reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Cześć kobiety!
Nie dam rady Was nadrobić za Chiny zjednoczone z Japonią....
Udało mi się wpadac na chwilę i co ja widzę :shocked2: IP u kilku z Was było niezbędne,jednak mam nadzieję,ze juz wszystko jest dobrze:)
Gratuluję udanych wizyt i płciowych wieści,choć to akurat muszę sprawdzić na liście bo nie dorwalam konkretnych info :wink:

Witam nowe Mamusie,bo widzę że takowe są :)

U mnie ostatnio bardzo duzo pracy było,kiepskie samopoczucie(pewnie przez gorąc). W sobotę zaslablam przed lidlem,a dziś w kolejce do labolatorium. Także chyba się zaczęła jakaś dziwna faza:oo2:

reklama
Moj dziadek brzydko gadal..bo on uwaza ze jak corka to Bog pokaral ... ale on stary ma swoj świat.... gadal tak do swojego syna co ma 2 corki.... i brata co ma 5 corek... niektorzy ludzie sa dziwni.... ja tam mysle ze latwiej by bylo z 3 corkami niz 3 synami.... ale z drugiej strony..to chlopy maja w zyciu latwiej niz my kobiety... :)
Ja mam 2 siostry i mi się znowu wydaje ze z chłopakami łatwiej :D

U mnie tez :) ba, woekszosc dopiero planuje pierwsze... ale ja nigdy nie chcialam poznego rodzicielstwa. Naszym marzeniem bylo miec dzieci do 30 i udalo się z niezłym zapasem :D choć zdaje sobie sprawę ze nie każdy ma tak jak my - raz w okolicy dni plodnych i dziecko [emoji14] niektórzy niestety musza poczekać.

@NaturalnaMama

Drugie prenatalne mam na Druzbickiego u dr. Kocylowskiego.Ma swoje wady, ale USG robi długo dokładnie, odpowiada na wszelkie pytania.Jak miałam dola po Euromedicusie to rozmawiałam z nim 40min przez telefon i nie kazał mi spadac bo jestem pacjentka na NFZ i w dodatku miałam badania u kogo innego.
Także polecam ze spokojem.

Euromedicus to dla mnie porażka.Mqm nadzieję, że jakiś inny lekarz zrobi mi amnio a nie ten Piotr Decostam co mi robił prenatalne.

@NaturalnaMama

Drugie prenatalne mam na Druzbickiego u dr. Kocylowskiego.Ma swoje wady, ale USG robi długo dokładnie, odpowiada na wszelkie pytania.Jak miałam dola po Euromedicusie to rozmawiałam z nim 40min przez telefon i nie kazał mi spadac bo jestem pacjentka na NFZ i w dodatku miałam badania u kogo innego.
Także polecam ze spokojem.

Euromedicus to dla mnie porażka.Mqm nadzieję, że jakiś inny lekarz zrobi mi amnio a nie ten Piotr Decostam co mi robił prenatalne.
To chyba ktoś inny pytał o lekarzy :)

Moj tez :D zreszta ja mu nie wpajam, ze roz jest dla dziewczynek, a ostatnio bawil sie z kuzynka i ona powiedziala ze ma mu cos tam oddac, bo to rozowe to byl nieco zdezorientowany [emoji14]
My też nigdy nie robiliśmy z tego problemu :) moja babcia jak widziała ze bawi się dziewczętom zabawkami to próbowała mu zabierać ale na szczęście synek mega uparty i oddawała :D kiedys dostala ode mnie lekcje ze my mu nie dzielimy zabawek na dziewczece i chlopiece wiec odpuscila. Tylko nie moge jej przepowiedziec ze czapkę zakładamy tylko jak uszy marzna a nie jak jest wiatr :/

Dziewczyny jakoś Was nadrobilam :D od tego weekendu przedmajowkowego jakoś mi ciężko :D ale mąż w domu tyle czasu był to korzystałam :D kochany brał małego na dół a ja mogłam pospać do 8 :D w sobote bylismy na weselu. Wyszlismy o 4:30! [emoji33] sama nie wiem jak dalam rade a polowa wesela na parkiecie :D aaa no i synek przez tydzień nauczył się pięknie siedzieć :D jutro kończy pół roku - jak ten czas zlecial :)
20180508_162856.jpg

Załączniki

• 20180508_162856.jpg
    20180508_162856.jpg
    64,9 KB · Wyświetleń: 296
reklama
Aaa i ja jeszcze pytanie/newsa mam.
Moja teściowa-pielęgniarka wszystko oczywiście wie najlepiej. W lab babki mówią mi,że hemoglobine mam za niską w ciąży,ona ze mam ją ok i to nie jest problem. Ale ostatnio powiedziała mojemu niemezowi,ze ciąża trwa 42 tygodnie. Zdębiałam. Szukałam w internetach,sprawdzalam w aplikacji i nic o tym nie ma.
Powiedzcie mi,slyszalyscie taką teorie?

Do góry