reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Przyznam się już ze zrobiłam już zakupy wyprawkowe. Sporo zostało mi po synku więc tylko dobieralam czego brakuje. Np kilka flanel, prześcieradła oraz rzeczy higieniczne typu podkłady chlonne pod pupę po porodzie, wkładki laktacyjne, podpaski poporodowe... zostało mi do kupienia za miesiąc kilka ubranek do szpitala, łóżko dla starszaka bo musi odstąpić swoje mlodszemu rodzenstwu i jeszcze kilka głupot. Ale łóżko i materac będzie najbardziej kosztowne. :)

A te środki higieny podpaski poporodowe itp gdzie kupujesz ? Apteka czy jakaś drogeria ?

Jejku Wy już macie po dzieciach starszych coś a ja nowa mama i troszkę mnie to stresuje .... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać ... Nawet mąż wczoraj zapytał :" to kiedy zaczynamy kupować wszystko ? "

Ja mu na to że chyba w czerwcu już startujemy żeby do końca lipca wszystko mieć na spokojnie. Zostanie czekanie cały sirrpsie i wrzesień... Powoli zaczynam się denerwowac tym wszystkim....

A Wy mamy po raz 1 ? Jest już stresik czy jeszcze ? :D kiedy bierzecie się za zakupy ale tak już konkretnie :confused:

Widze ze kilka z was problem z wynikami moczu ma, u mnie tez sie chyba cow dzieje bo troche piecze i boli przy sikaniu, dodatkowo od kilkundni pojawily mi sie uplawy takie geste takze chyba jakas infekcja ... zrobie badania pojutrze a dzis wypije butle soku z zurawiny ( caly czas tez biore zurawit) moze urospet bym dodala chociaz bardziej martwi mnie ta infekcja

Na pieczenie i ból przy sikaniu polecam furogine 3* 2 tabletki przez 5 dni . Można w 2 trymestrze.

Dziewczyny widziałam,że robicie badania których ja nie mam - żelazo, czy witamina D3. Patrzę na kalendarz badań w ciąży i na NFZ nie zlecają takich badań. Czy Wy prywatnie sobie takie badania robicie dla siebie czy że wskazania lekarza?
Ja gdyby nie zawyżony wynik glukozy badalabym teraz tylko mocz.

Tak tak ja sama prywatnie sobie robię żelazo witaminy wapń fosfor potas czy magnez...
Ale dlatego że miewam skurcze i miałam kołatania serca....

Cześć Mamusie.
A kiedy zaczęłaś ruchy czuć? Były regularne?
Ja mam 14 tydzień i 5 dzień i jeszcze nic.
Czekam na to bardzo.

17+6 dziś i dalej cisza zero ruchów , mój ginekolog mi mówił że średnio takie ruchy czuć ok 20 tc . Więc się tym w ogóle nie martwię . Nie które dziewczyny już coś tu piszą że czyja ok w 16 TC... Każda z Nas jest inna , musimy cierpliwie czekać :cool2:

A te środki higieny podpaski poporodowe itp gdzie kupujesz ? Apteka czy jakaś drogeria ?

Jejku Wy już macie po dzieciach starszych coś a ja nowa mama i troszkę mnie to stresuje .... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać ... Nawet mąż wczoraj zapytał :" to kiedy zaczynamy kupować wszystko ? "

Ja mu na to że chyba w czerwcu już startujemy żeby do końca lipca wszystko mieć na spokojnie. Zostanie czekanie cały sirrpsie i wrzesień... Powoli zaczynam się denerwowac tym wszystkim....

A Wy mamy po raz 1 ? Jest już stresik czy jeszcze ? :D kiedy bierzecie się za zakupy ale tak już konkretnie :confused:
Ja mam zamiar podpaski, podklady i inne higieniczne rzeczy kupic ma gemini :)

reklama

Ja ubranka już mam bo dostałam. Muszę je posegregować i ewentualnie zobaczyć czego brakuje i dokupić. W czerwcu kupuje laktator, lozeczko i materacyk w lipcu nosidełko i butelki jakieś smoczki i inne pierdolki typu pieluchy flanelowe tetrowe itd Sierpień wózek, wcześniej to już kosmetyki i to co mi się przypomni [emoji23]

Do góry