reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Materac mamy wellpur piankowy i jest dość twardy
Dzięki za info o wysokości. Wellpur teoretycznie powinien dopasowywać się do ciała, prawda? Sama nigdy na takim nie spałam, więc nie wiem jak jest w praktyce. Ktoś Wam dobierał ten materac do dziecka, czy sami wybraliście?

Patrzcie jakie mi się wyświetlily w reklamach na fejsie
emoji738.png

Link do: Śpiworek Szary w Miętowe Gwiazdki
Tylko ta cena...
Jakbym taki dostała, to... wystawiłabym na Allegro ;) ;) ;)

Dzięki za info o wysokości. Wellpur teoretycznie powinien dopasowywać się do ciała, prawda? Sama nigdy na takim nie spałam, więc nie wiem jak jest w praktyce. Ktoś Wam dobierał ten materac do dziecka, czy sami wybraliście?

Czemu? [emoji23] Mi się podoba :D

Z nieba mi spadłaś ;) Mój ma takie same wymiary i właśnie będę mu kupować łóżko. Teraz śpi na 160x70 i jest OK, ale chyba damy go młodszej siostrze, a sam dostanie nowe. I właśnie waham się między 180x80 a 200x80... Jaki macie materac? Jaka twardość, jaka wysokość? Bo mi się wydaje, że to będzie u nas rozstrzygające - na 2 metry jest bogaty wybór, a na 1,8 m to chyba trochę skazana jestem na to, co sprzedadzą w komplecie.

Właśnie ze względu na materac kupujemy dwumetrowe ;) no i posłuży już mam nadzieje do 18stki :D

leżałam na 3 materacach wellpur i na każdym jest inaczej, mój i męża dopasowuje się i jest taki średni, u teściów też się dopasowuje ale baaaardzo aż można się zapaść, z kolei dla młodego wybieralismy sami dość twardy. I ja uważam że jest najlepszy :)

@justyna612 Dzięki! Mój syn jest 3 lata starszy od Twojego, więc już w sumie sam w sklepie umie powiedzieć, na czym dobrze mu się leży.

Właśnie ze względu na materac kupujemy dwumetrowe ;) no i posłuży już mam nadzieje do 18stki :D
Mój jest niskorosły, więc gdyby jednak 180 okazało się za krótkie w wieku nastoletnim, byłabym przeszczęśliwa i bez wahania bym mu nowe kupiła ;) Ale tak właśnie jest, że na 200 cm jest wieeeeelki wybór i to ułatwia. Tylko mnie ciasne mieszkanie denerwuje i chciałabym te 20 cm wysępić ;)

@NaturalnaMama Boję się rekinów! :D :D :D

Ja mam dostawkę do łóżka szczebelkową. Jest to dużo mniejsze niż zwykłe łóżeczko, bo ok. 90x45 cm. Dla mnie było jasne, że dziecko będzie raczej spało w naszym łóżku, że ja nie zamierzam wstawać do łóżeczka. Chciałam też zrobić coś, o czym piszesz: kupić zwykłe łózeczko 120x60 cm lub 140x70 cm, nie montować jednego boku i przysunąć to łóżeczko do naszego łóżka. Ale zajmowałoby to zbyt wiele miejsca w pokoju. Dzięki temu, że zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, mogliśmy wstawić komodę z przewijakiem oraz dużą wolnostojącą szafę - obu mebli by nam bardzo brakowało, bo pokój jest mały (przed pojawieniem się córki mieliśmy tam tylko szafę wnękową, taboret i łóże małżeńskie i wcale nie było przestrzennie).

Ws. wentylacji i ochraniczy. OMG, absolutnie do samej góry bym dziecku nie zamontowała. U mnie wystarczyło zakryć około 5-8 cm ponad materac. Duuuuużo niżej niż ochraniacz na zdjęciu katalogowym.

To jest moja dostawka (na rynku są też inne)
klups_piccolo_due_s.jpg

A o mniej więcej takiej alternatywie w postaci zwykłego łóżeczka 120x60 myślałam, gdybym miała dużą sypialnię. To poniższe łóżeczko kosztuje 300 zł z materacem pianka-kokos, czyli cena jak za moją dostawkę, a pewnie posłuży dłużej. Firmy nie znam, ale nie wygląda na jakiś badziew.
Sonia_deska_1_szuflada.jpg

Sonia_szuflada-1.jpg

@aspekt

Dziękuję za szczegolowy opis , super .

Muszę się zastanowić co bedzie lepsze . Ja plany mam ambitne że po karmieniu nawet w nocy utule dziecko na rękach w rozku i w tym rozku poloze dziecko do łóżeczka :)

A materac jaki jest dobry do łóżeczka ?
Jaki polecają mamy już obecnych bobaskow ?

reklama
Do góry