku i szybko rośnie . :oops::):-D

P.s główka po lewej i widać kregokręg nic więcej :sorry2:
Cudnownie ze wszystko dobrze....

Do góry