reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Materac mamy wellpur piankowy i jest dość twardy
Dzięki za info o wysokości. Wellpur teoretycznie powinien dopasowywać się do ciała, prawda? Sama nigdy na takim nie spałam, więc nie wiem jak jest w praktyce. Ktoś Wam dobierał ten materac do dziecka, czy sami wybraliście?

Patrzcie jakie mi się wyświetlily w reklamach na fejsie
emoji738.png

Link do: Śpiworek Szary w Miętowe Gwiazdki
Tylko ta cena...
Jakbym taki dostała, to... wystawiłabym na Allegro ;) ;) ;)

Dzięki za info o wysokości. Wellpur teoretycznie powinien dopasowywać się do ciała, prawda? Sama nigdy na takim nie spałam, więc nie wiem jak jest w praktyce. Ktoś Wam dobierał ten materac do dziecka, czy sami wybraliście?

Czemu? [emoji23] Mi się podoba :D

Z nieba mi spadłaś ;) Mój ma takie same wymiary i właśnie będę mu kupować łóżko. Teraz śpi na 160x70 i jest OK, ale chyba damy go młodszej siostrze, a sam dostanie nowe. I właśnie waham się między 180x80 a 200x80... Jaki macie materac? Jaka twardość, jaka wysokość? Bo mi się wydaje, że to będzie u nas rozstrzygające - na 2 metry jest bogaty wybór, a na 1,8 m to chyba trochę skazana jestem na to, co sprzedadzą w komplecie.

Właśnie ze względu na materac kupujemy dwumetrowe ;) no i posłuży już mam nadzieje do 18stki :D

leżałam na 3 materacach wellpur i na każdym jest inaczej, mój i męża dopasowuje się i jest taki średni, u teściów też się dopasowuje ale baaaardzo aż można się zapaść, z kolei dla młodego wybieralismy sami dość twardy. I ja uważam że jest najlepszy :)

@justyna612 Dzięki! Mój syn jest 3 lata starszy od Twojego, więc już w sumie sam w sklepie umie powiedzieć, na czym dobrze mu się leży.

Właśnie ze względu na materac kupujemy dwumetrowe ;) no i posłuży już mam nadzieje do 18stki :D
Mój jest niskorosły, więc gdyby jednak 180 okazało się za krótkie w wieku nastoletnim, byłabym przeszczęśliwa i bez wahania bym mu nowe kupiła ;) Ale tak właśnie jest, że na 200 cm jest wieeeeelki wybór i to ułatwia. Tylko mnie ciasne mieszkanie denerwuje i chciałabym te 20 cm wysępić ;)

@NaturalnaMama Boję się rekinów! :D :D :D

Ja mam dostawkę do łóżka szczebelkową. Jest to dużo mniejsze niż zwykłe łóżeczko, bo ok. 90x45 cm. Dla mnie było jasne, że dziecko będzie raczej spało w naszym łóżku, że ja nie zamierzam wstawać do łóżeczka. Chciałam też zrobić coś, o czym piszesz: kupić zwykłe łózeczko 120x60 cm lub 140x70 cm, nie montować jednego boku i przysunąć to łóżeczko do naszego łóżka. Ale zajmowałoby to zbyt wiele miejsca w pokoju. Dzięki temu, że zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, mogliśmy wstawić komodę z przewijakiem oraz dużą wolnostojącą szafę - obu mebli by nam bardzo brakowało, bo pokój jest mały (przed pojawieniem się córki mieliśmy tam tylko szafę wnękową, taboret i łóże małżeńskie i wcale nie było przestrzennie).

Ws. wentylacji i ochraniczy. OMG, absolutnie do samej góry bym dziecku nie zamontowała. U mnie wystarczyło zakryć około 5-8 cm ponad materac. Duuuuużo niżej niż ochraniacz na zdjęciu katalogowym.

To jest moja dostawka (na rynku są też inne)
klups_piccolo_due_s.jpg

A o mniej więcej takiej alternatywie w postaci zwykłego łóżeczka 120x60 myślałam, gdybym miała dużą sypialnię. To poniższe łóżeczko kosztuje 300 zł z materacem pianka-kokos, czyli cena jak za moją dostawkę, a pewnie posłuży dłużej. Firmy nie znam, ale nie wygląda na jakiś badziew.
Sonia_deska_1_szuflada.jpg

Sonia_szuflada-1.jpg

@aspekt

Dziękuję za szczegolowy opis , super .

Muszę się zastanowić co bedzie lepsze . Ja plany mam ambitne że po karmieniu nawet w nocy utule dziecko na rękach w rozku i w tym rozku poloze dziecko do łóżeczka :)

A materac jaki jest dobry do łóżeczka ?
Jaki polecają mamy już obecnych bobaskow ?

reklama
Do góry