reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Satynowa. Na jednej scianie "zagubiony list" na drugiej "srebrzysty blask"[emoji5]

Oooo ja właśnie początkowo chciałam ten zagubiony List ale widziałam ze on mniej wpada w szarość a mamy typowo szary narożnik i bałam się ze będą się kolory gryzły ;(

reklama
Pewnie wzrost tez tutaj ma znaczenie[emoji5] moj chrzesniak to taka chuda tyczka sie robi[emoji5] na szczescie nie ma jakichs sztywnych norm wagi dzieciakow, widelki sa na prawde szerokie, wiec kazde sobie rosnie po swojemu :)

Oczywiście, ze wzrost tez :) mój 4 latek wazy obecnie 14,5 kg wiec teoretycznie do niedawna powinien jeździć w skorupce, ale bez przesady ;D ponad metr wzrostu... tak naprawdę ciężko utrzymać dziecko już siedzące w skorupce, bo zaczyna głowę ciągnąć, bo ciekawy świata za oknem i pamietam ze podróże zaczynały być horrorem, zmieniliśmy na romera king II ls - naprawdę fajny, dobrze oceniany. Jazda tyłem w foteliku niestety u nas kończyła się wymiotami, wiec dałam spokoj ;)

Nie spotkałam się z opłata za mierzenie fotelika, a uważam to za niezbędne. Niedawno przesadziliśmy go do trzeciego fotelika i naprawdę kilka totalnie nie pasowało do auta.

A i jeszcze coś istotnego - kupując używany fotelik lepiej go obejrzeć na żywo. Może się okazać ze uczestniczył w jakims wypadku i jest uszkodzony, a wiec nie spełnia swojej roli ;)

mój 4 latek wazy obecnie 14,5 kg wiec teoretycznie do niedawna powinien jeździć w skorupce, ale bez przesady ;D ponad metr wzrostu...
Pewnie, że bez przesady, bo w "skorupce" nie można wozić jak wystaje głowa. One tak do ok. 75-80 cm wzrostu są (zależy, czy długonogie dziecko, czy wręcz przeciwnie).

Używanego bym nie kupiła. Nigdy nie wiesz czy nie było kolizji i są mikro uszkodzenia które są gołym okiem nie widoczne. Chyba że od kogoś zaufanego. Mogłabym mieć wszystko używane ale nie fotelik.

Oczywiście, ze wzrost tez :) mój 4 latek wazy obecnie 14,5 kg wiec teoretycznie do niedawna powinien jeździć w skorupce, ale bez przesady ;D ponad metr wzrostu... tak naprawdę ciężko utrzymać dziecko już siedzące w skorupce, bo zaczyna głowę ciągnąć, bo ciekawy świata za oknem i pamietam ze podróże zaczynały być horrorem, zmieniliśmy na romera king II ls - naprawdę fajny, dobrze oceniany. Jazda tyłem w foteliku niestety u nas kończyła się wymiotami, wiec dałam spokoj ;)

Nie spotkałam się z opłata za mierzenie fotelika, a uważam to za niezbędne. Niedawno przesadziliśmy go do trzeciego fotelika i naprawdę kilka totalnie nie pasowało do auta.

A i jeszcze coś istotnego - kupując używany fotelik lepiej go obejrzeć na żywo. Może się okazać ze uczestniczył w jakims wypadku i jest uszkodzony, a wiec nie spełnia swojej roli ;)

Używanego bym nie kupiła. Nigdy nie wiesz czy nie było kolizji i są mikro uszkodzenia które są gołym okiem nie widoczne. Chyba że od kogoś zaufanego. Mogłabym mieć wszystko używane ale nie fotelik.
O tak, tutaj się kompletnie zgadzam - wszystko może być używane, ale fotelik z drugiej ręki odpada.

reklama

To już indywidualnie dla każdego, ja tam tez będę brała nowy, ale swoj maxicosi odsprzedawałam sąsiadce i z zadowoleniem posłużył im przy dwójce dzieci ;) wiec może faktycznie od znajomych, sąsiadów gdzie faktycznie widzicie ze żadnego zdarzenia w tym foteliku nie było.

Do góry