reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Jestem mega spiaca.wiec kogos moglam niechcacy usunac :p

Lista październikowych mam 2018 na.grupę zamkniętą... albo kogos moglam nie usunąć...

Mummi
Ka30sia
ranny.ptaszek
alina89
Leśny człowiek
AnusiaP
vihrea
Mama2018
Karolina0225
pysia1986
Mamisia83
Mami3
ola_9090
Sandralevv93
Emol
Msue
aspekt
Ljanka
Szalona29
Paaulaa9
Śliwka85
Pilades
Olka90
Debiutantka89
justyna612
Mama po raz drugi
Kffiatek
aisza7
Margonelka
Wonderful
Katrina33
zielonooka90
Ewelinka10425
Pulpecik
PL-AN*NA-Trzecie
pat&mom
Aga10_2018
NaturalnaMama
paula 91
Igorowelove
>Dysiak<
Miszmisz
Sikorka192

(Śliwka85 ...na liście glownej jest 86)

Ostatnia edycja:
reklama
My dzisiaj na byliśmy na rodzinnym zlocie z okazji 60 urodzin cioci.
Młody się wyszalał z dzieciakami na dworze na maxa.
Ja jutro niestety pracuję...muszę o 7 wyjechać...buuu
ale po pracy WIZYTA u gina:)
Nie mogę się doczekać bo martwi mnie moje "nieciążowe"samopoczucie I brak odczuwalnych ruchów bobasa (dzisiaj 17t2d)
Będzie dobrze,trzymamy kciuki :)
Nie, ja tylko tak wakacyjnie. Ja we wtorek wracam do rodzinnego miasta, stęskniłam się za wszystkimi :) jaką kiecke?
A to widzisz,ja gdzieś czegoś nie doczytałam. Ale wycieczek miałaś piękna :)
Kiecka taka,z miejscem na brzuch,na niedzielne spacery czy wypady do rodzinki bo zostaly mi tylko dwie kiecki,w które będę wchodziła latem :)
Link do: Sukienka z koronką

Masz całkowitą rację wszystko zrobisz bez tego urządzenia 99 % osób to nie ma i normalnie funkcjonuje. Urządzenie ma funkcję mycia. Ciasto na kruche wyrabia 30nsekund A Ty ręka ile ? Lody 30 sekund. Zupa 45 min na obrotach wstecznych Ty masz do mycia blendera A tu wszystko w jednym. Ciasto drogowe w 45 sekund. Nie musisz mieć przepisów bo on Ci wszystko po kolei powie co dodać odważy itd ja jestem.zakochana moja przyjaciółka ma i ma podobnie sama robi warzywne kostki rosołowe, własną Vegetę itd. Druga przyjaciółka ma podobne urządzenie z Lidl A jej siostra termomix i jak by miała kasę to by kupiła do tego ile zajmuje twój sprzęt? A termomix to jedno nieduze urządzenie na blacie kuchennym ja mam kuchnię 3x3 więc to idealne rozwiązanie.
Ja nie mam termomiksa tylko robot chociaż rozważalam ten zakupu :) wygrał robot bo miał więcej fajniejszych dla mnie funkcji. Mam niewielkich rozmiarów maszynę z misa do której doczepia się różne dodatkowe elementy, które zajmują trochę miejsca ale nie przeszkadza mi to. Nie oddałbym już nigdy :)
Ja moze to urzadzenie zle rozumuje...ale chyba dobrze... robie taka zupe... to robie wywar na kosciach z miesem... tak czy inaczej obieram warzywa o wrzucam do gara... a wy do termomiksera.. jak chce zupe to jemm...jak chce papke..to blenderuje w garku i mam papkę...... jak robie chleb..to wrzucam zakwas..i skladniki do miski.. a wy do termomiksera ja wymieszam reka a wy klikacie guzik.i oboje przekladamy do blachy i w piekarnik...
Takie ciasto na naleśniki.... wrzucam skladniki do miski.. czy miserem wymieszam.. czy trzepaczka do mieszania....i gotowe do smazenia na patelnie..ja myje miske.
A wy to urzadzenie.. roznice malutkie lub żadne przy robieniu.....a wielki gabaryt i drogi ..
Kurde no nie kumam tego fenomenu...jak pomocne.i ktos mi wyjasni..ze to rzeczywiscie ulatwia to chce ! Ale ja nie kumam tego urzadzenia chyba...za co tyle sie płaci? Gdzie ten fenomen?
Ja nie mam termomiksa ;) jednak podziwiam za wyrabianie ciasta drożdżowego, też kiedyś ręką wyrabialam i całe szczeszcz już nie musze
Masz całkowitą rację wszystko zrobisz bez tego urządzenia 99 % osób to nie ma i normalnie funkcjonuje. Urządzenie ma funkcję mycia. Ciasto na kruche wyrabia 30nsekund A Ty ręka ile ? Lody 30 sekund. Zupa 45 min na obrotach wstecznych Ty masz do mycia blendera A tu wszystko w jednym. Ciasto drogowe w 45 sekund. Nie musisz mieć przepisów bo on Ci wszystko po kolei powie co dodać odważy itd ja jestem.zakochana moja przyjaciółka ma i ma podobnie sama robi warzywne kostki rosołowe, własną Vegetę itd. Druga przyjaciółka ma podobne urządzenie z Lidl A jej siostra termomix i jak by miała kasę to by kupiła do tego ile zajmuje twój sprzęt? A termomix to jedno nieduze urządzenie na blacie kuchennym ja mam kuchnię 3x3 więc to idealne rozwiązanie.
A można swoje przepisy wprowadzać?
Fakt faktem że części do robota zajmuję więcej miejsca ale mam za to bardziej przydatne dla mnie funkcje niż termomiks.
Ciasto drożdżowe 45 sek? Super! I udaje się? Bo ja byłam pewna że im dłużej wyrabiane tym lepiej :)

U mnie podobnie i też jutro wizyta. Już doczekać się nie mogę.
To też kciukasy trzymam mocno :)
@sandralevv93 już pisalam kiedyś,ale może przeoczylas :) na takie problemy genialna jest lupina babki lancetowatej,w ciąży nawet wskazana bo ma kwas goliowy i mnóstwo błonnika. U mnie pomaga zazwyczaj po dwóch wypiciach przy ekstremalnym problemie :)

reklama
Do góry