reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Widzę, że są tutaj też fanki Sroka O :) Właśnie u niej znalazłam tą Sunbrellę, akurat wersja dla dzieci mi pasuje, bo mogę też córkę tym smarnąć. Na siebie na pewno nie zużyję całej tubki, od wielu lat unikam słońca. I wszystkim szczęka opada jak mówię, że mam 32/33 lata, bo wyglądam na 10 lat mniej. Zresztą - w ciąży słońce może powodować przebarwienia i opuchliznę.

Ja czytałam "Pierwszy rok życia dziecka". Grubaśna i dokładna książka. Dość stara pozycja, ale myślę, że wciąż aktualna. Mi się bardzo przydała, bo miałam zielone pojęcie o dzieciach...

reklama
Ja dziś jakaś bez siły jestem... siedzę z moim przy kawcę, on do mnie: może bym na rower poszedł? To mówię idź... a on, jak się na Ciebie patrzę to mi się nic nie chce :D:D:D

Ja z twarzą jakoś sobie radzę .... estee lauder double wear daje jakoś rade z moimi pryszczami , nawet brzuch mi nie przeszkadza ..... ale te cycki .... nóż kuzwa czuje się jak krowa , jakbym się spasla sto kilo i to nie przez brzuch a właśnie przez cycki czuje się okropnie gruuuba :szok::-( :(
Też się czuję spadła i grubą. A brzuch mam wrażenie że wygląda jak tłuszcz a nie ciążowy. Wczoraj spotkałam się z koleżanką i ona do mnie ze chyba trochę mi po 1 porodzie zostało, a Jak powiedziałam ze w 2 ciąży to powiedziała ze tak średnio wygląda na ciążę jeszcze. Ale wiem i cenię sobie ze przynajmniej mnie nie oklamuje. Zawsze byłyśmy wobec siebie szczere.

Dziewczynki 2 pytania odnośnie lata ...

1. Jakie preparaty są dobre na słońce dla kobiet w ciąży ? Tzn jakas ochrona kremy z filtrem najlepiej dla alergika ? Nie planuje się opalać w tym roku ale jak na specer czy działkę pasuje się czymś posmarować ...

2. Takie troszkę krępujące pytanie hahaha ,
Może bardziej mamy obecne cos powiedzą , jak jest z depilacja bikini w ciąży potem jak już jest duzyy brzuszek ? Da się czy ciężko czy nie realne tam sięgnąć jak jest brzuszek .... ?

Z nogami pewnie zdecydowanie łatwiej....

Tak mnie naszło bo teraz ciepło i trZeba się ogarniać z nóżkami depilacja :sorry::rolleyes:
Nie musiałam korzystać z męża. Po prostu się golilam sama na czuja, a potem mąż oceniał czy jest ok :)
Teraz to zobaczymy czy dam radę :)

Dzień dobry.
Zacznę dziś nowy wątek. Chciałam jutro jechać po książki edukacyjne do Empiku. Czytanie Was to jedno ale ułożyć sobie to w głowie to drugie ;-) To mają pierwsza dzidzia i chciałam się przygotować merytorycznie.
Jutro juz też pora zapisać się do szkoły rodzenia :-)
Jedyna książka jaką mam to ciężarówka przez 9 msc.
Co polecacie ???
Miłego dnia Wam życzę u mnie już z 30 stopni, mąż ma 2 zmianę więc ja sama trochę opracuje i wieczorem na samotny spacer hmm w sumie to nie samotny ;-)
Jest wątek założony z polecanymi książkami [emoji4]na naszym pazdziernikowym forum.
Ja ze swojej strony polecam Tracy Hoog Język Niemowląt. Mi ta książka bardzo pomogła w poznaniu mojego dziecka. Pomogła też wielu moim znajomym. Ale wiem też że jest tu bardzo wiele Mamuś którym Tracy Hoog nie odpowiada delikatnie mówiąc. [emoji4]
Chyba zależy czego szukasz. Jakie masz założenia...W każdej książce można wybrać coś dla siebie. [emoji4]

Dietetyczka na szkole rodzenia polecala na słońce stosować naturalny olej z marchwi który chroni przed promieniami UV :) Ja nie próbowałam ale podaje jako ciekawostkę :)

reklama
Do góry