reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Jestem mega spiaca.wiec kogos moglam niechcacy usunac :p

Lista październikowych mam 2018 na.grupę zamkniętą... albo kogos moglam nie usunąć...

Mummi
Ka30sia
ranny.ptaszek
alina89
Leśny człowiek
AnusiaP
vihrea
Mama2018
Karolina0225
pysia1986
Mamisia83
Mami3
ola_9090
Sandralevv93
Emol
Msue
aspekt
Ljanka
Szalona29
Paaulaa9
Śliwka85
Pilades
Olka90
Debiutantka89
justyna612
Mama po raz drugi
Kffiatek
aisza7
Margonelka
Wonderful
Katrina33
zielonooka90
Ewelinka10425
Pulpecik
PL-AN*NA-Trzecie
pat&mom
Aga10_2018
NaturalnaMama
paula 91
Igorowelove
>Dysiak<
Miszmisz
Sikorka192

(Śliwka85 ...na liście glownej jest 86)

Ostatnia edycja:
reklama
My dzisiaj na byliśmy na rodzinnym zlocie z okazji 60 urodzin cioci.
Młody się wyszalał z dzieciakami na dworze na maxa.
Ja jutro niestety pracuję...muszę o 7 wyjechać...buuu
ale po pracy WIZYTA u gina:)
Nie mogę się doczekać bo martwi mnie moje "nieciążowe"samopoczucie I brak odczuwalnych ruchów bobasa (dzisiaj 17t2d)
Będzie dobrze,trzymamy kciuki :)
Nie, ja tylko tak wakacyjnie. Ja we wtorek wracam do rodzinnego miasta, stęskniłam się za wszystkimi :) jaką kiecke?
A to widzisz,ja gdzieś czegoś nie doczytałam. Ale wycieczek miałaś piękna :)
Kiecka taka,z miejscem na brzuch,na niedzielne spacery czy wypady do rodzinki bo zostaly mi tylko dwie kiecki,w które będę wchodziła latem :)
Link do: Sukienka z koronką

Masz całkowitą rację wszystko zrobisz bez tego urządzenia 99 % osób to nie ma i normalnie funkcjonuje. Urządzenie ma funkcję mycia. Ciasto na kruche wyrabia 30nsekund A Ty ręka ile ? Lody 30 sekund. Zupa 45 min na obrotach wstecznych Ty masz do mycia blendera A tu wszystko w jednym. Ciasto drogowe w 45 sekund. Nie musisz mieć przepisów bo on Ci wszystko po kolei powie co dodać odważy itd ja jestem.zakochana moja przyjaciółka ma i ma podobnie sama robi warzywne kostki rosołowe, własną Vegetę itd. Druga przyjaciółka ma podobne urządzenie z Lidl A jej siostra termomix i jak by miała kasę to by kupiła do tego ile zajmuje twój sprzęt? A termomix to jedno nieduze urządzenie na blacie kuchennym ja mam kuchnię 3x3 więc to idealne rozwiązanie.
Ja nie mam termomiksa tylko robot chociaż rozważalam ten zakupu :) wygrał robot bo miał więcej fajniejszych dla mnie funkcji. Mam niewielkich rozmiarów maszynę z misa do której doczepia się różne dodatkowe elementy, które zajmują trochę miejsca ale nie przeszkadza mi to. Nie oddałbym już nigdy :)
Ja moze to urzadzenie zle rozumuje...ale chyba dobrze... robie taka zupe... to robie wywar na kosciach z miesem... tak czy inaczej obieram warzywa o wrzucam do gara... a wy do termomiksera.. jak chce zupe to jemm...jak chce papke..to blenderuje w garku i mam papkę...... jak robie chleb..to wrzucam zakwas..i skladniki do miski.. a wy do termomiksera ja wymieszam reka a wy klikacie guzik.i oboje przekladamy do blachy i w piekarnik...
Takie ciasto na naleśniki.... wrzucam skladniki do miski.. czy miserem wymieszam.. czy trzepaczka do mieszania....i gotowe do smazenia na patelnie..ja myje miske.
A wy to urzadzenie.. roznice malutkie lub żadne przy robieniu.....a wielki gabaryt i drogi ..
Kurde no nie kumam tego fenomenu...jak pomocne.i ktos mi wyjasni..ze to rzeczywiscie ulatwia to chce ! Ale ja nie kumam tego urzadzenia chyba...za co tyle sie płaci? Gdzie ten fenomen?
Ja nie mam termomiksa ;) jednak podziwiam za wyrabianie ciasta drożdżowego, też kiedyś ręką wyrabialam i całe szczeszcz już nie musze
Masz całkowitą rację wszystko zrobisz bez tego urządzenia 99 % osób to nie ma i normalnie funkcjonuje. Urządzenie ma funkcję mycia. Ciasto na kruche wyrabia 30nsekund A Ty ręka ile ? Lody 30 sekund. Zupa 45 min na obrotach wstecznych Ty masz do mycia blendera A tu wszystko w jednym. Ciasto drogowe w 45 sekund. Nie musisz mieć przepisów bo on Ci wszystko po kolei powie co dodać odważy itd ja jestem.zakochana moja przyjaciółka ma i ma podobnie sama robi warzywne kostki rosołowe, własną Vegetę itd. Druga przyjaciółka ma podobne urządzenie z Lidl A jej siostra termomix i jak by miała kasę to by kupiła do tego ile zajmuje twój sprzęt? A termomix to jedno nieduze urządzenie na blacie kuchennym ja mam kuchnię 3x3 więc to idealne rozwiązanie.
A można swoje przepisy wprowadzać?
Fakt faktem że części do robota zajmuję więcej miejsca ale mam za to bardziej przydatne dla mnie funkcje niż termomiks.
Ciasto drożdżowe 45 sek? Super! I udaje się? Bo ja byłam pewna że im dłużej wyrabiane tym lepiej :)

U mnie podobnie i też jutro wizyta. Już doczekać się nie mogę.
To też kciukasy trzymam mocno :)
@sandralevv93 już pisalam kiedyś,ale może przeoczylas :) na takie problemy genialna jest lupina babki lancetowatej,w ciąży nawet wskazana bo ma kwas goliowy i mnóstwo błonnika. U mnie pomaga zazwyczaj po dwóch wypiciach przy ekstremalnym problemie :)

reklama
Do góry