reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja mam tesciow 5 km od Ryk :)... i chyba bedzieny tam 4-8 maja... syn na basen w Rykach w wakacje jak u tesciow jestesmy co 2 dzien jeździmy...
A do trojanowa parku rozrywki i parku iluzji tez wezme dzieciaki... bo nie bylismy nigdy..a fajna okazja moze być sie spotkać :)
Mój mąż też pochodzi z tamtych okolic :)

reklama
Ja dopiero zaczęłam 17 tc,także z tego co mi gin mówiła to mam czas z ruchami a spokojnie do 21 tc :)
O ułożeniu łożyska mówiła juz ostatnio,że jest z tyłu bardziej i w ogóle jakoś maluch się chowa do tyłu. Nie znam się kompletnie na tym,ale upewniałam się,że to nic złego.
Jesli bardzo się niepokoisz to może podejdź do swojego gina i kilkuminutowe usg? To nie jest żadna schiza,martwisz się i to naturalne :)
Ja wizyte mam w pt,a połówkowe dopiero 4 czerwca :)

Wiecie,że ja kompletnie nie słyszałam o czyms takim jak Gemini....Wygląda na to,że też tam sporo zamówię,ale to dopiero latem.Kurczę,strasznie duzo się przy Was uczę :)
Biorąc pod uwagę to że mam sporo tłuszczyku na brzuchu to pewnie poczuję ruchy dopiero 20-21 tc jak macica będzie jeszcze trochę wyżej. Wszedzie czytam ze szczupłe kobiety wcześniej czują ruchy a ja do nich nie należę.
Mi nic lekarka nie mówiła o ułożeniu dziecka a wizytę miałam w środę. Szczerze to nie mam żadnych niepokojacyxh objawów, nic mnie nie boli i ostatnio energii mam sporo. Także nie będę panikować, jeszcze 2 tygodnie poczekam na znaki od małego ;)
Z tym Gemini to też nie wiem co to jest, muszę sprawdzić ;)

Dobry ten sok z zurwiny apteczny??? Da sie pic.. kupilam kiedys sok z pokrzywy i przez gardlo nie przechodzilo mi....nawetbz domieszka innych smakow...
Ale chyba zaczne pic profilaktycznie
Mnie też cofalo od tej pokrzywy [emoji32] ale żurawina jest po prostu kwaśna.

Spoko. Pierwsze słyszę, żeby była niebezpieczna, ale dzięki, poczytam o tym.

IMG_2641.JPG

Poczytaj o SIDS

Załączniki

• IMG_2641.JPG
    IMG_2641.JPG
    192,7 KB · Wyświetleń: 297
Dobry ten sok z zurwiny apteczny??? Da sie pic.. kupilam kiedys sok z pokrzywy i przez gardlo nie przechodzilo mi....nawetbz domieszka innych smakow...
Ale chyba zaczne pic profilaktycznie
No jest kwaśny i cierpki ale łyżkę dziennie może wypić. I trzeba trzymać w lodówce

Ja dopiero zaczęłam 17 tc,także z tego co mi gin mówiła to mam czas z ruchami a spokojnie do 21 tc :)
O ułożeniu łożyska mówiła juz ostatnio,że jest z tyłu bardziej i w ogóle jakoś maluch się chowa do tyłu. Nie znam się kompletnie na tym,ale upewniałam się,że to nic złego.
Jesli bardzo się niepokoisz to może podejdź do swojego gina i kilkuminutowe usg? To nie jest żadna schiza,martwisz się i to naturalne :)
Ja wizyte mam w pt,a połówkowe dopiero 4 czerwca :)

Wiecie,że ja kompletnie nie słyszałam o czyms takim jak Gemini....Wygląda na to,że też tam sporo zamówię,ale to dopiero latem.Kurczę,strasznie duzo się przy Was uczę :)
Gemini jest super.. nizsze ceny niz w aptekach... ja nawet reczniki z kapturkiem tam zamowilam... wszelkie kosmetyki do pielegnacji... od razu na zabkowanie masc..etc...i 450 zl wydalam..w 1 miejscu :)

reklama
Wezmę albo iris m albo balios m ;)
Są takie same z tym ze balios m ma ciut większe koła
Iris m około 1450-1550 zł
Balios m około 1550-1700 oba w wersji 2w1

Chyba ze trafi się używany w wersji 3w1 to wtedy wezmę w podobnej cenie :)
Chcialam cybexa ale chyba to nie wozek dla mnie, ja chce terenowke [emoji23][emoji23]

Do góry