reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No ale jak ktoś ma już te klykciny wyleczone to chyba wtedy nie jest wskazaniem ?
Zależy od lekarza, samo hpv nie jest bezwzględnym wskazaniem do cesarki, choxiaz wielu lekarzy woli ją zrobić dla świętego spokoju. Ale z tego co czytałam to nawet jeśli dziecko by się zarazilo przy przechodzeniu przez kanał to leczenie nie jest skomplikowane.

reklama
Zależy od lekarza, samo hpv nie jest bezwzględnym wskazaniem do cesarki, choxiaz wielu lekarzy woli ją zrobić dla świętego spokoju. Ale z tego co czytałam to nawet jeśli dziecko by się zarazilo przy przechodzeniu przez kanał to leczenie nie jest skomplikowane.

No mój wie ze miałam hpv bo widziałam wypisy ze szpitala (bo ja musiałam mieć konizacje robiona z powodu CIN3) do tego teraz szew okrężny na szyjne.
Coś mi się wydaje ze mam duże prawdopodobieństwo CC

Dla mnie to takie srutu-tutu. Wirus generalnie jest nieuleczalny. Skoro wcale nie jest tak łatwo zlikwidować objawy u dorosłych, to po co obdarowywać tym noworodka?
Znalazłam takie info :
Screenshot_20180503-123204.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180503-123204.jpg
    Screenshot_20180503-123204.jpg
    83,3 KB · Wyświetleń: 317
Dzień dobry.
Zacznę dziś nowy wątek. Chciałam jutro jechać po książki edukacyjne do Empiku. Czytanie Was to jedno ale ułożyć sobie to w głowie to drugie ;-) To mają pierwsza dzidzia i chciałam się przygotować merytorycznie.
Jutro juz też pora zapisać się do szkoły rodzenia :-)
Jedyna książka jaką mam to ciężarówka przez 9 msc.
Co polecacie ???
Miłego dnia Wam życzę u mnie już z 30 stopni, mąż ma 2 zmianę więc ja sama trochę opracuje i wieczorem na samotny spacer hmm w sumie to nie samotny ;-)

Dla mnie to takie srutu-tutu. Wirus generalnie jest nieuleczalny. Skoro wcale nie jest tak łatwo zlikwidować objawy u dorosłych, to po co obdarowywać tym noworodka?

Objawy ? Bardzo łatwo jest zlikwidować ja tylko tydzień smarowałam kwasem i wszystko poznikalo

@pysia1986 "Piętro niżej" jest wątek z poradnikami: Link do: Poradniki

@NaturalnaMama Podtrzymuję, że to dla mnie srutu-tutu. Albo niech piszą konkretnie, że wirus w dużym xx% w ogóle nie przenosi się podczas SN, albo że w dużym xx% się przenosi, ale należy spodziewać się, że i tak dziecko zakazi się od matki prędzej czy później, więc bilans zysków i strat daje brak wskazań do CC.

@monami Tydzień smarowania to łatwo? Ja nie mówię, że dramat i siedzenie miesiącami na neonatologii, ale ostatecznie - nawet jak się ma silny organizm i nie ma się objawów - jednak lepiej nie być nosicielem.

Ja jako naczelny alergik:) polecam Ci krem na twarz firmy Avene 50+ MINERALNY.
Jedyna jego wada, to że twarz na poczatku jest trochę blada/biała oczywiście zależy od nałożone ilości.Jest bardzo wydajny, koszt 52zl. Ja używam tylko mineralnych bo chemiczne mnie uczulają i nie są obojętne dla skóry. Zwłaszcza te z firmy parmaceris to mega dziadostwo.

Dziewczynki 2 pytania odnośnie lata ...

1. Jakie preparaty są dobre na słońce dla kobiet w ciąży ? Tzn jakas ochrona kremy z filtrem najlepiej dla alergika ? Nie planuje się opalać w tym roku ale jak na specer czy działkę pasuje się czymś posmarować ...

2. Takie troszkę krępujące pytanie hahaha ,
Może bardziej mamy obecne cos powiedzą , jak jest z depilacja bikini w ciąży potem jak już jest duzyy brzuszek ? Da się czy ciężko czy nie realne tam sięgnąć jak jest brzuszek .... ?

Z nogami pewnie zdecydowanie łatwiej....

Tak mnie naszło bo teraz ciepło i trZeba się ogarniać z nóżkami depilacja :sorry::rolleyes:

reklama
Tez mam hpv i miałam na zmiany kładziony specjalny roztwór kwasu, wszystko super poznikalo ;)

Ale hpv to chyba nie jest wskazanie do CC jak naturalna mama pisała ?

Mamisia a cytologia Ci nie wykazała żadnych komórek przedrakowych przy tym hpv ?
Wg mojego gina hpv nie jest wskazaniem do CC.
U mnie pierwsza była CC ale z innego powodu i teraz też pewnie.
Cytologia wychodziła zawsze ok a że jako "staraczka" chodziłam często na badania to i te kłykciny szybko wyłapał i załatwił krioterapią.

Do góry