reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczynki 2 pytania odnośnie lata ...

1. Jakie preparaty są dobre na słońce dla kobiet w ciąży ? Tzn jakas ochrona kremy z filtrem najlepiej dla alergika ? Nie planuje się opalać w tym roku ale jak na specer czy działkę pasuje się czymś posmarować ...

2. Takie troszkę krępujące pytanie hahaha ,
Może bardziej mamy obecne cos powiedzą , jak jest z depilacja bikini w ciąży potem jak już jest duzyy brzuszek ? Da się czy ciężko czy nie realne tam sięgnąć jak jest brzuszek .... ?

Z nogami pewnie zdecydowanie łatwiej....

Tak mnie naszło bo teraz ciepło i trZeba się ogarniać z nóżkami depilacja :sorry::rolleyes:

reklama
Niby mówią że to przepowiadajace ale ja je miałam co 3 min od 33 tc. Gdyby nie to ze pęcherz miałam gruby to bym przed czasem urodziła. Na ktg się chodziło i piękne wyniki po 100/110/120
Ja miałam cały 7, 8 i 9 miesiąc dość często te skurcze, ale dopiero w 9 miesiącu podczas ktg mi powiedzieli, że to skurcz. Wcześniej byłam święcie przekonana, że dziecko mi przeponę uciska i stąd to ściskanie w górze brzucha i problem ze złapaniem oddechu :-O

Z tymi dostawkami o nie jest tak ? ;-)
20180503_120240.png

Załączniki

• 20180503_120240.png
    20180503_120240.png
    287,2 KB · Wyświetleń: 487
Tez mam hpv i miałam na zmiany kładziony specjalny (....)
Ale hpv to chyba nie jest wskazanie do CC jak naturalna mama pisała ?

Właśnie jest wskazaniem i to bardzo poważnym. Ale tylko wtedy, gdy się opryszczka wydostaje na zewnątrz narządów rodnych. Chodzi o to, że gdy dziecko, przechodzące przez kanał podczas porodu, miało kontakt z taką opryszczka, to jest natychmiast zarażone i są jakieś powikłania zdrowotne wówczas. Ale nie wiem do końca co i jak bo się nie wczytywałam.

Właśnie jest wskazaniem i to bardzo poważnym. Ale tylko wtedy, gdy się opryszczka wydostaje na zewnątrz narządów rodnych. Chodzi o to, że gdy dziecko, przechodzące przez kanał podczas porodu, miało kontakt z taką opryszczka, to jest natychmiast zarażone i są jakieś powikłania zdrowotne wówczas. Ale nie wiem do końca co i jak bo się nie wczytywałam.

No ale jak ktoś ma już te klykciny wyleczone to chyba wtedy nie jest wskazaniem ?

1. Jakie preparaty są dobre na słońce dla kobiet w ciąży ? Tzn jakas ochrona kremy z filtrem najlepiej dla alergika ? Nie planuje się opalać w tym roku ale jak na specer czy działkę pasuje się czymś posmarować ...

Może bardziej mamy obecne cos powiedzą , jak jest z depilacja bikini w ciąży potem jak już jest duzyy brzuszek ? Da się czy ciężko czy nie realne tam sięgnąć jak jest brzuszek .... ?

Tak mnie naszło bo teraz ciepło i trZeba się ogarniać z nóżkami depilacja :sorry::rolleyes:
Na czuja albo z lusterkiem [emoji23] mi malzonek poprawial niedociagniecia [emoji23] no ale my to jestesmy inni [emoji23]

A co do upalow, wy narzekacie a u mnie 12 stopni [emoji14] nie wiem czy sie uzalac czy sie cieszyc [emoji14]

@Aga10_2018 Trochę tak, ale gorzej było bez dostawki, bo wtedy to absolutnie pilnowałam, żeby odłożyć dziecko w środek. A z dostawką to mi wisiało, gdzie się poturla ;)

Sama chętnie się dowiem o filtry, bo niby teorię znam, żeby nie kupować tych przenikających i że niby najlepsze mineralne filtry, ale ja taaaaak nie cierpię tego bielenia po tlenu cynku.
Co do teorii, to tu jest w pigułce:
Link do: Składniki, których warto unikać będąc w ciąży i karmiąc piersią | Sroka o....
Link do: Szokująca nieświadomość | Sroka o....

Krępujące to by było, gdybyś pytała, czy się depilujemy na zero :p A co do nóg, to ja już teraz nie mogę skarpetek włożyć, ale jeszcze jakoś golę nogi na siedząco.
Ja miałam cały 7, 8 i 9 miesiąc dość często te skurcze, ale dopiero w 9 miesiącu podczas ktg mi powiedzieli, że to skurcz.
W poprzedniej ciąży czułam skurcze właśnie od 7 miesiąca i jak się zrobiły mocne w 35-36 tc, to zgłosiłam, że chcę ktg. Ale lekarz uważał, że szyjka długa, więc odesłał mnie do domu, a za kilkanaście godzin trafiłam ze skróconą szyjką do szpitala, podłączyli mnie do ktg i twierdzili, że żadnych skurczy nie ma. Poleżałam tak 4 godziny aż coś zobaczyli na ktg i zaczęli mi wmawiać, że dadzą mi na powstrzymanie. A tam już pełne rozwarcie i głowa w kanale. Także ja już ktg nie wierzę ;)

Ostatnia edycja:
reklama

Ja jedynie na twarz stosuje La Roche- Posay z filtrem 50. Ale ja mam ciemną karnacje i słońce mnie tak nie łapie strasznie.

Co do golenia...Bo w życiu nie wyobrażam sobie tam DEPILACJI, to zostaje lusterko i na wyczucie...albo mąż...
Mi pod koniec ciąży pomagał w tej dyscyplinie mąż [emoji4]
Podejrzewam, że teraz będzie podobnie [emoji16]

Do góry